عید قربان نماد وحدت، برابری و برادری مسلمانان-راهبرد معاصر
مهدی مسائلی، کارشناس معارف و آموزه‌های دینی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

عید قربان نماد وحدت، برابری و برادری مسلمانان

مهدی مسائلی، کارشناس معارف و آموزه‌های دینی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های عید قربان اعتقاد قلبی همه مسلمانان به این روز بزرگ است، گفت: تبعیت از روش اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در مناسک حج و عید قربان نشان از هم‌صدایی، یکرنگی و جمع شدن مسلمانان در سرزمین وحی می‌دهد؛ روشی که به دشمنان اسلام پیام می‌دهد با وجود اختلافات ظاهری، مسلمانان یک‌گونه می‌اندیشند و ظاهر و باطنی آمیخته با روح معنویت دارند.
مهدی مسائلی؛ کارشناس معارف و آموزه‌های دینی
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۱۹ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 10
کد خبر: ۱۴۱۷۰۳

عید قربان نماد وحدت، برابری و برادری مسلمانان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ عید سعید قربان كه جنبه های مختلف عبادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و آیین نجات بخش اسلام را دربر دارد، تجلی بخش غنای معنوی و فرهنگی مسلمانان بوده و شکوه و عظمت جهان اسلام را به خوبی به نمایش می گذارد.


عيد سعيد قربان اوج شکوه و عظمت مسلمانان را به جهانیان نشان می دهد، زیرا در این عید پرشکوه مناسک حج که بزرگترین گردهمآیی مسلمانان است، برگزار می شود و مسلمانان با اين اقدام علاوه بر راز و نياز با خداوند متعال بار ديگر بندگی خود را ثابت كرده و وحدت خود را نيز به نمايش می گذارند.


مسلمانان جهان همه ساله از عيد سعيد قربان به بهترین وجه تجلیل به عمل می آورند، از ادای مراسم و مناسک حج تا قربانی، از دید و بازدید های عیدانه، تا عیدی دادن ها و لباس نو پوشیدن ها، از خانه تکانی ها و گل آرایی ها تا چراغانی خانه ها و خیابان ها، همه و همه نمونه ای از صفا و صمیمیت مردم نسبت به مناسبت های مذهبی شان است.

تبعیت از روش اهل بیت (علیهم‌السلام) در مراسم حج و عید قربان نشان از هم صدایی، یکرنگی و جمع شدن مسلمانان در سرزمین وحی دارد

 

حجت الاسلام مهدی مسائلی، کارشناس معارف و آموزه های دینی در گفت و گو با «راهبرد معاصر» به موضوع ویژگی های عید قربان به عنوان نماد وحدت، عبودیت، برابری و برادری مسلمانان پرداخت و گفت: یکی از مهمترین ویژگی های عید قربان اعتقاد قلبی همه مسلمانان به این روز بزرگ است، زیرا یکی از نمادهای مهم و بزرگ فریضه دینی حج به شمار می رود.


وی افزود: به جای آوردن حج برای مسلمانانی که از امکان سفر به بیت الله الحرام برخوردار هستند واجب است، زیرا با سفر به سرزمین وحی می توانند وحدت عظیم خود را در این چند روز به نمایش بگذارند.

 

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: وحدتی که سیل عظیم حجاج در مناسک حج به نمایش می گذارند در کنار اطاعت از خداوند، همچون اطاعت بی چون و چرای حضرت ابراهیم (ع) تکرار رفتارهای وحدت بخشی است که از دوره پیامبر (ص) تا ائمه اطهار (علیهم السلام) به جهان اسلام گزارش شده است.

 
مسائلی تصریح کرد: تبعیت از روش اهل بیت (علیهم‌السلام) در مراسم حج و عید قربان نشان از هم صدایی، یکرنگی و جمع شدن مسلمانان در سرزمین وحی دارد؛ روشی که به دشمنان اسلام پیام می دهد با وجود اختلافات ظاهری، زیبایی قرار است در معرض دید جهان باشد که دنیا بداند مسلمانان یک گونه می‌اندیشند و ظاهری و باطنی آمیخته با روح معنویتی دارند که از پیامبران و معصومان به آنها رسیده و مسلمانان عامل به رفتار بزرگان دین خود هستند.


وی عنوان کرد: سفر معنوی حج با نماد عید قربان باید برجسته شود، زیرا نشان می دهد در صورت بی توجهی به اتحاد وغفلت از پرورش روح معنویت و وحدت در جامعه اسلامی، دشمن بر ما مسلط می شود، بنابراین اگر مسلمانان در مراسم حج و عید قربان خواسته های نفسانی خود را به قربانگاه نبرند، امکانی برای اتحاد وجود ندارد، به همین دلیل خداوند در قرآن بر معنویتی تصریح کرده که از زمان حضرت ابراهیم (ع) تا منجی موعود بشریت بر آن تأکید شده و رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه ای که به کنگره عظیم حج ارسال فرمودند، بر این معنویت و وحدت تأکید کردند.


مهدی مسائلی با بیان اینکه عید قربان نشان دهنده هدف یکسان جهان اسلام است، گفت: در قرآن کریم حضرت ابراهیم (ع) به عنوان اسوه حسنه به مسلمانان و آزادگان جهان معرفی شده است؛ اسوه ای که نماد دینی، اجتماعی و خانوادگی به شمار می رود. به همین خاطر به قربانگاه بردن اسماعیل به وسیله ابراهیم برجسته شده تا به همه دنیا نشان دهد مسلمانان یک راه را دنبال می کنند و آن، سرتعظیم فرود آوردن در برابر مقام حق تعالی است.

عید قربان نشان دهنده هدف یکسان جهان اسلام است


وی افزود: قرآن کریم وقتی هدف جامعه اسلامی را به زیبایی تبیین کرده، به ما آموخته است برای عبور سالم از گردنه های زندگی که ممکن است ما را به سمتی غیر از احدیت وحضرت حق هدایت کند، به محتوای اصلی دین رجوع کنیم و به حقیقتی چنگ بزنیم که در عید قربان به ما گفته شده است. دست یافتن به این حقیقت به این معناست که هوای نفس و اختلاف سلیقه ها را کنار بگذاریم؛ لذا در مسیری قرار می گیریم که به افزایش معنویت منتهی می شود. 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار