دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

پاسخ غریب آبادی به ادعای آزار جسمی یک بازرس آژانس اتمی در ایران

نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با ابراز اینکه احتمالاً بازرسان آژانس تشدید اقدامات حفاظتی را آزار جسمی تعبیر کرده‌اند، تأکید کرد کارکنان سازمان انرژی اتمی ایران هرگز چنین قصدی نداشته‌اند و صرفاً وظایفشان را انجام می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 16
کد خبر: ۱۰۲۳۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای در خصوص حواشی منتشرشده درباره ادعای یکی از بازرسان آژانس مبنی بر آزار جسمی در جریان بازرسی در ایران اعلام کرد که با توجه به چند مورد عملیات تروریستی و خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای کشورمان، سیاست حفاظتی تأسیسات هسته‌ای از چند ماه پیش تغییر کرده است و این سیاست‌ها و اقدامات جدید حفاظتی شامل چگونگی بازرسی از بازرسان آژانس هم شده است.

وی تصریح کرد: این سیاست را به آژانس اعلام کردیم و البته همچنان این سیاست‌ها در حال بهبود و ارتقاست.

نماینده دائم ایران ادامه داد: همزمان از آژانس هم خواستیم که به بازرسان توصیه کند به‌خاطر حساسیت موجود و سوابق خرابکاری، نهایت همکاری را با مأموران حفاظتی تأسیسات هسته‌ای داشته باشند.

غریب‌آبادی خاطرنشان کرد: طبیعتاً وقتی بازرسان یا خود دبیرخانه آژانس این اقدامات را با چگونگی بازرسی‌های قبلی از بازرسان خود مقایسه می‌کنند، این‌گونه فکر می‌کنند که شاید این اقدامات در راستای آزار جسمی آنهاست، در حالی که این‌چنین نیست و هیچ کدام از همکاران ما در سازمان انرژی اتمی چنین قصدی ندارند و همه این کار‌ها برای حفاظت از تأسیسات هسته‌ای ماست.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: اگر بازرسی، شکایتی داشته باشد می‌توانند به ما اعلام کند و ما بررسی می‌کنیم همان‌گونه که اگر ما هم شکایتی داشته باشیم به آژانس اعلام می‌کنیم.

وی ادامه داد:، اما این بر اثر تشدید اقدامات حفاظتی است که شامل بازرسان آژانس هم شده است که شاید قبلاً آن‌ها به این شکل که الآن مورد بازرسی بدنی و وسایل قرار می‌گیرند، قرار نمی‌گرفتند و الآن بازرسی‌ها شدیدتر شده است و خواستیم از آژانس که درک کند و تفسیر متفاوتی نداشته باشد و اگر سؤال و ابهامی دارند به ما اعلام کند و ما بررسی می‌کنیم و پاسخ را می‌دهیم.

غریب‌آبادی افزود: همکاری ایران و آژانس، مناسب است، اما برخی خواهان ادامه این همکاری نیستند و می‌خواهند از یک موضوع کوچک پرونده بسازند.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ایران بیش از ۲۰ درصد بازرسی‌های آژانس را می‌پذیرد و بیش از ۷۰ بازرس که تقریباً ۳۰ درصد بازرسان آژانس هستند فقط روی ایران کار می‌کنند.

وی افزود: بازرسی‌های متعددی از ایران انجام می‌شود، اما آیا می‌توان گفت که ایران سیاست همکاری ندارد و با بازرسان بد برخورد می‌کند؟

غریب‌آبادی عنوان کرد: رفتار ما، استاندارد و فراتر از استاندارد است و نسبت به بحث‌های ایمنی به رفتار‌های استاندارد برگشتیم و شاید نسبت به قبل تغییر کرده، اما رفتار استاندارد است.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: این رفتار‌ها در راستای شلوغ‌سازی و پرونده‌سازی در آستانه نشست شورای حکام است تا بگویند "ایران همکاری نمی‌کند و ما حجم‌های بالای بازرسی‌ها را می‌پذیریم و این ادعا‌ها نباید موجب شود که انصاف را کنار بگذارند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر