لندن: بغداد می‌تواند در احیای مذاکرات هسته‌ای با ایران نقش ایفا کند-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

لندن: بغداد می‌تواند در احیای مذاکرات هسته‌ای با ایران نقش ایفا کند

سفیر انگلیس در بغداد، تاکید کرد که عراق می‌تواند در چارچوب تلاش‌ها برای رفع تنش و اختلاف در منطقه و جهان، در از سرگیری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و غرب نقش ایفا کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 13
کد خبر: ۱۷۶۵۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، «مارک برایسون ریچاردسون» سفیر انگلیس در بغداد، در گفت‌وگو با «العربی الجدید» در خصوص تهدید داعش در عراق و سوریه، اصلاحات مورد نیاز دولت عراق به ویژه اصلاحات مربوط به سیستم بانکی و مالی، حملات ایران علیه گروه‌های تروریستی در شمال عراق و آمادگی بغداد برای حمایت از هرگونه گفت‌وگوی جدید برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای اظهارنظر کرد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به این‌که دولت عراق از «چارچوب هماهنگی» نزدیک به ایران تشکیل شده، لندن، خط قرمزی در خصوص طرف‌های حاضر در این دولت دارد، گفت: ساختار دولت و طرف‌های شرکت‌کننده از احزاب و طرف‌های سیاسی در آن، یک قضیه صرفا عراقی است و ما هیچ خط قرمزی در این خصوص نداریم.

 

سفیر انگلیس در بغداد افزود: ما همیشه آماده تعامل با احزاب متعهد به روند صلح آمیز دموکراتیک در عراق هستیم و با دولت به عنوان طرفی که نماینده مردم عراق است، تعامل داریم و برای دستیابی به اهداف مشترک با آن همکاری می‌کنیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که گشایش بین‌المللی و منطقه‌ای اخیر در قبال عراق و دولت جدید آن را چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: «محمد شیاع السودانی نخست وزیر، برای برقراری روابط مثبت با همسایگان عراق و جامعه بین الملل تلاش می‌کند و بغداد می‌تواند نقش مهم و مثبتی در کاهش تنش و بحران‌ها در منطقه ایفا کند و این چیزی است که ما در تلاش‌های آن برای بهبود روابط بین عربستان سعودی و ایران شاهد آن هستیم و بریتانیا از این تلاش‌ها حمایت می‌کند».

 

ریچاردسون در بخش دیگری از سخنانش در خصوص سرنوشت ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش در عراق، تصریح کرد: پیشرفت‌هایی که عراق در جنگ علیه داعش کسب کرد، توانایی این کشور را برای رویارویی با چالش‌های امنیتی تایید می‌کند. داعش همچنان به ویژه با توجه به حضورش در مناطقی پراکنده در عراق و سوریه، یک چالش است و ما با دیدگاه نخست‌وزیر عراق که می‌گوید نبرد با داعش تمام نشده، موافقیم. عراق و بریتانیا به عنوان دو عضو فعال ائتلاف بین المللی متعهد به مقابله با تهدید داعش هستند و ادامه این همکاری را ضروری می‌دانند.

 

سفیر بریتانیا در بغداد در پاسخ به سوالی درباره همکاری نظامی کشورش با عراق و قراردادهای تسلیحاتی جدید میان دو طرف گفت: قرارداد تسلیحاتی برای آینده نزدیک میان دو کشور وجود ندارد، هرچند امیدواریم که دو کشور در آینده در این باره همکاری بیشتری داشته باشند. ما در چارچوب ائتلاف بین‌المللی ضد داعش و ناتو، به ارائه مشورت و آموزش نیروهای عراقی و تقویت زیرساخت‌های نظامی عراق و مین‌زدایی و از میان بردن بقایای جنگی می‌پردازیم.

 

وی در خصوص حملات ایران علیه گروه‌های تروریستی در منطقه کردستان عراق گفت: چنین حملاتی چه از سوی ایران و چه هر کشور دیگری غیرقابل قبول است زیرا حاکمیت عراق را نقض می‌کند و باید متوقف شود و تکرار نشود. ما مخالف هرگونه اقدامی که تنش‌های منطقه‌ای را افزایش دهد، هستیم و عراق دارای روابطی قوی و بلندمدت با ایران است و احترام متقابل به حاکمیت و ثبات باید در این رابطه حاکم باشد.

 

سفیر انگلیس در پاسخ به این پرسش که آیا نقش ایران در عراق را منفی ارزیابی می‌کند، گفت: «به نظر ما لازم است که فعالیت‌های ایران در عراق و منطقه سازنده و شفاف و مبتنی بر احترام متقابل به حاکمیت ارضی کشورها و خودداری از تضعیف روندهای مسالمت‌آمیز باشد».

 

ریچاردسون در پاسخ به این سوال که آمادگی عراق برای حمایت از ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای میان غرب و ایران را چگونه می‌بیند، گفت: عراق می‌تواند چنین نقشی در چارچوب تلاش‌ها برای رفع تنش‌ها و اختلافات در منطقه و جهان ایفا کند. ما از ایران انتظار داریم که حسن نیت و آمادگی خود را از طریق اتخاذ گام‌های حقیقی از جمله توقف حمایت از روسیه در جنگ اوکراین و توقف تهدیدعلیه شخصیت‌های ساکن انگلستان نشان دهد و به تعهدات هسته‌ای خود بازگردد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده