لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و سرلیستی قالیباف در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی-راهبرد معاصر
سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی محسن رضایی: مجلس آینده نیاز به وحدت‌ در درون و هم‌افزایی با قوای دیگر دارد کدام مجلس در رأس امور است؟ ۱+۳ گزینه مطرح برای ریاست مجلس خبرگان امیر نصیرزاده: دشمنان علیه ایران تغییر رویکرد داد‌ه‌اند حضور ناو سپاه در محل استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جزیره گارسیا سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب سخنگوی دولت: انتخاب ارکان داخلی مجلس با نمایندگان منتخب است آیت الله رئیسی: رابطه بین ایران و آذربایجان ناگسستنی است بانکی‌پور: امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم سرلشکر سلامی: در عملیات وعده صادق قلب استکبار را هدف گرفتیم وزیر کشور: کمبودهای قانونی درباره نگهداری حیوانات را باید تکمیل کنیم قالیباف: گزارش نظارتی در خصوص تامین اقلام اساسی سه شنبه در مجلس قرائت می‌شود ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی سیل مشهد دستور کار مجلس امروز 30 اردیبهشت 1403
قالیباف سرلیست نشود لیست جداگانه می دهد

لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و سرلیستی قالیباف در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی

به نظر می رسد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نهایت تلاش خود برای رسیدن به لیست واحد اصولگرایان را در دستور کار دارند.مسئله سرلیستی قالیباف اگرچه خیلی محتمل به نظر می رسد اما اگر اتفاق نیفتد می تواند آسیب جدی به وحدت اصولگرایان و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بزند.
میلاد خدائی ؛ دبیر سرویس سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۰ دی ۱۳۹۸ - 2019 December 31
کد خبر: ۳۲۲۶۴
تعداد نظرات: ۳ نظر

لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و سرلیستی قالیباف در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی/ وحدت اصولگرایان شکل می گیرد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، مهدی چمران عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت شورای ائتلاف اصولگرایان برای رسیدن به لیست انتخاباتی، گفت: ما برای رسیدن به لیست تهران، سه مرحله را در نظر گرفته‌ایم که طبق زمان‌بندی از پیش طراحی‌شده در حال اجرای آن هستیم.

 

وی گفت: مرحله اول بررسی معیارها، شاخص‌ها و توانمندی‌های کاندیداست تا از بین کاندیدا تعداد واجد شرایط را انتخاب می‌کنیم تعداد گزینه‌های مرحله اول مشخص نیست ممکن است 150 نفر باشد و یا ممکن است به 300 نفر هم برسد. در این مرحله شاخص‌های لازم را درباره کاندیدا مورد بررسی قرار خواهیم داد تا گزینه‌هایی که شاخص‌های اولیه شورای ائتلاف را برای نمایندگی مجلس دارند، مشخص شوند.

 

چمران افزود: در مرحله دوم، کاندیدای مشخص شده در مرحله اول را در مجمع عمومی 1800 نفره که دهه اول بهمن برگزار خواهیم کرد به رأی اعضای مجمع خواهیم گذاشت تا در نهایت این تعداد به 60 نفر برسند. در این مرحله، شصت نفری که آرای بیشتری در مجمع 1800 نفره داشته باشند در مرحله بعد مورد توجه خواهند بود و کسانی که نتوانند در جمع 60 نفر قرار بگیرند، حذف خواهند شد.

این عضو شورای ائتلاف اصولگرایان گفت: درنهایت و در مرحله سوم، درباره این 60 نفر که خروجی 2 مرحله گذشته بوده‌اند در کل شهر تهران نظرسنجی خواهیم کرد تا سی نفری که بیشترین رأی مردمی را داشته باشند در لیست نهایی شورای ائتلاف قرار بگیرند. این نظرسنجی توسط مراکز معتبر انجام خواهد شد و قطعاً در سراسر شهر تهران نظر مردم را لحاظ خواهد کرد.

 

چمران همچنین گفت: ما طبق مصوبه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی عمل کرده و خواهیم کرد؛ شاخص‌های مورد نیاز برای یک نماینده کارآمد و انقلابی در جلسه شورای ائتلاف بررسی و تصویب‌شده است و طبیعی است که در بررسی شاخص‌ها، به این موارد توجه جدی خواهیم داشت. اواخر دی‌ماه، شورای ائتلاف مجمع برگزار خواهد کرد تا روند رسیدن به لیست را برای مردم و نیروهای انقلاب تشریح کند.

 

لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و سرلیستی قالیباف در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی/ وحدت اصولگرایان شکل می گیرد؟

 

با وجود آنکه شورای ائتلاف (شورای وحدت اصولگرایان) بخاطر نقدهای طیف های مختلف اصولگرا در نهایت جایگاه داوری را به جامعه روحانیت مبارز داد اما گلایه های اخیر اعضای این تشکل روحانی حکایت از آن دارد که جایگاه تعریف شده مبهم بوده و احتمال دور زدن روحانیت اصولگرا از سوی شورای ائتلاف وجود دارد.

 

لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و سرلیستی قالیباف در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی/ وحدت اصولگرایان شکل می گیرد؟

 

لیست شورای ائتلاف بزرگ اصولگرایان

محسن پیرهادی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: طی نامه ای که به امضای رئیس محترم شورای ائتلاف رسیده، از احزاب و تشکل‌ها خواسته‌ایم نامزدهای نمایندگی مجلس از شهر تهران را که تمایل به قرارگیری در لیست انتخاباتی شورای ائتلاف دارند معرفی کنند.

 

پیرهادی افزود: هر تشکل مجاز است تا حداکثر دو برابر تعداد نمایندگان تهران یعنی ۶۰ نفر را برای نمایندگی معرفی کند. همچنین در این دوره، تصمیم بر این است که با توجه به جمعیت و گستره مسائل شهرری و اسلامشهر، دو نماینده از سی نماینده لیست پیشنهادی تهران از این دو محدوده انتخاب شوند، فلذا احزاب می توانند گزینه های پیشنهادی خود را با توجه به این تقسیم بندی و اختصاص دو کرسی به شهرری و اسلامشهر معرفی کنند.

سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اضافه کرد: روند معرفی و ثبت نام نامزدها از طریق سامانه ای که در اختیار تشکل‌ها قرار داده ایم انجام خواهد شد و زمان در نظر گرفته شده برای این کار، از 11 تا 14 دی ماه است.

 

پیرهادی در پایان اضافه کرد:‌ شاخص های مورد نظر برای گزینش این افراد، بر ۶ اصل استوار شده که تاکید بر وحدت حداکثری، تاکید بر هماهنگی میان احزاب و نفی سهمیه بندی، تصمیم گیری از پایین به بالا و تکیه بر رای مردم و نظرسنجی ها در فرآیند رسیدن به فهرست نهایی از جمله این شاخص ها هستند. پیرهادی، جوانگرایی و اهتمام بر حضور زنان را دو شاخص اصلی دیگر در روند تعیین افراد لیست نهایی تهران دانست و ادامه داد: قرار است از این میان این افراد، طی ساز و کاری مشخص، فهرست ۱۲۰ نفره ای برگزیده شود و آن گاه با مراجعه به نظرات نخبگان سیاسی و نظرسنجی ها، نهایتا لیست ۳۰ نفره تهران قطعی شود.

 

محسن پیرهادی، عضو شورای شهر چهارم تهران همچنین موج تخریبی علیه قالیباف توسط بخشی از جریان اصولگرایی را ناشی از نداشتن شناخت درست از قالیباف دانست و گفت: آن بخشی از تخریب‌ها هم که آگاهانه اتفاق می‌افتد چیز جدیدی نیست.

سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان، در پاسخ به این سوال که آیا قالیباف سر لیست جریان شورای ائتلاف خواهد بود؟ گفت: در شرایط فعلی، هنوز نمی‌توان در مورد ترکیب لیست نهایی اظهارنظر کرد. طبیعتا نظر شورای ائتلاف را در رسانه‌ها منعکس می‌کنم و باید بگویم هنوز بحث سرلیستی در شورای ائتلاف نهایی نشده است والبته فکر نمی‌کنم ائتلاف سرمایه‌های خود را زودتر از زمان لازم اعلام کند.

 

وی درباره سرلیستی قالیباف و واکنش قالیباف در صورتیکه در لیست قرار نگیرد و اینکه آیا لیست جداگانه‌ای خواهد داد، تاکیدکرد: حضور آقای قالیباف با اصرار افراد مختلفی از جریان انقلابی صورت گرفت و با فضای ائتلافی و مثبتی که در حال پیگیری است، ان شاءالله کار به جایی نمی‌رسد که بحث لیست جداگانه مطرح باشد، ضمن آن که با سابقه‌ای که از آقای قالیباف در ادوار پیشین انتخابات سراغ داریم، ایشان عامل وحدت‌شکنی نخواهند بود. باید گفت که از همه نیروهایی که در دایره انقلاب اسلامی تعریف می‌شوند، همین انتظار را داریم.

  

این کنشگر سیاسی اصولگرا درباره اقبال مردم به شهردار اسبق تهران با بیان اینکه من قصد پیش‌گویی ندارم، و این کار را بدون فایده و غیرحرفه‌ای می‌دانم، یادآور شد: هر کسی هم که پا در میدان سیاست می‌گذارد، این آمادگی و اعتماد به نفس را در خود می‌بیند که در معرض قضاوت عموم باشد. 

 

پیرهادی در پاسخ به این سوال که از قالیباف به مناسبت روز دانشجو سوالاتی درباره فسادهای معاونش شد، واکنش آقای قالیباف به  این موضوع چه خواهد بود و آیا بنا دارند که شفاف‌سازی کند؟ تصریح کرد: آقای قالیباف، پیش از این هم مفصل در مورد فردی که نام بردید، پاسخ داده‌ است. این موضوع را باید از خودشان بپرسید. مطمئنم آقای قالیباف و چه هر نیروی وفادار به انقلاب، خود پیش از همه خواستار رسیدگی به تخلف در هر سطح و هر زمینه‌ای است.

 

تلاش برای تحقق ائتلاف بزرگ اصولگرایان با مشورت جامعه روحانیت مبارز

جمع شدن نیروهای اصولگرا دور یک میز و رسیدن به «لیست واحد» دغدغه تکراری اردوگاه اصولگرایان شده است، خاصه این روزهای نزدیک به انتخابات مجلس یازدهم که عزم خود را برای بازگشت حداکثری به پارلمان جزم کرده اند. 

شورای ائتلاف که این دوره خیمه خود را برای جمع کردن اصولگرایان برپا کرده اما هنوز نتوانسته به این دغدغه پایان بدهد، از یک سو حضور نیروهای اعتدالی جریان اصولگرا در این سازوکار نادیده گرفته شده و احتمال ارائه لیست مستقل از سوی آنها هر روز پررنگ تر از قبل می شود. از سوی دیگر جامعه روحانیت مبارز به عنوان تشکلی محوری و مهم در جریان اصولگرا اگرچه در نهایت به ائتلاف اضافه شد و قرار بود نقش ناظر و داور را در شورای ائتلاف ایفا کند اما گویا شفاف نبودن جایگاه نظارت و داوری این تشکل با گلایه هایی از سوی این تشکل روحانی همراه شده است.

 

مصباحی مقدم: از مکانیزم داوری شورای ائتلاف اصولگرایان اطلاعی ندارم

حجت الاسلام مصباحی‌مقدم که یکی از سه چهره ای است که به نمایندگی از جامعه روحانیت مبارز در جلسات شورای ائتلاف حضور داشت، می‌گوید که دیگر در شورای ائتلاف حضور ندارد و از مکانیزم‌های شورای ائتلاف برای داوری هم اطلاعی ندارد.

او می‌گوید: «چون خودم کاندیدای انتخابات مجلس شده‌ام، حضورم را به نحوی تعارض منافع می‌دانم. من اگر هم در شورای وحدت باشم و هم کاندیدا باشم، طبعا معنی‌اش این است که دنبال این هستم که خودم در لیست ائتلاف انتخاب بشوم و این به نظرم چنین جایگاهی اقتضا نمی‌کند که کسی خودش کاندیدا هم باشد».

 

اکرمی: ماشاءالله همه «أنا رجل» شده اند /داوری باید با جامعه روحانیت باشد

حجت الاسلام سید رضا اکرمی از دیگر اعضای جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه «خیلی در جریان ریز جلسات شورای ائتلاف نیستم»، درباره اینکه جایگاه داوری جامعه روحانیت در شورای ائتلاف باید به چه شکلی باشد، می گوید؛ «من اشکال را در جایی دیگر می‌دانم، متأسفانه با اینکه در قانون، احزاب و تشکل را داریم، ولی جامعه ما خیلی به حزب و تشکل دل نمی‌دهد، بنابراین گرمی و گیرایی که از احزاب در طول سال انتظار داریم و می‌خواهیم که آنها فعال باشند و در مورد مسائل مختلف نظر بدهند، دولتی را ببرند و دولتی را بیاورند، در واقعیت اینگونه نیست و مشکل ما در این نقطه است.»

 

اکرمی ادامه می دهد «برای همین در ایام انتخابات یک موجی بلند می‌شود. ما باید آن اشکال را رفع کنیم. روحانیت در مورد اصل انتخابات اهتمام دارد و می‌گوییم که مردم از فرصت استفاده کنند و نظرشان را اعلام کنند، نکته بعدی این است که فرض کنید ۱۵ هزار نفر صلاحیت‌شان تایید شد، در این صورت باید از بین این افراد، انتخاب اصلح صورت بگیرد. این نکته مربوط به سراسر کشور است و ما تنها تهران را مطرح نمی‌کنیم، همه مردم در کشور باید افراد تواناتر که در شرایط سنگین تحریم می‌توانند گره‌گشا باشند را انتخاب کنند.»

 

این نماینده ادوار مجلس در پاسخ به این سوال که «این افرادی بایسته و شایسته‌ای که شما می‌گویید چگونه باید انتخاب شوند؟ آیا شورای ائتلاف توانایی مشخص کردن این افراد را بدون نقش داشتن روحانیت اصولگرا، دارد؟» گفت:این هم عمدتا برای تهران است و برای کل کشور که خیلی بعید است بتوانیم کاری کنیم. من معتقدم روحانیت باید جنبه هدایت و حمایت را عهده‌دار شود و تا مادامی که تحزب قوی نداریم، باید این مشکل را برطرف کنیم. شهید بهشتی وقتی حزب تشکیل داد، نیرویابی و نیروسازی کرد، بنابراین در حادثه هفتم تیر شما دیدید که چقدر حقوقدان و دکتر شهید شدند، این افراد نیروهایی بودند که از طریق حزب شناخته شدند.

 

وی درخصوص اینکه چرا شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نقش محوری و داوری جامعه روحانیت را نمی پذیرد، گفت:«ماشاءالله همه «انا رجل» می‌خوانند وقتی همه «انا رجل» بخوانند همین می‌شود. به نظرم فرصت داریم و همین الان هم نزدیک دو ماه باقی مانده است و باید بنشینیم و با هم مشورت کنیم و نظر بدهیم. بالاخره این لیست تهران ۳۰ نفر می‌خواهد نه ۳۰۰ نفر. باید از بین خانم‌ها و آقایان، جوان، میانسال و حتی کهنسال مجرب انتخاب کنند و خودشان را به مردم معرفی کنند و انشاءالله مردم به آنها رای می‌دهند.»

 

اکرمی در پاسخ به این سوال که فصل الخطاب در نهایت باید چه تشکل و نهادی باشد، هم گفت:«جامعه روحانیت همین را دنبال می‌کند و می‌گوید در گام اول، خودتان بروید افراد واجد شرایط را انتخاب و معرفی کنید و ما هم نظری بدهیم، اگر بینتان برای افراد شایسته و بایسته اختلافی پیش آمد، اجازه بدهید ما داوری کنیم.»

 

عاقبت لیست اصولگرایان مجلس یازدهم

به نظر می رسد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نهایت تلاش خود برای رسیدن به لیست واحد اصولگرایان را در دستور کار دارند.مسئله سرلیستی قالیباف اگرچه خیلی محتمل به نظر می رسد اما اگر اتفاق نیفتد می تواند آسیب جدی به وحدت اصولگرایان و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بزند. باید منتظر ماند تا ببینیم آیا نظر جامعه روحانیت مبارز تامین می شود و آیا علی رغم اختلاف نظرها ائتلاف بزرگ اصولگرایان شکل می گیرد یا نه. به شهادت چمران در روزهای آینده و پس از جلسات شورای ائتلاف، بیشتر در مورد ائتلاف بزرگ اصولگرایان خواهیم شنید.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سید احمد رضوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
1
2
سلام و علیکم
همین اقایانی که تکراری هستند تاکنون چه گلی به سر مملکت زده اند که باز میخی واهند کاندید بشوند
ناشناس2
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
0
1
|بگذارید یک دوره مملکت بدون نماینده باشه مطمئنا اوضاع بهتراز این خواهد بود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۶
0
0
بعید می دانم اصولگراها ی انقلابی !!!! به تفاهم برسند چون : سواد تشکیلاتی ندارند و منیت در آنها در درجه بالایی است و تمامیت خواه هستند
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار