برآورد تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور-راهبرد معاصر

برآورد تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد گفت: سالانه ۹۰۰ هزارتن گوشت دام سبک و سنگین در کشور تولید می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 20
کد خبر: ۱۷۳۸۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، آقای اکبری شریف مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور، تولید سالانه گوشت دام سبک و سنگین را حدود ۹۰۰ هزار تن برآورد کرد و گفت: ارتقای تولید در ازای یک راس دام مولد در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی و این مرکز قرار دارد.

او جمعیت دام سبک کشور از گونه گوسفند و بز را ۶۴ میلیون راس و جمعیت دام سنگین را ۷.۵ میلیون راس شامل گاو و گوساله اعلام کرد.

این مقام مسئول گفت: ۴۳ درصد از تولید گوشت قرمز کشور از محل دام سبک گوسفند و بز صورت می‌گیرد.

اکبری شریف با بیان اینکه معمولا وزن زمان کشتار دام سبک بین ۳۵ تا ۴۵ کیلوگرم است، گفت: سالانه تقریبا ۳۷۰ هزار تن گوشت قرمز از محل دام سبک کشور تولید می‌شود.

به گفته او، از ۷.۵ میلیون راس دام سنگین شامل گاو و گوساله، سالانه نزدیک به ۵۳۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود.

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور گفت: از مجموع این دام‌های سنگین کشور ۱.۷ میلیون راس گاو اصیل شامل هلشتاین، سمینتال، جرزی و مونت بیلیارد و حدود ۳.۹ میلیون راس گاو آمیخته و الباقی دام بومی گاومیش و شتر است.

او گفت: بیشترین گوشت قرمز از محل دام سنگین از گاو آمیخته تولید می‌شود، زیرا هم سرعت رشد بیشتری دارند و هم از جمعیت قابل توجهی برخوردارند و از این رو تولید گوشت آنان در واحدهای غیرصنعتی مقرون به صرفه است.

اکبری‌شریف اصلاح نژاد دام‌ها را اقدامی در راستای ارتقای تولید در دام‌های سبک اعلام کرد و گفت: از طریق تثبیت ژن‌های دوقلوزایی، کاهش دنبه و القای تولید مثل غیرفصلی ایجاد می‌شود.

او اضافه کرد: در روشی موسوم به "ترمینال کراس" با آمیختگی یک گوسفند ماده با قابلیت دوقلوزایی و تولید مثل غیرفصلی با یک نژاد گوشتی، بره‌های متولد شده از قابلیت رشد نسبت به والدین خواهند بود.

اکبری شریف گفت: در راستای اقتصادی کردن صنعت پرورش گوسفندداری، درصدد توسعه دام‌های سبک دو منظوره (گوشتی- شیری) مبتنی بر نژادهای بومی و وارداتی هستیم، زیرا تولید شیر مزیت‌دار در دام سبک موجب افزایش درآمد دامداران در گونه دام‌های سبک می‌شود.

او درباره پروژه مربوط به دام سنگین کشور گفت: ۲۰ درصد از گاوهای شیری کشور در واحدهای صنعتی و غیرصنعتی که در دوره آخر تولید می‌باشند را با اسپرم (مواد ژنی) یا دام‌های نژاد گوشتی دنیا آمیخته کرده‌ایم و گوساله‌هایی که از آنها متولد می‌شوند، دارای سرعت رشد و کیفیت گوشت بهتری هستند.

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور افزود: امسال یکی از نژادهای گوشتی بومی به نام گاو سیستانی شناسایی شده تا مواد ژنی این گونه بومی نیز در پروژه "ترمینال کراس" مورد استفاده قرار گیرد .

او گفت: این کار توسط یک شرکت دانش‌بنیان در مزرعه‌ای آغاز شده و امسال ماده ژنی را به طور وسیع میان گله‌داران تحت پوشش قرار گرفته و باید ببینیم نتایج این پروژه چگونه است و براساس رکوردی که بدست می‌آید برای سال آینده عمل کنیم./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده