سفیر ایران: از گفتگوی سازنده سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی حمایت می‌کنیم-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

سفیر ایران: از گفتگوی سازنده سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی حمایت می‌کنیم

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: جمهوری اسلامی ایران از ادامه گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده و رساندن پرونده به یک راه‌حل نهایی و قطعی حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۷ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 04
کد خبر: ۲۳۱۲۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت خاورمیانه (سوریه - شیمیایی) افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر استفاده از تسلیحات شیمیایی را در هر مکان، زمان، توسط هر کسی و تحت هر شرایطی به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران گفت: مجددا تاکید می‌کنیم که هرگونه تحقیق در مورد استفاده از سلاح‌های شیمیایی می‌بایست بی‌طرفانه، حرفه‌ای، معتبر و عینی بوده، و کاملاً منطبق با الزامات و رویه‌های کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی باشد.

او تصریح کرد: به همان اندازه بسیار مهم است که سازمان منع سلاح‌های شیمیایی بتواند وظایف خود را به شیوه‌ای بی‌طرفانه، حرفه‌ای و عینی انجام دهد تا حقایق را بر اساس نتیجه‌گیری‌های مبتنی بر شواهد بیابد. دوباره تکرار می‌کنیم که کنوانسیون باید به‌طور کامل، مؤثر و بدون تبعیض اجرا شود.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است سیاسی کردن اجرای کنوانسیون و بهره‌برداری سیاسی از سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، اعتبار سازمان و کنوانسیون را به خطر می‌اندازد.

ایروانی افزود: جمهوری عربی سوریه به‌عنوان طرف متعهد به کنوانسیون، به تعهدات خود و همکاری نزدیک با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی ادامه می‌دهد.

او اضافه کرد: مقامات ملی سوریه نه تنها گزارش‌های ماهانه‌ای را پیرامون جزئیات فعالیت‌ها در کشورشان ارسال کرده‌اند، بلکه به‌طور فعال با فراهم کردن امکانات لازم در راستای تسهیل‌گری بیست و ششمین دور مشاوره برای تیم ارزیابی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی که از ۲۳ ژانویه تا ۱ فوریه ۲۰۲۴ برگزار شد، گام برداشته اند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: علاوه بر این، سوریه دهمین دور بازرسی از مرکز مطالعات و تحقیقات علمی را در دسامبر ۲۰۲۳ تسهیل نمود. گزارشات دبیرخانه فنی تأیید می‌کند که سوریه کمک، دسترسی و پشتیبانی مورد نیاز، از جمله در حوزه اداری و لجستیکی، را طبق درخواست‌های تیم بازرسی ارائه کرده است. این مهم شاهد دیگری بر همکاری مداوم سوریه با دبیرخانه فنی است.

او گفت: به این ترتیب، در ۲۷ فوریه ۲۰۲۴، دبیرخانه فنی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به مقامات ملی سوریه در مورد بسته شدن سه موضوع باقیمانده در مورد اعلامیه اولیه سوریه و باقی موضوعاتی که ممکن است بسته شوند، اطلاع داد.

ایروانی تصریح کرد: این تحول چشمگیر بر اهمیت حفظ رویکرد غیرسیاسی در این موضوع تاکید می‌کند. از برخی کشور‌ها می‌خواهیم تا قبل از پایان چنین رایزنی‌ها، از اتهامات سیاسی بی‌اساس علیه سوریه یا قضاوت‌های زودهنگام خودداری نمایند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از ادامه گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده و رساندن پرونده به یک راه‌حل نهایی و قطعی حمایت می‌کند. این رویکرد برای حصول اطمینان از شفافیت، پاسخگویی و حل‌وفصل رضایت‌بخش مسائل باقی مانده، حیاتی است.

او همچنین گفت: موجب تاسف است که برخی از کشور‌های غربی در جریان بیست و هشتمین اجلاس کنفرانس کشور‌های عضو کنوانسیون، به دنبال اتخاذ یک قطعنامه مناقشه‌برانگیز و سیاسی شده‌اند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: متاسفانه این قطعنامه به دنبال پیشبرد اهداف سیاسی برخی از کشور‌ها بوده و در مقطعی حساس مطرح شده است؛ مقطعی که دولت سوریه مجدانه برای بهبود شرایط بشردوستانه و ارائه خدمات ضروری تلاش می‌کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران درسازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران خواستار تلاش‌های سازنده شورای امنیت است و از اعضای شورا انتظار ایفای نقش مثبت دارد. / ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار