قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

جلال‌آباد هم به دست طالبان افتاد

جلال‌آباد هم به دست طالبان افتاد شهر بزرگ «جلال‌آباد» در شرق افغانستان به تصرف طالبان درآمد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 15
کد خبر: ۹۸۷۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ طالبان در ادامه پیش‌روی‌های خود شهر «جلال آباد» مرکز ولایت «ننگرهار» را به تصرف خود درآوردند و در یک قدمی تصرف پایتخت افغانستان قرار گرفته‌اند.


طالبان در ادامه پیش‌روی‌های خود، شهر بزرگ جلال‌آباد را واقع در شرق افغانستان که یکی از دو شهر بزرگ افغانستان محسوب می‌شد که کنترل آن به دست دولت این کشور بود، تحت تصرف خود درآورد.

 

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، جلال‌آباد که پنجمین شهر پرجمعیت افغانستان محسوب می‌شود به همراه شهر کابل جزء تنها دو شهر مهمی بودند که کنترل آن به دست نیروهای دولت افغانستان بود که آن طور که مقام‌های محلی گفته‌اند، اوایل صبح امروز (یکشنبه) شهر جلال‌ آباد به تصرف طالبان درآمد.

 

طبق این گزارش، یکی از قانونگذاران افغانستان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که طالبان پس از آن کنترل شهر جلال آباد را به دست گرفتند که مشرانو جرگه (رؤسای مجلس سنای افغانستان) درباره سقوط این شهر بزرگ با دولت افغانستان گفت‌وگو کردند.

 

«احمد ولی» یکی از ساکنان شهر جلال آباد به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما امروز صبح با پرچم‌های سفیدرنگ طالبان در سراسر شهر بیدار شدیم. آن‌ها بدون نبرد و جنگ وارد شدند».

 

«محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان نیز پس از تصرف شهر جلال‌آباد توسط این گروه، در پیامی که در صفحه توییتری خود قرار داده بود، مدعی شد که مردم شهر جلال آباد به استقبال آن‌ها آمده‌اند.

 

وی در صفحه توییتری خود با انتشار یک کلیپ ویدئویی از لحظه ورود طالبان به جلال آباد در این خصوص نوشت: «مردم جلال آباد به استقبال مجاهدین بر آمده‌اند».

 

ارزیابی‌های اطلاعاتی مختلف ایالات متحده حاکی از آن است که «کابل» پایتخت افغانستان احتمالاً ظرف چند هفته دیگر تحت کنترل طالبان درمی آید.

 

به دنبال پیش‌روی‌های سریع طالبان در سراسر افغانستان، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد یکشنبه اعلام کرد که با استقرار ۵ هزار نیروی نظامی در کابل برای تسهیل خروج اتباع آمریکایی از افغانستان، موافقت کرده است.

 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان حضور نظامی و اشغالگری آنها در این کشور ادامه داشته است. بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف در دولت ترامپ، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

 

بسیاری در داخل و خارج از آمریکا، قدرت گرفتن طالبان را نتیجه سیاست خروج شتابزده آمریکا و نیروهای ناتو از افغانستان دانسته‌اند.

 

«اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان نیز روز گذشته (شنبه) در یک پیام ویدئویی در خصوص تحولات کشورش گفت مشورت‌های گسترده در داخل دولت با بزرگان و رهبران سیاسی، نمایندگان اقشار مختلف مردم افغانستان و همکاران بین‌المللی افغانستان درباره تحولات این کشور جریان دارد.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار