ریابکوف:وضعیت احیای برجام راکد باقی مانده است-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

ریابکوف:وضعیت احیای برجام راکد باقی مانده است

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: در حال حاضر وضعیت پیرامون توافق احیای برجام به شکلی که تاکنون منعقد شده، راکد مانده با این حال پسرفتی نیز رخ نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 06
کد خبر: ۱۶۲۵۸۳

به گزارش راهبرد معاصر سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: وضعیت احیای توافق هسته‌ای در حال سکون بوده، ولی پسرفتی نیز وجود نداشته است.

تاس به نقل از این مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه نوشت: احیای این توافق تا حد زیادی به "اتخاذ تصمیم های سیاسی مربوطه" بستگی دارد.

وی افزود: مهمترین تصمیم آن است که آمریکا درک کند و بپذیرد که لازم است اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ را از سر بگیرد.

ریابکوف گفت که اگر واشنگتن این مسئله را تشخیص دهد، تمامی گام‌های متعاقب آسانتر و سریعتر از پیش برداشته خواهند شد.

وی در پایان گفت: طرف ایرانی آمادگی خود را برای به انجام رساندن بی درنگ مذاکرات برجام و ادامه همکاری با دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد موضوع های مربوطه اعلام کرده است. به نظر من، هیچ مشکل غیرقابل حلی وجود ندارد و بن‌بستی نیز مشاهده نمی‌شود.

اظهارات این مقام روسیه در حالی مطرح شده است که "رابرت مالی" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اخیرا در رم و در اجلاس "گفتگوی مدیترانه" گفت که باب دیپلماسی با ایران باز است اما به دلیل " انتخاب‌های ایران درباره درخواست‌های فرابرجامی، ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، تهدید و گروگان‌گیری آمریکایی‌ها"، رسیدن به توافق در اولویت کاخ سفید نیست.
مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفت وگوهای غیرمستقیم با ایران مدعی شد: ایران طی دو ماه گذشته موضعی را اتخاذ کرد که با بازگشت به توافق در تناقض بود. وی ادعا کرد: آنها خواسته‌هایی را مطرح می‌کنند که هیچ ارتباطی با برجام ندارد.
مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتگوهای غیرمستقیم با ایران افزود: ایالات‌متحده به جای تمرکز بر احیای برجام، بر حمایت از معترضان ایران و اقدامات جمهوری اسلامی در ارسال سلاح به روسیه متمرکز است.
مذاکرات وین پس از ماهها رایزنی های فشرده در وین به مرحله‌ای رسیده که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
اما دولت جو بایدن به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی، قدرت تصمیم‌گیری سیاسی برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد و به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی علیه ایران متوسل شده است در حالیکه دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیم‌های سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیرا در گفتگوی تلفنی با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی دارد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده