دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

فارن پالیسی: عربستان سعودی منبع صدور افراط گرایی است

معاون دیک چنی در مقاله‌ای عربستان سعودی را منبع اصلی صدور تفکر افراطی خواند و از رئیس جمهوری آمریکا خواست برای مقابله با این تفکر مقابله کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 05
کد خبر: ۱۰۲۵۱
به گزارش راهبرد معاصر ، مجله آمریکایی «فارن پالیسی» در مقاله‌ای به قلم «جان حنا»، معاون «دیک چنی»، معاون جرج بوش پسر، رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا نوشت که این کشور در اینکه بتواند مانع صدور تفکر افراطی عربستان سعودی و اشاعه این تفکر در دنیا شود، شکست خورده است.

این مجله شنبه (۱۴ اردیبهشت) نوشت که اقدام نظامی برای کشتن تروریست‌ها و ناکام کردن توطئه‌های تروریستی به تنهایی معادله مفیدی نخواهد بود.

در این مقاله آمده است: «گروه کوچکی از مسئولان ضد تروریسم وزارت خارجه آمریکا و شورای امنیت ملی این کشور تلاش دارد بر روی سیاست آمریکا در مبارزه با اشاعه تفکر افراطی آن هم از عربستان سعودی تمرکز کند».

نویسنده این مقاله به نقل از منابعی نوشت که این مسئله (مقابله با گسترش تفکر افراطی) به بند منظم گفت‌وگوهایی که این مسئولان آمریکایی در دیدار با همتایان اروپایی و کانادایی دارند، تبدیل شده است و آن را ترویج می‌کنند.

این گروه آمریکایی تشویق می‌کند که تبادل گسترده‌ای از اطلاعات در خصوص صدور تفکر افراطی از سوی سعودی‌ها و سایر کشورها صورت بگیرد.

بر اساس مقاله فارن پالیسی، مقامات ضد تروریسم آمریکا شروع کرده‌اند و مستقیما سعودی‌ها را در این مسئله مشارکت داده‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند علیه افرادی در کشورهای غرب آسیا که بیشترشان از «حامیان افراط‌گرایی» هستند، تحرکاتی را شروع کنند.

به گزارش شبکه المیادین، نویسنده مقاله از «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا خواست «پایان دادن به صدور افراط‌گرایی» در هر مذاکره سیاسی آمریکا با عربستان‌ سعوی مطرح شود.

حنا گفت که ترامپ باید «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی در جدی بودن او و کشورش برای مقابله با افراط‌گرایی و تعهد ریاض به «میانه‌روی و اعتدال» به محک گذاشته شود.

فارن پالیسی در پایان می‌نویسد که سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) نیاز به این دارد که به اطلاعات ویژه مربوط به همه مساجد، مدارس، مراکز دینی، دانشگاه‌ها، مراکز اجتماعی در عربستان سعودی و مبلغان افراطی در همه نقاط عالم که از این کشور حقوق می‌گیرند، دست یابد.

عربستان سعودی از چند سده پیش، به عنوان خواستگاه ظهور تفکرات و جریان‌های افراطی و تندرو در غرب آسیا به شمار می‌رود. «محمد بن عبدالوهاب»، رهبر جریان وهابیت از این کشور برخواست و «اسامه بن لادن»، سرکرده معدوم گروه تروریستی القاعده شهورند سعودی بود.

این گروهک مسئول حمله به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی آمریکا در یازدهم سپتامبر ۲۰۰۰ بود و از ۱۹ عامل این حملات، ۱۵ تن از آن‌ها تبعه سعودی هستند.

فارس
ارسال نظر
آخرین اخبار