آخرین اخبار اربعین ۱۴۰۰

بر اساس آخرین اخبار اربعین ۱۴۰۰ موافقت عراق و تزریق دو دز واکسن دو شرط برگزاری مراسم اربعین است. همچنین بر اساس اخبار منتشر شده فقط 5 هزار نفر امکان ورود به عراق را دارند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 04
کد خبر: ۱۰۰۸۶۲

به گزارش راهبرد معاصر تشدید کرونا در هفته های اخیر باعث شده است امسال نیز اما و اگرهای بسیاری درباره برگزاری مراسم اربعین ۱۴۰۰ به وجود بیاید. امروز آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شرط برگزاری مراسم اربعین را موافقت عراق و تزریق دو دز واکسن کرونا اعلام کرد. بر این اساس پس از موافقت عراق کسانی می توانند به زیارت اربعین بروند که هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند و این موضوع به تائید وزارت بهداشت نیز برسد. بر اساس آخرین اخبار اربیعن ۱۴۰۰  دفتر نخست وزیری عراق با ارسال بخشنامه ای تنها مرجع قانونی برای ورود و خروج زائران را سازمان گردشگری این کشور معرفی کرده است. همچنین یک خبرگزاری عراق نیز مدعی شده است که این کشور فقط مجوز ورود 5 هزار زائر در اربعین را صادر خواهد کرد. در این میان محمدعلی الحکیم مدیر خبرگزاری النخیل عراق در گفت‌ و گو با یکی از شبکه‌های رادیویی ایران گفته هر کشور تعداد محدودی را می‌تواند به مراسم اربعین اعزام کند که در این رابطه فقط پنج‌هزار نفر از هر کشور امکان ورود به خاک عراق را دارند که تمامی آنها باید کارت واکسیناسیون کرونا به همزاه داشته باشند.

 

 

 اربعین ۱۴۰۰

 

توضیحات رئیس جمهور درباره برگزاری مراسم اربعین ۱۴۰۰

آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: با پیش‌بینی و پیشگیری‌های فعالانه می‌توان آسیب‌های ناشی از ایجاد موج‌های جدید را کاهش داد.رئیسی با اشاره به لزوم فعال بودن وزارت کشور و کمیسیون اجتماعی در استان‌ها در زمینه بررسی، شناخت و راهکار‌های مقابله با آسیب‌های اجتماعی و روحی و روانی ناشی از کرونا، اظهار داشت: باید این موضوع در دستور کار قرار بگیرد و با استفاده از نظرات فرهیختگان حوزه و دانشگاه راهکار‌های علمی اتخاذ شود تا کمترین آسیب اجتماعی و روحی را داشته باشیم.رئیس جمهور با ابراز خرسندی از پایین بودن عوارض واکسن‌های استفاده شده اعم از وارداتی و تولید داخل، بر لزوم اطلاع‌رسانی درست و دقیق در این درخصوص تاکید کرد و گفت: اینکه واکسن داخلی در مقایسه با انواع وارداتی آن کمترین عوارض را دارد، می‌تواند برای مردم در مقابله با تبلیغات بدخواهان که تولید و توانایی متخصصان داخلی را زیر سوال می‌برند، اطمینان خاطر و آرامش به همراه داشته باشد.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به واکسیناسیون مهاجرین و مشکوک التابعین، گفت: وزارت کشور و استانداران مرزی باید نظم و انضباطی در زمینه واکسیناسیون این افراد که مهمانان جمهوری اسلامی هستند، فراهم کنند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.رئیسی روند واکسیناسیون در کشور را امیدبخش خواند و با اشاره به افزایش واردات واکسن و تولید داخل در هفته‌های آینده بر لزوم تسریع و توسعه واکسیناسیون در گروه‌های سنی مختلف تاکید کرد.رئیس جمهور همچنین برگزاری مراسم اربعین حسینی را منوط به موافقت دولت عراق و اعلام شرایط پذیرش زوار از جانب این کشور دانست و تأکید کرد، بدون تردید در صورت موافقت کشور میزبان کسانی می‌توانند به زیارت اربعین مشرف شوند که با تایید وزارت بهداشت و درمان هر دو دُز واکسن کرونا را زده باشند.

 

 

اخبار اربعین

 

بخشنامه دفتر نخست وزیر عراق درباره اربعین ۱۴۰۰

به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، دفتر نخست‌وزیری عراق با ارسال بخشنامه‌ای به وزارت کشور این کشور، تنها مرجع ذی‌صلاح را که عهده‌دار مسؤولیت ورود و خروج زائران و گردشگران خارجی به عراق است سازمان گردشگری این کشور اعلام کرد.بر اساس این بخشنامه، درخواست ورود گروه‌های زیارتی و سیاحتی تنها به سازمان گردشگری زیرمجموعه‌ وزارت فرهنگ عراق محول شده و فقط شرکت‌های گردشگری مجاز و مورد تایید این سازمان می‌توانند برای ورود و خروج گروه‌های گردشگری و زیارتی اقدام کنند.همچنین در این بخشنامه آمده است، این تصمیم برای جلوگیری از ورود بی‌ضابطه زائران به عراق و رونق بخش اقتصادی و گردشگری در این کشور اتخاذ شده است.

عراق همزمان با دهه نخست محرم نیز بخشنامه دیگری را صادر کرده و از شرکت‌های هواپیمایی خواسته بود زائران را بدون ویزای معتبر و به این انگیزه که در فرودگاه و مرزهای ورودی ویزا دریافت خواهند کرد، جابه‌جا نکنند.مقامات ایران از مدت‌ها پیش رایزنی‌هایی را با سازمان گردشگری و وزارت فرهنگ عراق برای دریافت مجوز ورود زائر به این کشور آغاز کرده‌اند. در آخرین دیدار نیز پروتکل‌های پیشنهادی برای سفر زائران ایرانی به وزیر فرهنگ و سیاحت عراق تحویل داده شد و در سطح وزارت امور خارجه ایران و نخست‌وزیری عراق هم درباره ازسرگیری سفرهای زیارتی همزمان با مناسبت اربعین مذاکراتی صورت گرفته است.به تازگی نیز یک خبرگزاری عراق مدعی شده که دولت این کشور برای سفر پنج‌هزار زائر در اربعین به هر کشور مجوز می‌دهد، هرچند که مسؤولان ستاد اربعین در ایران گفته‌اند عراق هنوز جزئیات اعزام‌های اربعین را به ایران اعلام نکرده است.با وجود این تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای ازسرگیری سفرهای زیارتی در اربعین، رییس گروه واکنش سریع کرونا پیشنهاد کرده که امسال مراسم پیاده‌روی اربعین یا بسیار محدود برگزار شود و یا یک سال دیگر به تعویق بیافتد. دکتر حمید سوری به ایسنا گفته که پوشش واکسیناسیون در ایران و عراق با میانگین جهانی فاصله دارد.

 

ستاد اربعین ۱۴۰۰

 

اخبار اربیعن / هر کشور 5 هزار نفر 

دبیر کمیته علمی کشوری کووید -۱۹، درباره شرایط و توصیه‌های علمی برگزاری مراسم پیاده ‌روی اربعین توضیح داد.عاطفه عابدینی درباره برگزاری مراسم اربعین در شرایط فعلی کشور و رفتن زائران به عراق، گفت: این موضوع بستگی به مدل شیوع اپیدمی کووید در عراق و ایران دارد و نمی‌توان از اکنون درباره آن اظهارنظر کرد. با توجه به اینکه سعی می‌شود تا حد ممکن پروتکل‌ها رعایت شود، تصمیمات هم در همان زمان گرفته می‌شود.عابدینی تاکید کرد: در عین حال توصیه همیشگی ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی است؛ بنابراین اکنون نمی‌توان ۱۰۰ درصد گفت که مراسم اربعین برگزار شود یا خیر؟ بلکه باید ببینیم وضعیت اپیدمی به چه صورت پیش می‌رود.

محمدعلی الحکیم ـ مدیر خبرگزاری النخیل عراق ـ در گفت‌وگویی که با یکی از شبکه‌های رادیویی ایران داشته، گفته است: دولت عراق اعلام کرده است هر کشور تعداد محدودی را می‌تواند به اربعین اعزام کند که در این رابطه فقط پنج‌هزار نفر از هر کشور امکان ورود به خاک عراق را خواهند داشت و همه این پنج‌هزار نفر باید کارت واکسیناسیون کرونا داشته باشند.او همچنین درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی به دلیل شیوع کرونا در مراسم اربعین اظهار کرده است: رییس آژانس امنیت ملی عراق با استاندار کربلا دیدار داشت و در کنفرانس خبری خود اعلام کرد هیچ خدمه موکبی بدون کارت واکسیناسیون حق ورود به اراضی کربلا را ندارد. بنابراین همه موکب‌داران و زوار عراقی قبل از ورود به کربلا باید کارت واکسیناسیون کرونا را ارائه دهند.به گزارش شمانیوز، درحالی که این اظهارات در بسیاری از رسانه‌های ایران درحال بازنشر است، حجت‌الاسلام حمید احمدی ـ رییس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین ـ در نشست هماهنگی مدیران موکب‌های اربعین درباره اعزام زائران ایرانی به اربعین، گفته منتظر اعلام نظر از سوی دولت و نخست‌وزیر عراق هستند.

 

اربعین 1400

 

روز گذشته نیز خبری به نقل از صحبت‌الله رحمانی ـ معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ـ منتشر شد مبنی بر این‌که ستاد اربعین در ایران تصمیم گرفته در صورت پذیرفتن عراق، اعزام زائران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود. او در عین حال یادآور شده که درباره تعداد زائران صحبتی نشده است، زیرا عراق هنوز هیچ‌گونه دستورالعملی به‌صورت رسمی صادر نکرده است. با این حال ایران آمادگی اعزام زائران در صورت مشخص شدن تعداد آن‌ها را دارد.معاون عتبات سازمان حج که از ماه‌ها پیش درحال رایزنی با عراق برای ازسرگیری اعزام زائران به عتبات عالیات بوده است، تاکید کرده که برای هر تعداد زائری که تعیین کنند، آمادگی ثبت‌نام وجود دارد و موکب‌ها نیز آماده ارائه خدمات هستند. اگر اعلام کنند تنها افرادی که دو دُز واکسن دریافت کرده‌اند مجاز به اعزام هستند، انتخاب زائران بین این دسته از افراد صورت خواهد گرفت.او همچنین وعده داده که اگر قرار به اعزام زائران باشد در دو روز می‌توان برای ۵۰۰ هزار نفر ویزا صادر کرد و چنان‌چه شرایط فراهم شود، ویزا طبق توافق گذشته دو کشور، رایگان خواهد بود.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر