آیت الله رئیسی وارد تهران شد/ تشریح ابعاد سفر به اندونزی-راهبرد معاصر
سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی محسن رضایی: مجلس آینده نیاز به وحدت‌ در درون و هم‌افزایی با قوای دیگر دارد کدام مجلس در رأس امور است؟ ۱+۳ گزینه مطرح برای ریاست مجلس خبرگان امیر نصیرزاده: دشمنان علیه ایران تغییر رویکرد داد‌ه‌اند حضور ناو سپاه در محل استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جزیره گارسیا سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب سخنگوی دولت: انتخاب ارکان داخلی مجلس با نمایندگان منتخب است آیت الله رئیسی: رابطه بین ایران و آذربایجان ناگسستنی است بانکی‌پور: امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم سرلشکر سلامی: در عملیات وعده صادق قلب استکبار را هدف گرفتیم وزیر کشور: کمبودهای قانونی درباره نگهداری حیوانات را باید تکمیل کنیم قالیباف: گزارش نظارتی در خصوص تامین اقلام اساسی سه شنبه در مجلس قرائت می‌شود ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی سیل مشهد دستور کار مجلس امروز 30 اردیبهشت 1403

آیت الله رئیسی وارد تهران شد/ تشریح ابعاد سفر به اندونزی

رئیس جمهور دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۹ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۶۰۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پس از سفری دوروزه به اندونزی، دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.

رئیسی هم‌چنین طی سخنانی در تشریح ابعاد و برنامه‌های این سفر، ضمن تبریک ایام دهه کرامت اظهار داشت: کشور اندونزی دارای بیشترین جمعیت مسلمان در دنیاست و جایگاه ویژه و ممتازی در سازمان منطقه‌ای آ‌.سه‌.آن و هم‌چنین جایگاه قابل توجهی در منطقه دارد.

وی افزود: ارتباط ما با کشورهای مختلف بر اساس سیاست هم‌گرایی و چندجانبه‌گرایی اقتصادی است؛ ما در گام اول، اعتمادسازی را آغاز کردیم و این اعتماد امروز بین کشورهای منطقه نسبت به کار با ایران روبه افزایش است. سیاست ما در آسیا، سیاست جامع و متوازن است و بنای همکاری با قطب‌های نوظهور اقتصادی در آسیا را از جمله چین، روسیه، هند و اندونزی داریم. اقتصاد ما با کشور اندونزی مکمل یکدیگر هستند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه  در این سفر توانستیم 11 سند همکاری بین کشور را به امضا برسانیم، تصریح کرد: این اسناد در حوزه‌های اقتصاد، تجارت، انرژی، فرهنگی و علم و فناوری بود و اهمیت قابل توجهی داشت. در آغاز مذاکرات دو کشور، تجهیزات پزشکی و دستگاه جراحی رباتی که محصول کار اندیشمندان و متخصصین ایرانی بود، در حضور مسئولین دو کشور رونمایی شد و مسئولین عالی اندونزی گفتند 12 بیمارستان این کشور به تجهیزات پزشکی ساخت ایران مجهز شود.

رئیسی گفت: در حوزه‌های پزشکی و درمانی گام‌های خوبی در کشور برداشته شده و قراردادهایی در این‌زمینه منعقد کردیم و امیدواریم این همکاری‌ها بین دو کشور تداوم یابد. در حوزه تجارت، مسئله تعرفه ترجیحی بیش از 17 سال در مذاکرات ایران و اندونزی وجود داشت و به سرانجام نرسیده بود و در این سفر، این مسئله را به نتیجه رسانده و درباره آن توافق کردیم که راه را برای تجارت بین دو کشور هموار می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: هم‌چنین درباره تهاتر برای رفع موانع تجارت توافق کردیم و توافق دیگرمان، در حوزه انرژی بود که بخش‌های پایین‌دستی و بالادستی نفت و گاز در این‌باره فعالیت خواهند داشت.

رئیس‌جمهور ادامه داد: علاوه‌بر روابط تاریخی، تمدنی و فرهنگی دو کشور، رابطه بین دو ملت هم ناگسستنی است و مردم اندونزی از هیئت جمهوری اسلامی ایران استقبال خوبی داشته و به رهبری معظم انقلاب اسلامی ابراز محبت کردند. این نشان‌دهنده جایگاه والای ایران است و نمی‌تواند مورد خدشه قرار بگیرد.

رئیسی اظهار داشت: ما با اندونزی در مسائل منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای، نسبت به فلسطین و لزوم حمایت از آنان، نسبت به افغانستان و درباره میانمار و توجه به مردم زجردیده‌ میانمار نگاه مشترکی داریم.

وی عنوان کرد: در نشست با مسئولان عالی اندونزی اراده دو کشور برای توسعه روابط تجاری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مورد تأکید قرار گرفت و وزرای مربوطه‌شان مأمور شدند از همان زمان با مسئولان ایرانی نشست بگذارند و برخی کارها در حین سفر آغاز شد و حتما بعد از سفر نیز دنبال می‌شود.

رئیس‌جمهور گفت: در نشست با بیش از 150 نفر از فعالان افتصادی، موانع پیش روی تجارت و بازرگانی مطرح شد و همکاران ما مکلف شدند این موانع را رفع کنند تا کار تجاری بین دو کشور برقرار و محکم‌تر شود.

رئیسی در پایان بیان کرد: از دولت دوست و برادرمان اندوزی و از مردم متدین این کشور برای استقبال گرم از هیئت جمهوری اسلامی ایران تقدیر می‌کنم و امیدوارم این رفت‌وآمدها به ارتقای روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف بینجامد که به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده