نهاده های دامی که خوراک انسان‌ها می شود!-راهبرد معاصر

نهاده های دامی که خوراک انسان‌ها می شود!

حسینعلی حاجی‌دلیگانی به وزیر کشاورزی نسبت به استفاده نهاده های دامی وارداتی در تولید محصولاتی از قبیل پفک و نوشابه تذکر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 02
کد خبر: ۲۱۰۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها یک روز از اظهارات بحث برانگیز عیسی کلانتری مبنی بر اختصاص بخش بزرگی از واردات به محصولات تراریخته سپری شده که امروز حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکر مرتبط به وزیر کشاورزی خواستار مقابله با استفاده نهاده های دامی در تولیداتی از قبیل پفک و نوشابه شده است.

 

نماینده مردم شاهین‌شهر به محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به خاطر مصرف ذرت‌های وارداتی با عنوان نهاده دامی آن هم با ارز دولتی برای خوراک انسان در تولید پفک و نوشابه تذکر داد.

 

متن کامل تذکر حاجی دلیگانی به وزیر جهاد کشاورزی به شرح زیر است:

 

خلاصه تذکر: ذرت وارداتی با ارز 4200 تومانی که برای مصرف و نهاده‌های دامی وارد کشور می‌شود چرا در صنایع تولید نوشابه و پفک مصرف می‌شود.

 

شرح تذکر:

 

جناب آقای وزیر

 

سالیانه میزان واردات ذرت با ارز 4200 تومان جهت مصرف نهاده‌های دامی در حدود 4 میلیون تومان می‌باشد که از این میان حدود 800 هزار تن در صنایع تبدیلی فروکتوز جهت نوشابه و نوشیدنی‌ها و فرآورده‌های اکسترودری نظیر اسنک و پفک مصرف می‌گردد و متاسفانه اختصاص ارز تاکنون لغو نشده است و علی‌رغم مخالفت کارشناسان متاسفانه تا این لحظه توقف واردات برای صنعت نوشابه، آبمیوه، اسنک و پفک با ارز دولتی صورت نپذیرفته است. واردات بی‌رویه ذرت و تخصیص یارانه و ارزهای دولتی تمامی صنایع مصرف‌کننده آرد گندم نظیر واحدهای تولید نشاسته و گلوکز صنایع ماکارونی را از نظر عدم توجه به تامین ماده اولیه با قیمت مناسب در آستانه ورشکستگی، تعطیلی و بیکاری هزاران کارگر ایرانی قرار داده است. چرا با توجه به اوضاع اقتصادی کشور و لزوم توجه به حمایت همه‌جانبه از تولید در زمینه حمایت تفاوت و تبعیض فاحش وجود دارد، چرا کارهای نادانسته باعث تعطیلی و سقوط بعضی دیگر از صنایع غذایی کشور می‌شوید.

 

عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست روز گذشته در حاشیه سومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران گفته بود: روغن نباتی، ذرت، سویا و در مواردی حتی گوشت‌هایی که وارد می‌کنیم تغذیه شده از محصولات تراریخته هستند.

 

وی با اشاره به اینکه این محصولات را وارد و مصرف می‌کنیم، اظهار داشت: قسمتی از مرغ، گوشت و روغن نباتی ما محصولات تراریخته هستند.

 

کلانتری با اشاره به اینکه تقریبا ۸۰ درصد واردات روغن نباتی ما تراریخته است گفت: بیش از ۹۰ درصد واردات سویا و کنجاله سویا نیز تراریخته است، همچنین بیش از ۷۰ درصد واردات ذرت نیز تراریخته است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده