چین و ایران در پی ایفای نقش سازنده در افغانستان هستند-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

چین و ایران در پی ایفای نقش سازنده در افغانستان هستند

یک رسانه هندی در زمینه تحولات افغاستان نوشت، چین با مواضع مشترک با ایران، همسایه کلیدی افغاستان، در پی این است تا نقش فزاینده خود را در این کشور جنگ زده تقویت کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۷ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 05
کد خبر: ۱۰۰۹۹۱

به گزارش راهبرد معاصر یک نشریه هندی در زمینه آخرین تحولات افغانستان و واکنش‌های چین و ایران نوشت، چین با احتیاط به دنبال ایجاد موضع مشترک با همسایه کلیدی افغاستان، ایران است تا نقش فزاینده خود را در این کشور جنگ زده تقویت کند.

 نشریه «بیزینس استاندارد» روز دوشنبه در مطلبی نوشت، چین در حال حاضر سیاست در حال تحول خود را در مورد افغانستان با پاکستان و روسیه به عنوان متحدان خود که با افغانستان مرز مشترک دارند، هماهنگ می‌کند.

*چین مترصد فرصت در افغانستان است

بر اساس این گزارش، پکن که سفارت خود را در کابل به همراه پاکستان و روسیه باز نگه داشته است، منتظر تشکیل دولتی از سوی طالبان است تا در میان نشانه های قوی از ایالات متحده، انگلیس و دیگر کشورهای غربی مبنی بر عدم حضور در این افغاستان ، تصمیم به تشخیص بگیرد.

چین همچنین درگیری‌های دره پنجشیر بین طالبان و مدافعان جبهه پنجشیر به رهبری «احمد مسعود» را تحت نظر دارد که بر اساس گزارش‌ها تشکیل دولت جدید در افغانستان را به تاخیر انداخته است.

*هماهنگی چین با ایران 

روز شنبه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین، با «حسین امیرعبداللهیان»، همتای ایرانی خود گفت‌وگوی تلفنی انجام داد. ایران که با تحریم‌های ایالات متحده به دلیل سیاست هسته‌ای خود دست و پنجه نرم می‌کند، در سال‌های اخیر با چین همراه شده است، زیرا پکن سرمایه گذاری‌های خود را در این کشور نفت خیز که دارای مرز مشترک با پاکستان است، به طور مداوم افزایش می‌دهد. وانگ در گفت‌وگوهای خود با امیرعبداللهیان گفت، چین به این نکته اشاره کرده که طالبان ممکن است روزهای آینده تشکیل دولت جدید را اعلام کنند.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه چین، پکن امیدوار است که دولت جدید فراگیر باشد، از سازمان‌های تروریستی فاصله گرفته و روابط خوبی با سایر کشورها  به ویژه کشورهای همسایه برقرار کند.

وزیر خارجه چین افزود که به عنوان همسایگان مشترک افغانستان، چین و ایران باید ارتباطات و هماهنگی خود را تقویت کنند تا بتوانند نقشی سازنده در دستیابی به مسیر هموار و بازسازی مسالمت آمیز افغانستان ایفا کنند.

*نقش تخریبی آمریکا در افغانستان

وانگ همچنین با انتقاد از ایالات متحده گفت، ادعای ایالات متحده مبنی بر خروج از افغانستان به این کشور اجازه می‌دهد تا بر چین و روسیه متمرکز شود. وانگ هشدار داد که اگر ایالات متحده نتواند از رخدادهای اخیر عبرت بگیرد ممکن است اشتباهاتی جدی‌تر از اشتباهات در افغانستان داشته باشد.

امیر عبداللهیان نیز گفت که علت اصلی هرج و مرج در افغانستان بی مسئولیتی ایالات متحده است. به گفته وی، ایران همچنین معتقد است که افغانستان باید دولتی گسترده و فراگیر منعکس کننده منافع همه اقوام در این کشور ایجاد کند.

وی گفت که طرف ایرانی از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و جلوگیری از هرگونه آشفتگی در افغانستان از هیچ تلاشی دریغ نکند.

*تعهدات طالبان به چین 

این روزنامه نوشت، از زمانی که طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفته  چین نگرانی خود را از شبه نظامیان اویغور ابراز کرده است. پکن قبلاً از یک هیات طالبان به ریاست «ملا عبدالغنی برادر» در سفر خود به چین در ماه ژوئیه تعهد گرفته است که آنها اجازه ندهند  برخی شبه نظامیان از خاک افغانستان فعالیت کند.

بیزینس استاندارد در خاتمه نوشت، چین به دنبال استفاده از 60 میلیارد دلاری از مسیر اقتصادی چین، پاکستان به افغانستان و استفاده از معادن غنی از مواد معدنی در این کشور است. طالبان نیز قبلاً گفته که چین نقش بزرگی در بازسازی این کشور جنگ زده دارد.

«سهیل شاهین» سخنگوی طالبان اخیرا در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی دولتی چین چین گفت که چینی‌ها می‌توانند نقش بزرگی در بازسازی افغانستان داشته باشند. طالبان در سال‌های گذشته با چین و روسیه رابطه داشته است. وی افزود که به آنها گفته شده که نباید از افغانستان نگرانی داشته باشند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر