اصلاح طلبان و سرنوشت ائتلاف با علی لاریجانی-راهبرد معاصر
محمدعلی وکیلی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفتگو با راهبرد معاصر تشریح می کند:

اصلاح طلبان و سرنوشت ائتلاف با علی لاریجانی

محمدعلی وکیلی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال ائتلاف اصلاح طلبان با گزینه ای چون علی لاریجانی گفت: احتمال این امر وجود دارد. به هر حال لاریجانی اگر خود به جمع بندی برسد و به صورت قطعی به انتخابات ورود کند می تواند یکی از فرصت هایی باشد که اصلاح طلبان انسجام خود را حفظ کنند و در انتخابات 1400 همچنان فعال باشند.
محمدعلی وکیلی؛ نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 26
کد خبر: ۸۵۲۹۶

اصلاح طلبان و سرنوشت ائتلاف با علی لاریجانی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است انتخاباتی که هنوز کاندیدای نهایی هر دو طرف جناح مشخص نشده اند اما این روزها جریان اصلاح طلب بیشتر تمرکز خود را بر دعوت از محمدجواد ظریف گذاشته است که همین امر حاشیه های زیادی را به رقم گذاشته است. این در حالی است که شایعات ائتلاف بسیاری از طیف های اصلاح طلب با علی لاریجانی نیز به گوش می رسد.

 

محمدعلی وکیلی نماینده سابق مجلس، در گفت و گو با راهبرد معاصر، درباره وضعیت اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اردوگاه اصلاح طلبان همچنان دچار ابهام و سردرگمی است چرا که نیروی شاخصی که هم شانی داشته باشد و تائید صلاحیت آن زیاد باشد همچنین زمینه رای آوری داشته باشد در این اردوگاه وجود ندارد. همین هم باعث شده به رغم پیش بینی نهاد اجماع ساز در این اردوگاه و بخاطر نداشتن نیروی شاخص چشم انداز نهاد اجماع ساز و اردوگاه اصلاح طلبان برای 1400 همچنان چشم انداز مبهم باشد و هر روز هم این ابهام تشدید می شود.

 

وی با اشاره به دلیل این امر افزود: دلیل این امر انقراض نسل است. جریان اصلاح طلبان نتوانسته در تربیت نیرو در مقیاس ریاست جمهوری و حتی مجلس شورای اسلامی موفق باشند. به همین دلیل آن نیروهایی که احیاناً شانس رای دارند به دلیل بحران 88 مسئله دار شدند و زمینه شانس صلاحیت ندارند. آنهایی که شانس صلاحیت دارند زمینه رای ندارند. در مجموع جریان اصلاح طلب بخاطر حمایت از دولت روحانی برگ برنده که پایگاه رای مردمی بود از دست داده است و تاوان حمایت از روحانی در این امر از دست دادن انتخابات 1400 است.

 

وکیلی در خصوص احتمال ائتلاف اصلاح طلبان با گزینه ای چون علی لاریجانی تصریح کرد: احتمال این امر وجود دارد. به هر حال لاریجانی اگر خود به جمع بندی برسد و به صورت قطعی به انتخابات ورود کند می تواند یکی از فرصت هایی باشد که اصلاح طلبان انسجام خود را حفظ کنند و در انتخابات 1400 همچنان فعال باشند.

 

او با اشاره به آمدن ظریف در انتخابات ریاست جمهوری افزود: برداشت من این است که ظریف هیچ تناسبی با صندلی ریاست جمهوری ندارد. شخصیت ظریف شخصیت ظریفی است و کارآمدی ظریف در همین کاری است که انجام می دهد. یعنی آن مرد دیپلماسی در بیرون از کشور است و در مسائل داخلی به شدت آسیب پذیر است و روحیه او لطیف است و به هیچ وجه روحیه آن متناسب با مسائل داخلی کشور نیست. صندلی رئیس جمهور در ایران کار ویژه ایی دارد که با روحیات آقای ظریف متفاوت است.

 

نماینده دور قبل مجلس در خصوص میزان مشارکت انتخابات 1400گفت: من این میزان سطح مشارکت را پایین نمی دانم. معتقد هستم، کف مشارکت بالای 35 درصد خواهد بود و حدود 40 درصد مشارکت خواهیم داشت. همیشه انتخابات ریاست جمهوری برای مردم مهم بوده است. امسال که با شوراها همزمان شده مزید بر علت است. به نظر من، کف مشارکت بالای 35 درصد و در میانگین 40 درصد خواهد بود که احتمالاً مشارکت قابل قبولی حواهیم داشت. البته بهتر این بود که مشارکت ما بالای 60 درصد می رفت ولی به هر حال در بازه 40 درصد هم مشارکت قابل قبولی است البته این بحرانی که بیان کردم اصلاح طلبان به لحاظ نیروی انسانی گرفتار هستند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: در اردوگاه اصولگرایان هم این بحران به شکل دیگری وجود دارد. یعنی بحران اردوگاه ا اصلاح طلبی بر سر اردوگاه اصولگرایان هم سایه انداخته و بلاتکلیفی اردوگاه اصلاح طلبان اردوگاه های اصولگرایان را بلاتکلیف کرده بخصوص حضور آقای رئیسی در آن سوی اردوگاه منتفی شود. اصولگرایان دچار تکثر موهنی می شوند که هواداران این اردوگاه دچار سرگیجه خواهند شد. همین الان این تکثر باعث سرگیجه هواداران این اردوگاه شده است.

 

وکیلی در خصوص عدم حضور سید حسن خمینی پاسخ داد: سید حسن خمینی این خصوصیت را داشت که می توانست به دلیل شاخص بودن هم سطح مشارکت را بالا ببرد و هم شانس رای آوری داشت و هم قابلیت محوریت جریان اصلاح طلب را داشت. منهای سید حسن و ظریف، بقیه کسانی که مطرح می شوند به هیچ وجه نه قابلیت رای آوری دارند و نه ظرفیت انسجام بخشی دارند اما سید حسن این امکان را داشت که محوریت جریان باشد و از شانس رای برخوردار بود.

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده