4 دلیل پرهزینه بودن اقدام ترامپ علیه سپاه-راهبرد معاصر
سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی محسن رضایی: مجلس آینده نیاز به وحدت‌ در درون و هم‌افزایی با قوای دیگر دارد کدام مجلس در رأس امور است؟ ۱+۳ گزینه مطرح برای ریاست مجلس خبرگان امیر نصیرزاده: دشمنان علیه ایران تغییر رویکرد داد‌ه‌اند حضور ناو سپاه در محل استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جزیره گارسیا سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب سخنگوی دولت: انتخاب ارکان داخلی مجلس با نمایندگان منتخب است آیت الله رئیسی: رابطه بین ایران و آذربایجان ناگسستنی است بانکی‌پور: امیدواریم در پنج سال آینده به نرخ باروری ۲.۵ برسیم سرلشکر سلامی: در عملیات وعده صادق قلب استکبار را هدف گرفتیم وزیر کشور: کمبودهای قانونی درباره نگهداری حیوانات را باید تکمیل کنیم قالیباف: گزارش نظارتی در خصوص تامین اقلام اساسی سه شنبه در مجلس قرائت می‌شود ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی سیل مشهد دستور کار مجلس امروز 30 اردیبهشت 1403
کارشناس مسائل بین الملل تشریح کرد؛

4 دلیل پرهزینه بودن اقدام ترامپ علیه سپاه

کارشناس مسائل بین الملل می گوید: این تصمیم اخیر دولت آمریکا در راستای پرونده جنجال سازی ترامپ و ایجاد جنگ تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی است. اما این جنگ تبلیغاتی برای آمریکایی ها بنا به چهاردلیل بسیار پرهزینه خواهد بود.
دکتر حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 09
کد خبر: ۸۱۴۰

به گزارش "راهبرد معاصر"؛ قرارگرفتن نام سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی از سوی دولت آمریکا، خبری بود که برخی منابع رسانه ای آمریکا ابتدا آن را نشر دادند. ماهیت شکل گیری این اقدام نیز به دو ضلع پمپئو و زیرخارجه آمریکا و همچنین، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا وصل می شود. این اقدام اینقدر نابخردانه جلوه کرد که صدای برخی مقامات ایالات متحده از جمله مسئولین وزارت دفاع این کشور را نیز بلند کرد. در گفت و گو با حنیف غفاری کارشناس مسائل بین الملل به بررسی ابعاد و تبعات این اقدام دولت ترامپ پرداختیم.

متن کامل این گفت و گو پیش روی شماست:

 

تا چه میزان قراردادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی از سوی ایالات متحده با قواعد و قوانین حقوق بین الملل در تضاد و تناقض است؟
اقدام دولت ترامپ برای قرار دادن نام سپاه پاسداران اقنلاب اسلامی درلیست گروه های تروریستی خارج از عرف و قواعد حقوق بین الملل محسوب می شود. یک زمانی دولت ها با گروه های شبه زمانی روبرو هستند، گروه هایی که از جهت ابعاد نظامی حدود و ثغور مشخصی ندارند. در این خصوص شاهد موارد گوناگونی در خصوص نحوه برخورد و یا تعامل کشورهای مختلف و دولت های غربی با این گروه ها بوده ایم. اما در خصوص یک ارگان نظامی وابسته به کشوری که دارای حاکمیت سیاسی ست این موضوع هیچ محلی از اعراب ندارد. جدا ازینکه این رفتار می تواند تبعات خطرناک و غیرقابل پیش بینی برای هر کشوری داشته باشد، از جهت قواعد حقوق بین الملل نیز امری مضحک و مبهم به حساب می آید. قرار دادن نام سپاه پاسداران در زمره گروههای تروریستی اقدامی بوده که تصمیم گیری آن از سوی جان بولتون مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا و مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور صورت پذیرفته است؛ تصمیمی که برآمده از مشورت گرفتن و لابی های صورت گرفته با گروهک منافقین و ضدانقلاب است و اساساماهیت این تصمیم به تاسی به ضدانقلاب و منافقین سامان داده شده است.

 

تبعات این تصمیم خصمانه ایالات متحده چه خواهد بود؟
آنچه در خصوص تبعات این تصمیم ایالات متحده باید گفت اینکه اقدام آمریکایی ها زمینه واکنش را برای جمهوری اسلامی کاملا باز خواهد گذاشت. ازین جهت جمهوری اسلامی نه تنها می تواند از بعد حقوقی پیگیر مقابل به مثل با طرف آمریکایی باشد، بلکه در میدان عملیات نیز این حق برای ایران کاملا محفوظ است که نیروهای آمریکایی را در غرب آسیا به مثابه تروریست قلمداد کند و با عناصر نظامی وابسته به دولت آمریکا همان رفتاری را داشته باشد که با دیگر نیروهای تروریستی همچون نیروهای جبهه النصره و یا داعش داشته است. این موضوعی ست که نمایندگان مجلس نیز بر آن تاکید داشته اند و می بایست در صورت وقوع این رفتار نابخردانه طرف آمریکایی، روی میز تصمیم سازان جمهوری اسلامی نیز قرار گیرد.

 

اساسا طرف آمریکایی چه هدف عمده ای را از قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی دنبال می کند؟
این تصمیم اخیر دولت آمریکا در راستای پرونده جنجال سازی ترامپ و ایجاد جنگ تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی است. اما این جنگ تبلیغاتی برای آمریکایی ها بسیار پرهزینه خواهد بود به دلیل اینکه اولا دولت آمریکا با این اقدام یک قاعده حقوقی را زیر پا گذاشت و نقض  کرد، دوم اینکه رفتاری خلاف عرف در روابط بین الملل انجام داد و سوم اینکه اصل حاکمیت کشورها و منشور حقوقی سازمان ملل را با تحقق این رفتار زیر سوال برد. چهارم اینکه در عرصه حقوقی دست جمهوری اسلامی را برای شکل گیری رفتار متقابل باز گذاشته است. در مجموع تبعات این اقدام برای طرف آمریکایی خارج از تصور پمپئو و جان بولتون خواهد بود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار