واشنگتن پست:آمریکا در رقابت با چین و روسیه تنها مانده است-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

واشنگتن پست:آمریکا در رقابت با چین و روسیه تنها مانده است

واشنگتن پست در گزارشی از عدم تمایل برخی کشورهای کلیدی در حمایت از آمریکا برای رقابت با چین و روسیه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۱ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۱۸۱۸۴۴

به گزارش راهبرد معاصر نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت سرویس اطلاعاتی آمریکا اظهار کرده که برخی کشورهای کلیدی و تاثیرگذار مانند برزیل، مصر، هند و پاکستان، دیگر تمایلی به حمایت از واشنگتن در رقابت پایاپای با روسیه و پکن ندارند.

در این گزارش آمده است اهداف جهانی پشت پرده جو بایدن با چالش های مهمی روبرو شده در حالی که بسیاری از کشورهای کلیدی و مهم به دنبال شانه خالی کردن و طفره رفتن از رقابت شدید بین آمریکا ، روسیه و چین هستند و در برخی موارد از این رقابت به نفع خود بهره برداری می کنند.

واشنگتن پست مشخص کرده که این اطلاعات را از ارزیابی های طبقه بندی شده سرویس اطلاعاتی آمریکا که به صورت آنلاین درزکرده، بدست آورده است.

در این مطلب تاکید شده که برزیل، مصر، هند و پاکستان هیچ تمایلی برای حمایت بدون قید و شرط و صریح از یک طرف درگیری ندارند، در شرایطی که آمریکا دیگر قدرت برتر مسلم و بی چون و چرای جهان نیست.

ارزیابی های سرویس اطلاعاتی همچنین نشان می دهد قدرت های منطقه ای تاثیرگذار در برخورد با رقابت بین واشنگتن، مسکو و پکن تمایل به کناره نشینی دارند. علاوه بر این، تاکید شده که روسیه توانایی خود برای دفع فشارهای کشورهای غربی را نشان داده است. اما در حالی که متحدان کلیدی واشنگتن در اروپا و شرق آسیا از برنامه بایدن در مورد اوکراین حمایت کرده و سلاح های بیشتری را برای این کشور ارسال می کنند، واشنگتن در هر نقطه با مقاومت روبرو می شود.

این روزنامه می نویسد براساس یکی از اسناد درز کرده، حنا ربانی وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان در ماه مارس سال جاری این موضوع را مطرح کرده که کشورش دیگر نمی خواهد میانه میدان رقابت بین چین و آمریکا را حفظ کند.

این وزیر پاکستانی تاکید کرده که همکاری با چین «راهبرد واقعی» برای پاکستان است. در همین حال شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در فوریه سال جاری با نیروهای تحت امرش درباره قطع نامه ضد روسی مجمع عمومی سازمان ملل مشورت کرده است. در جریان این شور، یکی از مشاوران شریف اظهار داشت که حمایت از این قطعنامه به روند مذاکرات با روسیه در مسایل تجاری و انرژی خلل ایجاد می کند. و در نهایت پاکستان از دادن رای مثبت به این قطعنامه خودداری کرد.

در این گزارش آمده است به نظر می رسد هندوستان نیز از جانبداری بین واشنگتن و مسکو خودداری می کند. براساس اطلاعات درزکرده، آجیت دوال مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند از آمادگی دهلی نو برای حمایت از مسکو در پلتفرم های بین المللی خبر داده است. دوال تاکید کرده که هند از موقعیت اصولی خود که در گذشته آن را اتخاذ کرده منحرف نخواهد شد و از قطعنامه ضد روسی در مجمع عمومی سازمان ملل حمایت نخواهد کرد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده