المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد

غریب آبادی: هیچ ابهامی در اجرای تعهدات جاری هسته‌ای با آژانس نداریم

غریب آبادی: هیچ ابهامی در اجرای تعهدات جاری هسته‌ای با آژانس نداریم نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران شفاف‌ترین کشور از منظر اجرای تعهدات هسته‌ای است، تصریح کرد: هیچ نکته و ابهامی در اجرای تعهدات جاری هسته‌ای با آژانس نداریم.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۶ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 08
کد خبر: ۱۰۱۴۳۰

به گزارش راهبرد معاصر کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌و‌گویی تلویزیونی درباره گزارش اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران شفاف‌ترین کشور از منظر اجرای تعهدات هسته‌ای است.  

وی افزود: ایران هیچ نکته و یا ابهامی در فعالیت‌های جاری هسته‌ای و اجرای تعهدات جاری هسته‌ای با آژانس ندارد.

به گفته این دیپلمات ارشد ایرانی، جمهوری اسلامی ایران بیشترین بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را می‌پذیرد و تمام فعالیت‌های آن وفق تعهداتمان و حقوقمان تحت معاهده ان.پی.تی و موافقتنامه پادمان است.

* آژانس استقلال، بی طرفی و حرفه‌ای گری‌ خودش را نقض کرده

غریب آبادی با ذکر این نکته که کسی نمی‌تواند اجرای تعهدات ما تحت توافق هسته‌ای که خودشان در حوزه رفع تحریمی به آن احترام نمی‌گذارند را از ما طلب کند، یادآور شد: حتی گزارش‌های آژانس هم نمی‌تواند هیچ مبنای حقوقی را برای چنین درخواست‌های غیرموجهی فراهم کند. 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره رویکردهای سیاسی اتخاذ کرده و استقلال، بی طرفی و حرفه‌ای گری‌ خودش را نقض کرده است.

نماینده ایران ادامه داد: ما موضوعات مختلفی در عرصه بین‌المللی داریم و حتی برخی موضوعاتی که در مواجهه با کشور خودمان هست از جمله بحث سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی، تعهدات کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای در حوزه خلع سلاح، خرابکاری‌های تروریستی در تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز و ترور دانشمندان هسته‌ای و متاسفانه تاکنون هیچ اقدام ملموسی از سوی آژانس در این زمینه مشاهده نکردیم و همواره اینها را به آژانس تذکر داده‌ایم.

* هیچ وجهی را برای مطالبات سیاسی قائل نیستیم

غریب آبادی اضافه کرد: برای همین وقتی که آژانس مطالبه‌گری سیاسی از ایران دارد، طبیعتا ما هیچ وجهی را برای مطالبات سیاسی قائل نیستیم و همواره ماموریت‌های اصلی آژانس را به آن گوشزد می‌کنیم. چه به صورت دوجانبه به مدیرکل آژانس و چه در قالب نشست‌های چندجانبه که آژانس نباید از خط اصلی فنی و حقوقی خودش خارج شود.

نماینده ایران یادآور شد: ولی متاسفانه آژانس بین‌المللی انرژٰی اتمی دچار این انحراف سیاسی شده و این هم ناشی از فشار برخی از کشورهای عضو آژانس یا شورای حکام است که آژانس تحت تاثیر این فشارها از ماموریت خودش منحرف می‌شود.

به گزارش فارس، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شب گذشته (سه‌شنبه) نیز در واکنش به گزارش گروسی با بیان این‌که چهار موضوع پادمانی بین ایران و آژانس وجود دارد، به این سازمان توصیه کرد که استقلال، بی‌طرفی و حرفه‌ای گری خود را حفظ کند و گفت:‌ هیچکس نمی‌تواند خواستار توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران شود.

«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شامگاه سه‌شنبه در گزارش خود مدعی شد که فعالیت‌های آژانس در ایران به طور جدی تضعیف شده است. وی در این گزارش مدعی شده است: «من به طور فزاینده‌ای نگران هستم که مسائل مربوط به سایت‌های اعلام نشده ، حل نشده باقی بماند و ایران باید آنها را هرچه سریعتر حل کند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار