پاسخ تلویحی طالبان به ایران در خصوص ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

پاسخ تلویحی طالبان به ایران در خصوص ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در نمایشگاه بین‌المللی امام ابوحنیفه در کابل در دیدارش با تاجران و سرمایه‌گذاران گفت: «کشور‌هایی که از ما می‌خواهند که حکومت فراگیر بسازیم، امارت اسلامی فراگیرتر از دولت‌های منطقه است.»
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۱ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 18
کد خبر: ۱۹۵۲۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ظاهرأ مخاطب او حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران است که بار‌ها خواستار ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان شده است.

متقی در این دیدار هم‌چنین افزود که افغانستان نزدیک‌ترین و بهترین راه تجارت و ارتباط بین آسیای مرکزی و جنوبی است.

وزیر خارجه طالبان اضافه کرد که صادرات افغانستان در سال گذشته به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسیده که در تاریخ تجارت کشور بی‌سابقه بوده و وضعیت اقتصادی افغانستان نیز بهتر است.

این اظهارات خوش‌بینانه وزیر خارجه طالبان در حالی است که اخیر سازمان غذایی جهان (WFP) گفته است ۲۸.۸ میلیون نفر برای زنده ماندن نیاز به کمک‌های بشردوستانه داشته و بیش از سه میلیون کودک و هشتاد هزار زن باردار و شیرده در افغانستان دچار سوءتغذیه هستند.

با گذشت نزدیک به دو سال از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان تاکنون هیچ کشوری رژیم این گروه را به‌رسمیت نشناخته است. تأمین حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و ایجاد حکومت فراگیر از شرط‌های جهان برای به‌رسمیت‌شناسی طالبان است. طالبان، اما می‌گویند که رژیم این گروه فراگیر است. / آماج نیوز 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده