افتتاح سفارت روسیه در قدس-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

افتتاح سفارت روسیه در قدس

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو قصد دارد شعبه‌ای از سفارتخانه‌اش در سرزمین‌های اشغالی را در قدس افتتاح کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 17
کد خبر: ۱۸۹۷۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ این دفاتر جدید بخش کنسولی که در بیانیه‌ای رسمی به عنوان "شعبه‌ای از بخش کنسولی سفارت روسیه در اسرائیل" توصیف شده، ادعای مالکیت مسکو روی زمینی که این دفتر در آن واقع شده، تقویت می‌کند.

وزارت امور خارجه روسیه تایید کرد، این ملک که در مرکز شهر قدس واقع شده، در حال حاضر یک پارکینگ است، اما به محل اسکان دیپلمات‌های روسی و همچنین یک سالن کنفرانس تغییر کاربری خواهد داد. این وزارتخانه این توافق را که ماه گذشته با شهرداری قدس اشغالی امضا کرده به عنوان "یک دستاورد دیپلماتیک" توصیف کرد.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: باور داریم که این اقدام کاملا به نفع تقویت هر چه بیشتر روابط چندجانبه دوستانه میان روسیه و اسرائیل و همچنین همسو با رویکرد تغییرناپذیر کشورمان در رابطه با یک راه‌حل عادلانه و صلح‌آمیز خاورمیانه است.

روسیه روی ده‌ها ملک در قدس ادعای مالکیت دارد که برخی از آن‌ها درگیر اختلافات حقوقی دیرینه هستند. گرچه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی معروف‌ترین این ملک‌ها یعنی "حیاط الکساندر" را به روسیه وعده داده بود، اما تصمیمش در سال ۲۰۲۲ میلادی توسط دادگاه ملغی شد. اما با وجودی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه سال گذشته شخصا از نفتالی بنت، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی درخواست کرده بود، این مساله همچنان حل نشده باقی مانده است.

از زمانی که آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی سفارت خود در سرزمین‌های اشغالی را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد، تعدادی از کشور‌ها نیز از جمله گواتمالا و هندوراس سفارت‌های خود را به قدس منتقل کردند و تعدادی دیگر از کشور‌ها نیز چنین وعده‌ای دادند.

قرار است این دفتر سیاسی دولت روسیه در پنج تا ۱۰ سال آینده ساخته شود و شروع به کار کند.

بیشتر سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های کشور‌های خارجی در تل‌آویو مستقر است. اما، بعد از تصمیم دولت آمریکا در سال ۲۰۱۷، چهار سفارتخانه در آن شهر شروع به کار کردند. هنگامی که دولت ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ جابجایی سفارتخانه کشورش به قدس اشغالی را اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه ضمن ابراز نگرانی از آن تصمیم دولت ترامپ گفت: «چنین اقدامی می‌تواند چشم‌انداز صلح در خاورمیانه را از میان ببرد.» / راشا تودی

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده