چگونه ضرر خود را در بورس کم کنیم؟-راهبرد معاصر

چگونه ضرر خود را در بورس کم کنیم؟

کاهش ضرر در بورس موضوعی است که این روزها بسیاری از سهامداران به دنبال آن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۹ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 25
کد خبر: ۵۶۳۱۳

به گزارش راهبرد معاصر کاهش ضرر در بورس پس از چند هفته زیان ده در بازار سرمایه موضوعی است که بسیاری از سهامداران به ویژه سهامداران تازه وارد به دنبال آن هستند. اغلب سهامداران در طول دو سه هفته اخیر در هر نماد بورسی خود بیش از 30 درصد زیان را تجربه کرده و حالا که گویا بازار در راه برگشت به مسیر افزایشی خود است قصد دارند یا زیان قبلی خود را جبران کنند و وقت را از دست ندهند. اما راهکار کاهش ضرر در بورس چیست؟

در طول این چند هفته برخی از سهامداران وارد صف فورش شده و ترجیح دادند که سهام خود را هرچند در آن ضرر کرده باشند را بفروشند . در این میان هم بسیاری سهامدارای را حتی با وجود ضرر ترجیح داده اند و وارد صف فروش نشدند. شاید برای این دسته از سهامداران بهترین راه برای کاهش ضرر بورسی کم کردن میانگین است. اگر شما از سهمی که خریدید مطمئنید و می دانید که دیر یا زود به سوددهی می رسد پس نگران نباشید. می توانید حالا که قیمت اغلب سهام به ویژه سهام شما به کف قیمتی رسیده با خرید سهام در قیمت های پاینن میانگین خرید خود را کم کرده و در واحد ضرر خود را بین سهم های جدید تقسیم کنید تا در بازار صعودی زودتر به سوددهی برسید.

 

 

کاهش ضرر در بورس

به عنوان مثال فرض کنید پس از تحلیل تکنیکال و بنیاد سهم، شما 1000 سهم را با قیمت 2000 تومان خریداری کردید ولی معتقدید ارزش این سهم و هدف قیمتی آن 3000 تومان است. پس از گذشت چند مدت قیمت سهم به 1500 تومان کاهش پیدا می‌کند. شما حالا 25 درصد در ضرر هستید با خرید 2000 سهم دیگر در قیمت 1500 تومان حالا میانگین خرید شما 1666.7 تومان خواهد شد و میزان ضرر شما به 10 درصد کاهش پیدا می‌کند یعنی اگر قیمت سهم به 1667 تومان برسد شما به سودآوری خواهید رسید. این روش کم کردن میانگین به روش مارتینگل معروف است که بر اساس آن شما سرمایه اولیه خود را به قسمت‌های نامساوی (از توان‌های عدد ۲) تقسیم می‌کنید و خرید خود را در قیمت‌های مختلف بر مبنای این ضرایب انجام می‌دهید.

 

استراتژی معاملاتی داشته باشیم

برای اینکه بتوان در بورس موفق بود و ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش داد باید استراتژی معاملاتی داشت و تحت هیجان و تنها با تکیه بر نظرات دیگران خرید و فروش انجام نداد. استراتژی‌های هر فردی به میزان ریسک‎‌پذیری او بستگی دارد. متنوع کردن سبد سهام و تشکیل پورتفوی، قرار دادن حد ضرر و فروش در بازدهی موردنظر و تحت تاثیر رفتارهای هیجانی قرار نگرفتن، اختصاص دادن بخشی از سرمایه‌گذاری به صندوق‌های سرمایه‌گذاری و … بخشی از نکاتی است که باید در سرمایه‌گذاری در بورس آنها را رعایت کرد.

 

کم کردن میانگین در بورس

تشخیص زمان ورود و خروج

یکی از موضوعاتی که باید در معاملات بورس در نظر داشت، زمان صحیح ورود به یک سهم است، پیش از خرید هر سهم باید با مطالعه روندها یا عملکرد مالی و بنیادی سهم انتظار خود را از یک سهم مشخص کرد و با توجه به آن زمان صحیح ورود را تعیین کرد. معمولا خرید سهم آسان‌تر از فروش آن است چرا که بعد از خرید اگر روند صعودی باشد، معامله‌گر نسبت به آینده سهم طمع کرده و به دنبال سودآوری می‌ماند و همین موضوع موجب می‌شود که نه تنها سود مدنظر خود را نبرد بلکه حتی در نهایت به زیاندهی نیز برسد. در روندهای نزولی نیز سهامدار به دنبال بازگشت سهم و سودآوری است کما اینکه سهم روز به روز از ارزشش کمتر می‌شود و به ضرر سهامدار افزوده می‌گردد.

اما داشتن استراتژی خرید و فروش و داشتن سود و حدضرر موجب خواهد شد که بدون توجه به روند بازار معامله‌گر پس از گرفتن سودمدنظر از سهم خارج شود. باید این نکته را پذیرفت که قرار نیست تمام سودهای بازار برای ما باشد و البته نسبت به هیچ سهمی تعصب نداشت.

 

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده