ایران و عربستان در مسیر پیوستن به بریکس؛ جایگزینی قدرتمند با غرب-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

ایران و عربستان در مسیر پیوستن به بریکس؛ جایگزینی قدرتمند با غرب

ایران و عربستان در حالی در مسیر پیوستن به «بریکس» هستند که از این ائتلاف به عنوان جایگزین قدرتمند با غرب یاد می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر در حالی که ۱۹ کشور برای برگزاری نشست سالانه خود در آفریقای جنوبی آماده می‌شوند که علاقه خود را برای پیوستن به گروه کشورهای «بریکس» ابراز کرده‌اند. به نوشته شماره چهارشنبه وبگاه «لایو مینت» کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در دوم تا سوم ژوئن در شهر «کیپ تاون» گرد هم خواهند آمد تا در مورد گسترش این ائتلاف گفت وگو کنند.

«آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در این گروه گفت: «آنچه که مورد بحث قرار خواهد گرفت گسترش بریکس است. ۱۳ کشور به طور رسمی درخواست پیوستن به آن را داده و شش کشور دیگر به طور غیر رسمی درخواست کرده‌اند. ما هر روز درخواست‌هایی دریافت می‌کنیم.»

ایران،عربستان، آرژانتین، امارات متحده عربی، الجزای، مصر، بحرین، اندونزی تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده‌اند. وزرای خارجه پنج کشورعضو همگی تایید کرده اند که در مذاکرات ژوئن شرکت خواهند کرد.

بریکس که حدود یک پنجم اقتصاد جهان را بر عهده دارد می‌کند، به عنوان یک جایگزین قدرتمند جدید برای غرب ظاهر شده است. در حال حاضر، پنج عضو بریکس ۱۶ درصد به تجارت جهانی و حدود ۲۴ درصد به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک می‌کنند.

بریکس در ۲۰۰۹ تشکیل شد. اگر کشورهای طرفدار چین در این ائتلاف پذیرفته شوند خطری برای غرب محسوب می‌شود. تولید ناخالص داخلی چین بیش از دو برابر مجموع هر چهار عضو دیگر بریکس است.

ایران سال گذشته به‌طور رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داد. پیوستن ایران و عربستان غنی از منابع انرژی، سهم این گروه در منابع انرژی را به‌شدت افزایش می‌دهد و می‌تواند تأثیرات ژئوپلیتیکی داشته باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار