کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران

مقام ارشد پنتاگون: ایران در ۵ حوزه برای آمریکا تهدیدآفرین است

«مایکل پاتریک مولرُی» معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور منطقه غرب آسیا با حضور در اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» به تشریح «تهدیدات پنج‌گانه ایران برای آمریکا» پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 01
کد خبر: ۹۹۷۰
به گزارش راهبرد معاصر ، یک مقام ارشد پنتاگون روز دوشنبه در یک سخنرانی ایران را مهمترین تهدید برای منافع ایالات متحده در منطقه غرب آسیا توصیف کرد.

به نوشته پایگاه اینترنتی «پنتاگون»، «مایکل پاتریک مولرُی» معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا طی نشستی در اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» تهدیدات ایران علیه منافع آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر متحدانش را به ۵ محور تقسیم کرد.

مولرُی بدون توجه به گزارش‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، مدعی تلاش «ایران برای دستیابی به سلاح اتمی» شد و گفت: «ما برای جلوگیری از تحقق این موضوع برنامه‌هایی داریم و رئیس‌جمهور هم به صراحت گفته که اجازه چنین کاری را نخواهد داد».

به ادعای عضو ارشد پنتاگون، «تهدیدات ایران برای امنیت دریانوردی و آبراهه‌های بین‌المللی» دومین تهدیدی است که منافع آمریکا و متحدانش را به خطر می‌اندازد.

این مقام آمریکایی به «تنگه هرمز» و «باب المندب» اشاره کرد و گفت: «بخش قابل توجهی از تجارت انرژی و کالاهای تجاری ما از طریق همین تنگه‌ها است. البته که ما برای آنکه این مسیرهای تجاری باز بمانند، طرح‌‎هایی داریم».

دستیار معاون «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا، اتهام‌هایی علیه حزب‌الله لبنان و الحشد الشعبی عراق مطرح کرد و آنها را تروریستی خواند. این اتهام در حالی مطرح شده که وزیر بهداشت لبنان عضو حزب‌‎الله و الحشد الشعبی هم بخشی از نیروهای مسلح عراق است.


به ادعای او، حمایت ایران از «نیروهای نیابتی و سازمان‌های تروریستی از قبیل حزب‌الله لبنان، الحوثی‌ها و الحشد الشعبی عراق» سومین تهدید علیه منافع آمریکا در منطقه است. وی همچنین در ادعایی بی‌سند مدعی شد که رهبران القاعده در ایران حضور دارند و این کشور از آنها میزبانی می‌کند.

این مقام وزارت دفاع آمریکا، برنامه موشک‌های بالستیک و تسلیحات پیشرفته ایران را مایه نگرانی و تهدید چهارم آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر متحدان واشنگتن در منطقه خواند.

معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا، «تهدید حملات سایبری ایران» را پنجمین تهدید این کشور علیه منافع امنیت ملی آمریکا خواند.

مولرُی در این نشست مدعی شد که آمریکا و متحدان این کشور برای مقابله با تهدیدات ایران توانمندی‌های نظامی لازم را در اختیار دارند.

این مقام آمریکایی درباره ایجاد «ائتلاف راهبردی خاورمیانه» که به «ناتوی عربی» موسوم شده هم صحبت کرد.

به گفته او واشنگتن به دنبال یک ائتلاف کامل در همه ابعاد شامل بُعد اقتصادی، انرژی، سیاسی و امنیتی است تا «به همه چالش‌های بسیاری که وجود دارد، پرداخته شود».

معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا مدعی شد: «این یک ائتلاف برای مقابله با ایران نیست بلکه ائتلافی برای دفاع از خودمان است، اکنون (ایران) تهدید است اما امکان تغییر این تهدید در آینده وجود دارد».

مولرُی با تاکید بر اینکه هدف از ایجاد «ائتلاف راهبردی خاورمیانه» استقرار «ناتوی عربی» نیست، افزود: «هیچ قصدی برای تبدیل این ائتلاف به وضعیت "ماده ۵" (بند دفاع جمعی پیمان ناتو) وجود ندارد بلکه در تلاش برای همکاری با شرکا و شورای همکاری خلیج فارس به اضافه ۲ کشور (مصر و اردن) هستیم تا آنها را برای دفاع کردن از خودشان و با ثبات سازی منطقه کاراتر کنیم».

دولت آمریکا از دو سال پیش طرحی را به کشورهای عربی منطقه ارائه کرده که هدف آن ایجاد یک ائتلاف نظامی واحد است. با این وجود، رسانه‌های مختلف از عدم پیشرفت این طرح خبر داده‌اند و اخیرا هم مصر که یکی از کشورهای مهم این ائتلاف فرضی بود، از این طرح کناره‌گیری کرده است.

فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار