رئیس شورای اروپا: حفظ برجام ضروری است-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

رئیس شورای اروپا: حفظ برجام ضروری است

رئیس شورای اروپا روز جمعه در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد حفظ توافق هسته‌ای برجام را «ضروری» توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۵ - ۰۴ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 25
کد خبر: ۶۰۴۶۰

 «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا روز جمعه گفت «برنامه جامع اقدام مشترک» کماکان یکی از عناصر کلیدی برای ضمانت امنیت منطقه است.

میشل که در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی شورای امنیت سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد حفظ این توافق هسته‌ای را در بحبوحه اقدامات آمریکا علیه آن، ضروری توصیف کرد.

میشل گفت: «توافق هسته‌ای ایران، کماکان یکی از عناصر کلیدی نظام منع اشاعه و امنیت منطقه است. بنابراین، حفظ برجام و اجرای کامل آن از سوی همه طرف‌ها ضروری است.»

وی اضافه کرد: «این توافق که به تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد رسیده کماکان پابرجا است و برای ما شکی وجود ندارد که تعهدات طرف‌ها برای رفع تحریم‌ها ذیل این توافق، کماکان پابرجا هستند.»

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) مدعی شد قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت که به موجب برجام علیه ایران متوقف شده بودند، مجدداً اجرایی شده‌اند.

آمریکا قبل‌تر از آن با تحویل دادن اطلاعیه‌ای در تاریخ ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) به شورای امنیت، ضمن متهم کردن ایران به نقض برجام، خواستار بازگرداندن این قطعنامه‌ها شده بود.

 بسیاری از اعضای شورای امنیت، تفسیر ایالات متحده درباره قانونی بودن اطلاعیه این کشور برای آغاز روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را زیر سئوال بردند. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

رئیس شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز گفته‌اند با توجه به مخالفت اعضای شورای امنیت اقدام آمریکا را بلااثر دانسته‌اند.

با وجود این، دولت آمریکا بر اینکه قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران بازگشته‌اند اصرار می‌ورزد. واشنگتن روز ۳۱ شهریورماه با صدور یک فرمان اجرایی، طرف‌هایی که از نظر این کشور تحریم‌های مذکور را نقض کنند را به تحریم تهدید کرده است.

 

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار