به گزارش راهبرد معاصر طی تماس دکتر خادمی از فعالان فرهنگی و رسانه ای و عضو کارگروه صنفی معلمان ایران با آقای دکتر منادی، ایشان اعلام کردند که لایحه رتبه بندی معلمان در سامانه مجلس بارگذاری شده و تا الآن هم ۷ نماینده نظرات اصلاحی خودشان را ثبت کرده اند.
قرار است شنبه جزئیاتی از لایحه را به منظور بررسی کارشناسی در اختیار کارگروه صنفی معلمان ایران قرار گیرد. اما در خصوص ابهام برخی از همکاران در مورد بارگذاری لایحه در سامانهی مجلس، با نماینده شهرتان تماس بگیرید، حتما صحبت های دکتر منادی را تایید مینمایند.
(اکنون همه نمایندگان مجلس به لایحه دسترسی دارند و می توانند نظرات اصلاحی خود را درج کنند )
علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در برنامه در انتهای الوند با اشاره به اینکه آسیبهای کرونا گسترده بوده است، اظهار کرد: پرخاشگری، رفتارهای پرخطر، آسیب در حوزه مهارتهای ارتباطی، فرهنگ ایثار و تعاون از جمله این آسیب هاست ضمن آنکه مشکلات فضای مجازی را هم نباید نادیده گرفت.او ادامه داد: در سراسر دنیا آخرین جایی که بر اثر کرونا تعطیل شد، مدارس بود و اولین جایی هم که باز شد، مدرسهها بودند.به گفته سرپرست وزارت آموزش و پرورش، این وزارتخانه بهترین و اولین واکنش را به کرونا نشان داد، در وهله بعد صدا و سیما قرار داشت بعد از آن هم شبکه دانش آموزی شاد را ایجاد کردیم.
کاظمی با اشاره به اینکه هر کدام از راهکارها در دوران کرونا نقایصی داشت، گفت که در آموزش خط قرمز ما سلامت دانش آموزان است، بر این اساس واکسیناسیون معلمان در دستور کار بود که در مراحل پایانی قرار گرفته است همچنین واکسیناسیون رانندگان سرویس مدارس و دانش آموزان در گروه سنی ١٢ تا ١٨ هم در حال انجام است.او بیان کرد: در روند بازگشایی مدارس اولین الگوی ما مدرسه تلویزیونی است و روز شنبه زنگ مدرسه با حضور مسئولان صدا وسیما با این روش زده میشود همچنین شبکه شاد هم برای همه پایههای تحصیلی در نظر گرفته شده است.
کاظمی افزود: ۴۵ هزار مدرسه ما جمعیت زیر ٧۵ نفر و ١٠٠ هزار کلاس درس کمتر از ١۵ نفر جمعیت دارند و بر این اساس آموزش حضوری به تدریج از این مدارس آغاز میشود.سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گامهای بعدی سراغ مدارس دارای جمعیت متوسط میرویم، گفت: در این مدارس که کمتر از ٣٠٠ نفر جمعیت دارند، دانش آموزان با گروه بندی در مدرسه حاضر میشوند.کاظمی اظهار کرد: در مدلی که طراحی شده است انجمن اولیا و مربیان با توجه به سامانهای که برای نظارت بر عملکرد مدارس وجود دارد، زمینه آموزش حضوری تدریجی را بنا بر شرایط مدرسه مشخص میکنند.
سرپرست با اشاره به اینکه شیوه نامههایی که بابد رعایت شود در قالب دستورالعمل به مدیران مدارس ابلاغ کردیم، بیان کرد: با همت مدیران مدارس و مشارکت اولیا و مربیان این روند بدون مشکل ادامه پیدا خواهد کرد.سرپرست آموزش و پرورش با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده برای جبران خلا دسترسی نداشتن به تبلت دانش آموزان اظهار کرد: از طریق طرح هدایت بخشی از این خلا را جبران میکنیم.او درباره اجرای رتبه بندی معلمان تصریح کرد: رتبه بندی معلمان در آستانه سال تحصیلی با همت نمایندگان مجلس محقق شد و ما هم در آموزش و پرورش آمادگی داریم در چهارچوب اعتباری که امسال پیس بینی شده است، طرح را اجرایی کرده و آیین نامه را تدوین کنند.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به آخرین وضعیت لایحه رتبه بندی معلمان، عنوان کرد: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و ابلاغیههای رهبر معظم انقلاب در این خصوص و همچنین در راستای اجرای برنامههای پنجساله توسعه، سال گذشته با تلاش مجلس، دولت دوازدهم مجاب شد تا لایحه رتبه بندی را به مجلس ارائه کند که این پیگیریها نتیجه داد و لایحه رتبه بندی در اسفندماه 1399 به مجلس ارائه شد. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس نیز رأی قاطع 94 درصدی به شور اول این لایحه داد، افزود: خرسندیم با وجود تمام بحثهای کارشناسی نهایتا لایحه فرهنگیان به سرانجام رسید و امروز چهارشنبه ۳۱ شهریور این لایحه برای ورود به صحن در سامانه قوانین مجلس ثبت شد تا برای بررسی نهایی راهی صحن علنی مجلس شود.
وی با یادآوری اینکه قطعا این قانون کیفیت آموزش در کشور را متحول خواهد کرد، ادامه داد: با تصویب این قانون معلم از حیث مهارتها، توانمندیها و دانشی که دارد، ارزیابی و رتبه بندی میشود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: بر اساس این لایحه هر فردی که پست معلمی در کشور دارد، رتبه بندی میشود به طوریکه معلمان در 5 رتبه با نام و عنوان «معلم» به دلیل شأن بالای کلمه معلم، این رتبه بندی انجام خواهد شد و معلمان در 5 گروه با نامهای معلم پایه، معلم ارشد، معلم خبره، معلم سرآمد و استاد معلم رتبه بندی میشوند.
وی افزود: آیین نامه ارزیابی معلمان و تعیین رتبه آنها نیز توسط دولت تهیه و اجرایی خواهد شد.
منادی سفیدان اضافه کرد: یکی دیگر از اصلاحات مهم صورت گرفته در این لایحه اعمال رتبه بندی از تاریخ 31 شهریورماه 1400 است که از این طریق بازنشستگان امسال نیز شامل رتبه بندی و از مزایای آن بهره مند شوند.
معلمان 80 درصد حقوق هیأت علمی همتراز خود در وزارت علوم، حقوق دریافت میکنند
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: در خصوص ماده 7 لایحه رتبه بندی که چالشهای بسیاری را به دنبال داشت و با دستگاههای مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی در خصوص کمبود اعتبارات و ایرادات شکلی و قانونی اختلاف نظراتی داشتیم، نهایتا این چالشها حل شد و همان پیشنهاد اولیه بنده که معادل حداقل 80 درصد حقوق هیأت علمی بر اساس رتبه به معلمان بود، نهایی شد.
وی تأکید کرد: بنابراین در صورت تصویب نهایی این لایحه در صحن علنی مجلس از تاریخ 31 شهریوماه 1400 یعنی زمان اجرای این قانون، نباید دریافتی معلم کمتر از 80 درصد حقوق و فوق العادههای یک استاد دانشگاه که همتراز او در وزارت علوم است، باشد. این همترازی با توجه به اینکه اکثریت معلمان ما لیسانس و فوق لیسانس هستند، معادل سازی خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس یادآور شد: بر اساس تصمیم کمیسیون، همچنین مقرر شد که به ازای ارتقا رتبه به ترتیب 25، 20، 15، 10، و 5 درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوق العادههای مستمر معلمان افزوده شود. یعنی اگر معلمی از رتبه معلم پایه به معلم ارشد برسد 25 درصد و اگر از معلم ارشد به معلم خبره برسد 20 درصد افزایش حقوق شامل او خواهد شد.
منادی سفیدان درباره بار مالی ناشی از اصلاحات کمیسیون آموزش، گفت: بار مالی این لایحه نیز برای اینکه مشمول اصل 75 قانون اساسی نشود با معاونت قوانین مجلس بررسی شده و مشکلی از این جهت وجود ندارد.
وی از جمع آوری 50 امضا برای در اولویت قرار گرفتن لایحه رتبه بندی جهت رسیدگی در اولین نشست علنی مجلس خبر داد و گفت: امیدواریم با این اقدامات تا یک ماه آینده این لایحه نهایی و به شورای نگهبان ارسال شود.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یازدهم با بیان اینکه همه مردم با معلمان سر و کار دارند و باید مقام معلم را در کشور پاس داشت، گفت: امروز در نخستین روز هفته دفاع مقدس، همزمان با شروع مهرماه زمان بازگشایی مدارس این خبر خوش را به معلمان اعلام میداریم و لازم است در این مسیر از کمکهای دکتر قالیباف رئیس و هیأت رئیسه مجلس و به ویژه از همکاری نمایندگان عضو کمیسیون آموزش تقدیر و تشکر داشته باشیم.