وزیر انرژی آمریکا: اکنون ایرانی‌ها می‌توانند نفت بفروشند و پول آن را به دلار مستقیما دریافت کنند وزارت دفاع عراق: انفجاری در انبار مهمات الحشد الشعبی رخ داده است بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا؛ حمایت از مذاکرات تهران-واشنگتن نتانیاهو: ارتش اسرائیل در لبنان آزادی عمل دارد؛ عقب‌نشینی نمی‌کنیم! واکنش تند قالیباف به ادعای ترامپ در مورد الزام واردات محصولات آمریکایی آمار تکان‌دهنده از ونزوئلا / بیش از ۲۱ هزار مفقودی پس از زمین لرزه ونس مدعی ایجاد کانال ارتباطی مستقیم با ایران شد جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و سلطنت عمان البوسعیدی: هیچ عوارضی برای عبور از تنگه هرمز دریافت نخواهد شد مادورو پیامی در حمایت از مردم زلزله زده ونزوئلا صادر کرد پاکستان ادعای طرح موساد برای ترور عاصم منیر را رد کرد گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است

بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری شانگهای

بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری شانگهای وزرای خارجه ایران، روسیه، چین و پاکستان پس از دیدار در حاشیه اجلاس کشورهای عضو سازمان شانگهای و پیمان امنیت دسته جمعی در خصوص افغانستان، بیانیه‌ای مشترک صادر کرده و طی آن بر ضرورت احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان تأکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 17
کد خبر: ۱۰۲۴۹۶

به گزارش راهبرد معاصر وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه،‌ جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی پاکستان که روز گذشته در حاشیه اجلاس شانگهای در تاجیکستان با یکدیگر دیدار کردند، امروز طی بیانیه‌ای در خصوص این دیدار آمادگی دولت‌های متبوعشان را برای برگزاری نشست‌های بیشتر در سطوح وزرا، نمایندگان ویژه و سفرا در زمانهای تعیین شده ابراز داشتند.

متن این بیانیه مشترک بدین شرح است:

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی پاکستان در حاشیه اجلاس شانگهای و پیمان امنیت دسته جمعی در تاریخ شانزده سپتامبر 2021 در شهر دوشنبه به منطور بحث و بررسی وضعیت افغانستان با یکدیگر دیدار نمودند.

وزرای امورخارجه بار دیگر بر اراده خود نسبت به تقویت صلح، امنیت و ثبات در افغانستان و کل منطقه تاکید کردند.

وزرای امور خارجه ضمن تاکید بر احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان، بار دیگر بر رعایت اصل پایه ای « به رهبری افغان ها، در مالکیت افغان ها» تصریح نموده و بر ادامه احترام به حق برخورداری از صلح، ثبات ، توسعه و رفاه مردم افغانستان تاکید نمودند.

وزرای امور خارجه بر ضرورت مرتبط ماندن با کشورهایی که دارای مسئولیت اولیه بازسازی اجتماعی، اقتصادی دوران پس از جنگ در افغانستان می باشند به منظور فراهم نمودن کمکهای اقتصادی و بشردوستانه اضطراری ، تصریح نمودند.

وزرای امور خارجه بر لزوم شکل گیری آشتی ملی در افغانستان و تشکیل دولت فراگیر جهت تامین منافع تمامی نیروهای سیاسی و قومی کشور تاکید کردند.

وزرای امور خارجه با امعان نظر به چالش های امنیتی با منشا قلمرو افغانستان، بر ضرورت هماهنگی تلاشها جهت مقابله با تهدیدات از جمله گسترش تروریزم و قاچاق مواد مخدر ، با هدف تضمین ثبات منطقه ای و پاسخگویی به نگرانی های مشروع کشورهای همسایه و منافع آنها تاکید کردند.

وزرای امور خارجه نگرانی خود از وضعیت شکننده انسانی ، اجتماعی و اقتصادی در افغانستان و نیز خطرات بوجود آمدن یک موج آوارگان در منطقه را بیان داشتند.

وزرای امور خارجه بر ضرورت احیای زندگی مسالمت آمیز و بهبود وضعیت اقتصادی کشور تاکید کرده و از جامعه بین المللی برای استمرار کمکهای بشردوستانه اضراری به افغانستان دعوت بعمل آوردند.

وزرای امور خارجه توافق کردند تا هماهنگی های بین چهار کشور جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین و پاکستان در مورد افغانستان ادامه یافته و دیدارها در سطوح وزرا، نمایندگان ویژه و سفرا در زمانهای تعیین شده را برگزار نمایند.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار