نبیه بری: آمریکا باید رژیم صهیونیستی را وادار به توقف حملات خود به لبنان کند واکنش روسیه به توافق ایران و آژانس: دلگرم کننده است! ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد درخواست رهبر حزب فرانسه برای استعفای مکرون رهبر انصارالله یمن: تهدیدات اسرائیل تمام امت اسلامی را هدف قرار داده است گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان تهدید آمریکا به قطع بودجه آژانس در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران مهر تایید کمیسیون تحقیق سازمان ملل بر نسل‌کشی اسرائیل در غزه افشاگری رسانه آمریکایی: ترامپ در خفا از نتانیاهو عصبانی است پاشینیان: همکاری ارمنستان و ایران به سطح جدیدی رسیده است اسلامی: اعتماد میان ایران و آژانس باید بازسازی شود تلاش ترامپ برای برکناری اولین زن سیاه‌پوست فدرال رزرو جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند

اعلام آمادگی گوترش برای گفت‌وگو با طالبان با شرط مشخص

گوترش دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد که خودش حاضر است با طالبان گفت‌وگو کند البته به شرطی که مشخص باشد که باید با چه کسی و برای چه هدفی گفت‌وگو کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 20
کد خبر: ۹۹۲۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دبیر کل سازمان ملل متحد برای گفت‌وگو با گروه طالبان اعلام آمادگی کرد و گفت مقام‌های سازمان ملل با این گروه در تماس نزدیک هستند.


«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد گفته تمایل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن در صحنه بین‌المللی، تنها اهرم فشار شورای امنیت برای مجاب کردن این گروه به تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق مردم به ویژه زنان است.

 

گوترش گفت که در نشست غیرعلنی شورای امنیت در روز دوشنبه با ۱۵ عضو این شورا درباره این اهرم فشار گفت‌وگو کرده و از آنها خواسته که متحد باشند.

 

گوترش تصریح کرد که خودش حاضر است با طالبان گفت‌وگو کند البته به شرطی که مشخص باشد که باید با چه کسی و برای چه هدفی گفت‌وگو کند. او در ادامه تصریح کرد مقام‌های سازمان ملل در کابل در حال حاضر با طالبان در تماس نزدیک هستند.

 

او گفت: «برای جامعه بین‌المللی بسیار مهم است که متحد باشند. همه اعضای شورای امنیت باید متحد باشند و از تنها اهرم فشار موجود که میل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن است استفاده کنند.»

 

گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. تحلیلگران ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاش‌های ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای بازسازی افغانستان به شکل مطلوب جهان غرب می‌دانند.

 

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.

 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار