انرژی هسته‌ای و آینده نگری عقلانی-راهبرد معاصر
سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی محسن رضایی: مجلس آینده نیاز به وحدت‌ در درون و هم‌افزایی با قوای دیگر دارد کدام مجلس در رأس امور است؟ ۱+۳ گزینه مطرح برای ریاست مجلس خبرگان امیر نصیرزاده: دشمنان علیه ایران تغییر رویکرد داد‌ه‌اند حضور ناو سپاه در محل استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جزیره گارسیا سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب سخنگوی دولت: انتخاب ارکان داخلی مجلس با نمایندگان منتخب است آیت الله رئیسی: رابطه بین ایران و آذربایجان ناگسستنی است بانکی‌پور: امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم سرلشکر سلامی: در عملیات وعده صادق قلب استکبار را هدف گرفتیم وزیر کشور: کمبودهای قانونی درباره نگهداری حیوانات را باید تکمیل کنیم قالیباف: گزارش نظارتی در خصوص تامین اقلام اساسی سه شنبه در مجلس قرائت می‌شود ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی سیل مشهد دستور کار مجلس امروز 30 اردیبهشت 1403
یادداشت اختصاصی «مهدی فضائلی»، کارشناس مسائل سیاسی؛

انرژی هسته‌ای و آینده نگری عقلانی

تنوع منابع انرژی و اصطلاحا تدارک سبد انرژی و منحصر نکردن کشور به یک منبع خاص انرژی برای گرفتار نشدن در بحران انرژی از جمله مقولات حکمرانی خوب، آینده نگری و تصمیمات به هنگام از سوی حاکمان یک کشور است. از همین‌رو آینده نگری عقلانی حکم می‌کند، جمهوری اسلامی ایران با عزت و اقتدار از دستاوردهای خود در حوزه هسته‌ای صیانت کند و روز به روز بر پیشرفت‌های صلح آمیز خود در فناوری هسته‌ای بیفزاید.
مهدی فضائلی؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 12
کد خبر: ۱۲۹۱۰۲

انرژی هسته‌ای و آینده نگری عقلانی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ یاهو، نوکیا آلفا و کامپک از جمله صدها شرکت معظمی بودند که موقعیت ممتازشان آنها را اغوا کرد و نسبت به تحولات آینده و شرایط پیش رو غفلت کرده و نتوانستند خود را برای آن مهیا کنند، لذا امپراطوری شان فرو ریخت! شرایط پیش آمده برای این شرکت ها اختصاص به آنها نداشته و سرنوشت محتوم اغوای حال شدن و عدم آینده نگری از سوی هر فرد یا نظام است.


با توجه به این مهم، یکی از ویژگی‌های حکمرانی خوب، آینده نگری و تصمیمات به هنگام برای تحولات پیش روست؛ این نکته را هم باید در نظر داشت که آماده شدن برای تحولات با تصمیم آنی ممکن نیست و چه بسا به زمان طولانی نیاز داشته باشد.


از جمله موارد بسیار مهمی که حکومت ها باید نسبت به آن برنامه ریزی داشته باشند حوزه انرژی است. انرژی جزو مقولاتی است که بقای یک نظام به آن وابسته است و هر چه زمان می گذرد پیچیده تر می شود لذا بخش زیادی از معادلات جهانی، مستقیم یا غیر مستقیم به انرژی مربوط می شود.


علاوه بر اینکه تنوع منابع انرژی و اصطلاحا" تدارک سبد انرژی و منحصر نکردن کشور به یک منبع خاص انرژی برای گرفتار نشدن در بحران انرژی لازم است، انرژی هسته‌ای جزو مهمترین منابع تأمین انرژی در جهان است که نگاه به آمار برخورداری کشورهای قدرتمند از آن و چشم انداز جهانی آن می تواند جایگاه این انرژی را گویاتر سازد.


در حال حاضر آمریکا، فرانسه، ژاپن، روسیه، انگلستان، آلمان و کره جنوبی به ترتیب با ۹۹، ۵۹، ۵۵، ۳۱، ۲۳ و ۲۰ رآکتور اتمی، بیشترین استفاده را از انرژی هسته ای می برند در عین حال در حال سرمایه‌گذاری برای افزایش نیروگاه‌های هسته‌ای خود هستند!هند و چین نیز در حال حاضر به ترتیب ۱۶ و ۱۰ نیروگاه دارند و علاوه بر چندین نیروگاه در حال احداث، به ترتیب پیشنهاد ۲۰ و ۱۹ نیروگاه جدید را نیز داده اند.


جالب است بدانید که انرژی هسته ای بزرگترین منبع برق در فرانسه است و این کشور با تولید ۷۰٫۶٪ از کل تولید برق کشور، بالاترین درصد تولید انرژی هسته ای کشورها در جهان را داراست!


نکته مهم دیگر درباره انرژی هسته‌ای آن است که بهره برداری از این فناوری، محدود به انرژی الکتریکی نیست و دهها بهره‌برداری مهم دیگر در عرصه های غذایی و کشاورزی، پزشکی و بهداشتی، صنعت، مدیریت آب، دامپروری و حتی مقابله با مین های ضدنفر دارد!


کشور عزیزمان ایران نیز اراده کرده است با بهره مندی از انواع مواهب این فناوری به جز سلاح کشتار جمعی، همپای کشورهای پیشرفته جهان و حتی برخی کشورهای منطقه مانند امارات و عربستان و... حرکت کند.


طنز ماجرا اینکه، کشورهایی که قبل از انقلاب اسلامی که هم میزان نفت کشور بیش از الآن و هم نیاز به انرژی به مراتب کمتر از اکنون بود در حال تجهیز رژیم پهلوی به نیروگاه هسته‌ای بودند و یا در حال کمک به عربستان (با این همه ذخایر نفت و گاز) برای برخورداری از این فناوری هستند، جمهوری اسلامی ایران را بدلیل داشتن نفت و گاز،بی نیاز از انرژی هسته‌ای می دانند!


"انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست " شعاری برخواسته از عقلانیت است که ملت بزرگ ایران بدرستی آنرا با صدای بلند سرداده و طبق تمام نظر سنجی ها همواره جزو مطالبات اکثریت قاطع مردم ایران بوده است.


فشار دو دهه اخیر غربی‌ها به سرکردگی آمریکا برای محروم ساختن مردم ایران از فناوری هسته‌ای، ضمن اینکه بهانه ای است برای توجیه دشمنی های عمیق و ریشه دار، تلاشی است برای جلوگیری از قوی شدن ایران عزیز.


آینده نگری عقلانی حکم می کند، جمهوری اسلامی ایران با عزت و اقتدار، از دستاوردهای خود در این حوزه صیانت کند و روز به روز بر پیشرفت های صلح آمیز خود در فناوری هسته‌ای بیفزاید.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار