ماجرای ممنوعیت دادن کارنامه به مادران صحت دارد؟-راهبرد معاصر
تمجید رئیس فیفا از حضور پرشمار زنان در دیدار سپاهان - پرسپولیس گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

ماجرای ممنوعیت دادن کارنامه به مادران صحت دارد؟

ممنوعیت دادن کارنامه به مادران موضوعی است که از سوی یکی از رسانه های کشور مطرح شده و البته واکنش های بسیاری را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 14
کد خبر: ۱۰۲۱۴۵

به گزارش راهبرد معاصر ممنوعیت دادن کارنامه به مادران موضوع گزارشی بود که در یکی از روزنامه های کشور منتشر شد و بر اساس آن تنها پدران و جد پدری می توانند کارنامه را دریافت کنند. موضوعی که فضای مجازی و سایت های مختلف مورد توجه مردم به ویژه والدین قرار گرفت . در  این گزارش آمده است که طی بخشنامه ای که آموزش و پرورش ابلاغ کرده است تحویل کارنامه به مادران دانش آموزان  از اردیبهشت امسال ممنوع است. موضوعی که البته با واکنش وزارت آموزش و پرورش همراه شد. به طوری که مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش وجود چنین بخشنامه ای را تکذیب کرده و اعلام کرد: پدر یا مادر هر دو به عنوان، ولی دانش‌آموز در امور آموزشی و پرورشی فرزند خود مشارکت داشته باشد. و تنها در صورتی ممنوعیت وجود دارد که حضانت فرزند به یکی از اولیا محول شده و در این صورت نیز صرفا ممنوعیتی برای مادران وجود ندارد.

 

کارنامه به مادران

 

تکذیب ممنوعیت دادن کارنامه به مادران

مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش درباره ماجرای ممنوعیت دریافت کارنامه و وجاهت قانونی این ماجرا توضیح داد. محمد حسین کفراشی، در واکنش به ماجرای ممنوعیت دریافت کارنامه توسط مادران، اظهار کرد: به هیچ وجه چنین قانون و بخشنامه‌ای وجود ندارد و پدر یا مادر هر دو به عنوان، ولی دانش‌آموز در امور آموزشی و پرورشی فرزند خود مشارکت داشته باشد. وی افزود: تنها در صورتی ممنوعیت مشارکت در امور پرورشی و تربیتی دانش‌آموز اعمال می‌شود که پدر یا مادر با هم اختلاف داشته یا جدا شده باشند و حضانت فرزند به یکی از اولیای دانش‌آموز یا مادر یا پدر برسد که در این صورت هم صرفاً ممنوعیت برای مادر وجود ندارد.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در دوره ابتدایی و متوسطه اول حدود ۷۰ درصد امور مربوط به دانش‌آموز از سوی مادران انجام می‌شود، گفت: علاوه بر آن مادران در انجمن‌های اولیا و مربیان و کارهای تربیتی نقش فعال و سازنده‌ای دارند و همواره آموزش و پرورش قدردان آنهاست همچنین بخش عمده رسیدگی به امور درسی دانش‌آموزان هم با توجه به مشغله بیشتر پدران معمولاً به کمک مادران انجام می‌شود. اگر احیاناً غیر از این شرایط، به طور موردی ممنوعیتی برای مادران وجود داشته باشد، این موضوع را پیگیری می‌کنیم اما تاکنون گزارشی به ما نرسیده است.

 

دادن کارنامه به مادران

شرایط خاص ممنوعیت

رضوان حکیم زاده در در واکنش به ممنوعیت مدارس از دادن پرونده و کارنامه تحصیلی دانش آموزان به مادران و ارسال یک سری پیامک به برخی از مادران به این منظور که ضرورت دارد برای دریافت کارنامه یا پرونده تحصیلی دانش آموز، صرفا پدر دانش آموز به مدرسه مراجعه کند، توضیح داد: در ابتدا باید درباره این مورد به خصوص تحقیق شود، زیرا به طور طبیعی والدین که برای ثبت نام دانش آموزان اقدام می‌کنند می‌توانند برای پیگیری امور فرزندان خود که از جمله آن‌ها گرفتن کارنامه و یا پرونده تحصیلی است به مدرسه مراجعه کنند. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ارائه کارنامه یا پرونده تحصیلی به پدر یا مادری که حضانت فرزند را به عهده دارد، گفت: در شرایطی که پدر و مادر از هم جدا می‌شوند اگر که انحصارا حضانت فرزند در اختیار پدر باشد، طبیعتا این موضوع شرایط خاص خودش را دارد. حکیم زاده با اشاره به اینکه لزومی ندارد در شرایط عادی صرفا پدر به مدرسه مراجعه کند، بیان کرد: در شرایط عادی چنین اتفاقی نمی‌افتد یعنی به گونه‌ای نیست که کارنامه صرفا به پدر داده شود. در حال حاضر و در وضعیت طبیعی خانواده‌های دانش آموزان یعنی چه پدر و چه مادر به راحتی به مدرسه مراجعه کرده و کارنامه‌ها را دریافت می‌کنند. وی در واکنش به اینکه برای برخی مادرها پیامکی مبنی بر ارائه کارنامه صرفا به پدر، ارسال شده است، گفت: این مورد که به مادر پیامک ارسال شده که پدر باید برای دریافت کارنامه مراجعه کند، احتمالا یک مورد خاص بوده که باید در جایگاه خود مورد بررسی قرار بگیرد و من تا جزییات امر را ندانم نمی‌توانم اظهار نظر قطعی داشته باشم.

 

ممنوعیت دادن کارنامه به مادران

 

فرقی بین پدر و مادر نیست

حکیم زاده خاطرنشان کرد: به طور کلی برای خانواده‌هایی که مشکلی ندارند و والدین از هم جدا نشده‌اند، هیچ فرقی بین پدر و مادر برای انجام کارهای دانش آموز از جمله گرفتن کارنامه وجود ندارد. این مورد را حتی می‌توانید از خیلی خانواده‌ها سوال کنید و ببینید مشکلی در این زمینه تاکنون وجود نداشته‌است. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اکید کرد: هر یک از پدر و مادرها می‌توانند برای پیگیری امور تحصیلی فرزند خود به مدرسه مراجعه کنند.

همچنین عباس سلطانیان مدیرکل دفتر متوسطه نظری آموزش و پرورش در واکنش به این موضوع اظهار داشت: در بسیاری از مدارس روال به این صورت است که پدر و مادرها نسبت به دریافت کارنامه فرزند خود اقدام می‌کنند و مدیر مدرسه با شناختی که نسبت به خانواده دارد و می‌داند که با هم زندگی می‌کنند و مساله‌ای ندارند پرونده یا کارنامه را به آن‌ها تحویل می‌دهد.

مدیر کل دفتر متوسطه نظری آموزش و پرورش اظهار داشت: احتمال خیلی زیاد در مواقعی که مشکلی ایجاد شده یا منجر به جدایی شده است و حضانت دانش آموز در اختیار مادر قرار گرفته باشد، پرونده را به او می دهند. در غیر اینصورت در حالت عادی روال مدارس به این شکل که است که کارنامه به پدر یا مادر ارائه می‌شود.

 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار