چرا کرونا در برخی بیماران کشنده است؟-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

چرا کرونا در برخی بیماران کشنده است؟

دانشمندان آمریکایی دلیل خطرناک بودن ابتلا به کووید ۱۹ در برخی بیماران را کشف کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۶ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 18
کد خبر: ۱۰۲۶۷۳

به گزارش راهبرد معاصر افرادی که از بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نوع ۲ و چاقی رنج می‌برند در مقابل ویروس کرونا آسیب پذیرتر هستند، زیرا آن‌ها در صورت ابتلا شاهد اختلال در کارکرد چند اندام، مشکلات ثانویه به دلیل ضعف سیستم ایمنی، و محرومیت از انرژی سلولی خواهند بود.

 

این افراد در صورت ابتلا به کووید ۱۹ شاهد التهابات گسترده و مزمن به همراه افزایش حساسیت بدن به پاسخ شدید سیستم ایمنی به کرونا خواهند بود. تغییر در سوخت و ساز بدن و انرژی سلول‌ها فعالیت آن‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و باعث تشدید پاسخ نامتعادل سیستم ایمنی به عامل بیماری زا می‌شود.

 

به تازگی دانشمندان چرایی و چگونگی پاسخ ایمنی بدن این افراد را به ویروس کرونا کشف کردند که می‌تواند مسیر را برای یافتن درمان بهتر در برابر ابتلا به کووید ۱۹ هموار کند. تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد افراد مبتلا به کرونا پاسخ ایمنی متفاوتی به این ویروس نشان می‌دهند که این موضوع می‌تواند از بی علائم بودن بیماری تا مرگ را برای فرد به همراه داشته باشد.

 

دانشمندان در این تحقیقات اقدام به گرفتن نمونه خونی از ۲۰۰ مبتلا به کووید ۱۹ کردند تا به دلیل آنکه برخی از این افراد پاسخ شدید به ویروس نشان می‌دهند و برخی بدون علائم هستند، پی ببرند. محققان مشاهده کردند یک تغییر متابولیک که باعث تنظیم چگونگی واکنش سلول‌های ایمنی بدن به بیماری می‌شود نقشی حیاتی در این موضوع دارد.

 

در حقیقت این تغییر متابولیک با شدت بیماری فرد ارتباط مستقیم دارد و می‌توان با توجه به آن زنده ماندن بیمار پس از ابتلا به کرونا را پیشبینی کرد. محققان طی هفته نخست مشخص شدن ابتلای بیماران به کرونا، دو نمونه خونی از آن‌ها گرفتند و اقدام به تحلیل پلاسما و سلول‌های ایمنی آن‌ها کردند.

 

دانشمندان در تحلیل نمونه‌های پلاسما مشاهده کردند ابتلا به کرونای شدید ارتباط مستقیمی با تغییرات متابولیکی دارد که باعث فعالیت بیشتر سیستم ایمنی بدن می‌شود. همچنین محققان شاهد آن بودند که هر سلول ایمنی اصلی بدن دارای یک فعالیت مشخص متابولیکی است.

 

یکی از محققان در این رابطه می‌گوید: ما می‌دانیم که بدن یک طیف گسترده‌ای از پاسخ‌های ایمنی را به ویروس کرونا نشان می‌دهد. با این حال، فرآیند‌های بیولوژیک مرتبط با آن هنوز ناشناخته است. ما با تحلیل داده‌ها موفق شدیم به تغییر‌های متابولیک سیستم ایمنی که باعث تشدید علائم بیماری می‌شود پی ببریم.

 

در حقیقت تغییرات در متابولیک سیستم ایمنی تعیین می‌کند که بدن واکنش شدید و التهابی گسترده به کرونا بدهد و یا این بیماری در فرد بدون علامت باشد. با فهم درست این فرآیند می‌توان به راحتی میزان کشنده بودن کووید ۱۹ را برای هر بیمار پیشبینی کرد. همچنین با تحقیقات بیشتر می‌توان این روند را مختل کرده و دارو‌های موثری برای درمان بیماران تهیه کرد./بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار