به گزارش راهبرد معاصر رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره اجرای رتبه بندی معلمان گفته است: باید در بودجه ۱۴۰۱ برای عملیاتی کردن این موضوع چاره ای اندیشیده شود و باید منتظر ماند و دید دولت بودجه سال آینده را چه زمانی به مجلس ارائه می کند تا بررسی آن از 15 آذر ماه آغاز شود. به گفته او برای اجرای رتبه بندی فرهنگیان در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۶۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است اما دولت فعلی معتقد است بیش از این مبالغ باید لحاظ شود که البته باید در مجلس به تصویب برسد. به همین دلیل قطعا اجرای آن در سال ۱۴۰۱ اجرایی می شود. امروز همچنین آیت الله رئیسی رئیس جمهوری هم در نخستین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم گفت: مسائل مالی و معیشتی معلمان یک بار برای همیشه باید حل شود. همچنین در رابطه با رتبه بندی معلمان اصل بر افزایش کیفی و مهارتی این عزیزان است و موضوع مالی و معیشتی تنها یکی از مسائل مورد توجه است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: لایحه رتبه بندی معلمان متناسب با بودجه ۱۴۰۱ تنظیم میشود. رحیم زارع با تاکید بر این که مردم از مجلس و دولت در مواردی مانند رتبه بندی معلمان و متناسب سازی حقوق بازنشستگان توقعاتی دارند که به حق میباشد، گفت: باید در بودجه ۱۴۰۱ برای عملیاتی کردن این دو موضوع چارهای اندیشیده شود و منتظر هستیم تا ببینیم دولت بودجه سال آینده را چه زمانی به مجلس ارائه میکند تا ما بتوانیم از ۱۵ آذرماه بررسی بودجه ۱۴۰۱ را آغاز کنیم.وی افزود: برای رتبه بندی معلمان در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۶۰ هزار میلیارد تومان نیاز است، اما براساس پیش بینی دولت فعلی، بیشتر از این مبلغ باید لحاظ شود که در قالب لایحهای باید این موضوع در صحن مجلس مصوب گردد که قطعاً اجرای آن با وضعیت بودجه فعلی در سال ۱۴۰۱ عملی خواهد شد.
امروز نمایندگان فرهنگیان در جلسه ای با اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نقطه نظرات خود را در باره لایحه رتبه بندی معلمان ارائه کردند. موضوع اصلی این جلسه ماده 7 لایحه رتبه بندی فرهنگیان است که به موضوع افزایش 80 درصدی حقوق معلمان اشاره می کند. این بند از رتبه بندی به دلیل بار مالی برای دولت همواره محل مناقشه بوده است. با این حال در این جلسه نمایندگان فرهنگیان با مستندات اعم از احکام و فیش حقوقی و چند بخشنامه و تصویب نامه دلایل اصرار خود برای افزایش 80 درصدی حقوق فرهنگیان را تشریح کردند.
اسماعیل جعفری یکی از نمایندگان فرهنگیان در ابتدای جلسه کمیسیون در حضور اعضا با ذکر اینکه میانگین حقوق معلمان ۶ میلیون تومان و بسیار پایین تر از سایر ارگان ها است با ارائه حکم و فیش های جمع آوری شده در شب گذشته تشریح کرد که افزایش حقوق با هر درصدی از میانگین حقوق کارمندان که از سوی منادی رئیس کمیسیون مطرح شد اختلاف حقوقی معلمان با سایر کارمندان را برطرف نمی کند و یک افزایش حقوق ساده و مسکن موقت خواهد بود که مجددا" چند ماه دیگر باید به فکر چاره و رفع فاصله حقوق بین معلمان با سایر کارمندان بود.
تامین اعتبار و بودجه مورد نیاز به یکی از چالش های اصلی لایحه رتبه بندی معلمان تبدیل شده است. این لایحه س از تصویب کلیات، در خرداد ۱۴۰۰، جهت بررسی جزئیات، به کمیسیون آموزش محول شد؛ در این کمیسیون، تغییرات زیادی در لایحه اولیه صورت گرفت. از جمله این که ماده ۷ به حالت حداقل ۸۰ درصد همترازی با اعضای هیئت علمی دانشگاه ها مبدل شد. اما بعدها عدم تامین اعتبار بودجه ماده 7 به یکی از چالش های اصلی تبدیل شد. امروز هم منادی رئیس کمیسیون در شبکه خبر اعلام کرده است که اجرای رتبه بندی با بودجه تغییر می کند و اگر قرار باشد اعضا بر موضوع 80 درصد عیات هلمی اصرار کنند با موضوع در صحن مورد بررسی قرار گیرد. با این حال به گفته او اگر حقوق رسمی معلمان ۲۵ درصد افزایش یابد، به حقوق آنها یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان اضافه می شود. اما اگر این رقم ۵۰ درصد افزایش یابد معادل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان افزوده خواهد شد. در نهایت در صورتی که ۸۰ درصد به حقوق فرهنگیان اضافه شود، دریافتی آنها ۳ تا ۵ میلیون تومان بر اساس رتبه شان افزایش خواهد یافت.
علیرضا منادی سفیدان مهمان برنامه زنده گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر درباره رتبه بندی معلمان گفت: قرار است روز سه شنبه ۲۳ شهریور در کمیسیون آموزش مجلس برای رفع موانع همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی جلسهای تشکیل شود که در صورت تصویب، لایحه رتبه بندی معلمان در صحن علنی مجلس به رای گذاشته خواهد شد.وی کیفیت بخشی به فرآیند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداختها براساس تخصص و شایستگی ها، عملکرد رقابتی معلمان، مهندسی نیروی انسانی، توسعه مستمر و نظاممند شایستگیهای عمومی، تخصصی، حرفهای و تربیتی، کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایتمندی شغلی و ارتقای تعهد، تقویت هویت حرفهای معلمان بر اساس نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را از اهداف مهم لایحه رتبه بندی معلمان به شمار آورد.به گفته رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، رتبه بندی معلمان نشان میدهد که یک معلم از نظر کیفیت، مهارت و علم در چه جایگاهی قرار دارد.وی با بیان اینکه اگر ۲۵ درصد بر روی حقوق رسمی معلمان (براساس حقوق متوسط کارکنان رسمی دولت که هم اکنون حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است) بگذاریم افزایش حقوق معادل یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد شد و اگر این رقم ۵۰ درصد باشد افزایش حقوق معادل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود، گفت: اگر ۸۰ درصد بر روی حقوق آنها بگذاریم ۳ تا ۵ میلیون تومان حقوق معلمان بر اساس رتبهشان افزایش خواهد یافت.
امروز حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بر لزوم ارائه متمم بودجه 1400 از سوی دولت تاکید کرد تا از این طریق بتوان بودجه را واقعی تر کرد. به همین دلیل او از دولت جدید خواست تا بازنگری در بودجه امسال انجام دهد. به گفته او ارائه متمم بودجه میتواند پاسخگوی بهروز مشکلات جامعه، منابع و مصارف باشد و این موضوع یک امر ضروری است. چرا که برخی موارد همچون حقوق و دستمزد دچار نابسامانی شده و دولت می تواند این ابهامات را اصلاح و در قالب متمم به مجلس ارائه کند. فرهنگیان پس از داغ شدن بررسی طرح رتبه بندی معلمان در مجلس بر لزوم بودجه مورد نیاز اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان تاکید داشته اند و بارها این درخواست را از نمایندگان کرده اند.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ضمن تاکید براینکه بودجه سال 1400 برای ادامه مسیر نیاز به ارائه متمم از سوی دولت به مجلس دارد، گفت: این متمم باید بتواند منابع پایدار درآمدی را یک بار دیگر بازخوانی و تعریف کند تا بودجه واقعیتر شود. نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تصریح کرد: دولت جدید باید یک بازنگری در بودجه سال جاری انجام دهد و به شکل دیگری عمل کند. ارائه متمم بودجه میتواند پاسخگوی بهروز مشکلات جامعه، منابع و مصارف باشد و این موضوع یک امر ضروری است. وی با تاکید براینکه متمم بودجه ضمن واقعی تر ساختن بودجه میتواند، با تعریف دوباره هزینهها، آن را شفافتر و روشنتر کند، افزود: برخی از مباحث از جمله حقوق و دستمزد و ... دچار نابسامانی شدهاند و دولت میتواند این ابهامات را اصلاح و در قالب متمم به مجلس ارائه کند.
معلمان منتظر تعیین تکلیف لایحه رتبه بندی معلمان هستند. امروز محمدحسین آصفری نماینده مردم اراک در مجلس در توئیتر خود نوشت: ضمن عذرخواهی از تمامی فرهنگیان عزیز کشورمان به دلیل تاخیر در تعیین تکلیف لایحه رتبه بندی فرهنگیان ، ان شاءالله این مورد تا قبل از پایان مهرماه در مجلس تصویب خواهد شد. علاوه بر او امروز علیپور نماینده مردم قائمشهر در مجلس در تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس گفت: ما تاکید داریم با توجه به اینکه فرهنگیان عزیز در مقابل در ورودی مجلس تجمع می کنند مجلس به خواسته آنها و بحث رتبه بندی معلمان عزیز توجه و تاکید لازم را داشته باشد.