سردرگمی زائران اربعین از ثبت نام در سماح تا صدور ویزا-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

سردرگمی زائران اربعین از ثبت نام در سماح تا صدور ویزا

امسال فقط ۶۰ هزار ایرانی مجوز تشرف به زیارت اربعین را دارند. اما تاکنون اقدامات برای اعزام زائران به خوبی صورت نگرفته است. آیا برنامه‌ریزی برای ۶۰ هزار زائر سخت‌تر از برنامه‌ریزی برای بیش از سه میلیون زائر است؟
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۷ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 20
کد خبر: ۱۰۲۸۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر اربعین امسال برای ایرانیان مراسمی متفاوت است، هم برای آنهایی که از قافله عشق جا ماندند و با توجه به سهمیه محدود عراق و اعمال محدودیت‌های ایران نتوانستند به زیارت اربعین مشرف شوند و هم برای آنهایی که از هفت خان ستاد اربعین گذشتند و با ثبت‌نام قطعی در سامانه سماح، زائر اربعین شدند.

مشکل در ثبت‌نام اربعین و افرادی که با داشتن شرایط از زیارت بازماندند

امسال یکی از شرط‌ها برای پیش ثبت‌نام در سامانه سماح تزریق دو دوز واکسن کرونا بود که در دومین روز پیش ثبت‌نام، این سامانه به سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت متصل و همین امر موجب شد تا نه تنها افرادی که واکسن نزده بودند، بلکه آنهایی هم دو دوز واکسن تزریق کرده بودند، نتوانند در این سامانه ثبت‌نام کنند.

به گفته یکی از مسؤولان وزارت بهداشت این امر به دلیل ثبت نشدن اطلاعات افراد واکسینه رخ داده است. با این وجود، عاشقان زیارت اربعین مدعی هستند که مگر می‌شود با وجود گذشت دو هفته از تزریق دوز دوم واکسن کرونا، اطلاعات ما در این سمانه ثبت نشده باشد؟

با این وجود، مسؤولان وزارت بهداشت معتقدند که اختلالی در سامانه واکسیناسیون وجود ندارد و مشکل از ثبت نشدن اطلاعات افراد واکسینه شده است. از طرفی هم متولیان سازمان حج و زیارت به عنوان کمیته اعزام و مسؤول سامانه سماح می‌گویند که این سامانه بدون مشکل در اختیار مشتاقان زیارت اربعین است و ارتباط با سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت نیز برقرار است.

اما در روزهای اخیر بسیاری از مشتاقان زیارت اربعین که همه شرایط را برای اعزام داشتند، به دلیل ثبت نشدن اطلاعات یا حتی بروز مشکلات فنی در سامانه سماح از این سفر معنوی بازماندند و هیچ کسی پاسخگوی دل‌های بیقرار عاشقان زیارت اربعین نیست و همه مدعی هستند که وظایف خود را به خوبی انجام داده‌اند.

چرا ویزای اربعین زودتر صادر نشد؟

البته مشکل در وضعیت اربعین امسال، به ثبت‌نام زائران ختم نمی‌شود. بلکه اکنون که یک روز از آغاز اعزام‌های اربعین می‌گذرد، بسیاری از زائران حسینی هنوز ویزا نگرفتند و در انتظار صدور ویزا هستند. با این وجود، رئیس سازمان حج و زیارت از صدور ویزای ۳۴ هزار زائر اربعین خبر داده است که در کنسولگری‌های تهران، مشهد و اهواز صادر شده است و همچنان نیز روند صدور ویزای اربعین در حال انجام است. اما نکته اینجاست چرا باید هنوز ویزای زائران اربعین که در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه ثبت‌نام قطعی کردند، صادر نشده باشد؟

امسال فقط ۶۰ هزار ایرانی مجوز تشرف به زیارت اربعین را دارند. آیا برنامه‌ریزی برای ۶۰ هزار زائر اربعین سخت‌تر از برنامه‌ریزی برای بیش از سه میلیون زائر است؟ در سال‌های گذشته بیش از سه میلیون نفر از کشورمان به پیاده‌روی اربعین مشرف می‌شدند و مشکلی در زمینه ارائه خدمات تا این حد وجود نداشت. اما حالا در زمینه صدور ویزا هم مشکلاتی وجود دارد؛ تا جایی که بسیاری از زائران که بلیت پرواز را گرفتند، هنوز ویزا ندارند. چه کسی پاسخگوی آن پیرمردی است که طلاهای همسرش را فروخته تا بتواند هزینه‌های سفر اربعین را بدهد، اما در آخر به دلیل صادر نشدن ویزا از پرواز هم جا می‌ماند؟

نیمی از ویزاهای اربعین صادر نشده است/ تنها ۲ پرواز در اولین روز اعزام زائران اربعین

به گفته رئیس کمیته اعزام ستاد اربعین، تاکنون ۵۲ هزار نفر ثبت‌نام قطعی کردند که ۳۲ هزار ویزا صادر شده است. با این حساب هنوز صدور ۲۰ هزار ویزای دیگر مانده است و سهمیه ۸ هزار نفری باقی مانده تعیین تکلیف نشده است.

علاوه بر این، مقصود اسعدی‌سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه روز گذشته در نخستین روز اعزام دو پرواز به عراق انجام شد، گفته است که یکی از شرکت‌های هواپیمایی داخلی روز گذشته ۴ پرواز خود را به نجف به دلیل صادر نشدن ویزای زائران لغو کرد.

بیش از ۹۰ درصد زائران اربعین هنوز اعزام نشدند/ هواپیماهای داخلی امکان جابجایی این تعداد زائر را دارد؟

با این حساب با توجه به صادر نشدن ویزا در زمان مقرر، هزینه‌های پروازهای اربعین و نبود پرواز با قیمت بلیت مصوب، تاکنون بیش از ۹۰ درصد زائران نتوانستند به خیل زائران پیاده‌روی اربعین بپیوندند. این امر در حالی است که کمتر از یک هفته تا اربعین حسینی باقی است.

اعزام حدود ۶۰ هزار زائر در یک هفته!

مسؤولان ستاد اربعین هم به زائران توصیه می‌کنند که با پروازهای داخلی به عراق سفر کنند چرا که هم ارزان‌تر است و هم برنامه‌ریزی‌ شده! اما چند پرواز ایرانی روزانه به عراق داریم؟ برای انتقال بیش از ۴۰ هزار زائر اربعین که هنوز به عراق اعزام نشدند، تا روز اربعین باید چند پرواز به عراق داشته باشیم؟ توان شرکت‌های هواپیمایی ایران داشتن روزانه ۳۰ پرواز امکان و جا به جایی روزانه ۶ هزار نفر را دارد؟

در ایام حج تمتع که سالانه متوسط ۸۰ هزار حاجی داریم، زائران خانه خدا در بازه زمانی حدود یک ماه به عربستان اعزام می‌شوند. اما حالا چگونه قرار است حدود ۶۰ هزار نفر در یک هفته به عراق سفر کنند؟

بلیت پرواز اربعین با قیمت مصوب در هیچ جایی عرضه نمی‌شود

علاوه بر این، ستاد مرکزی اربعین اعلام کرد که با توافق صورت گرفته با سازمان هواپیمایی، هزینه بلیت پروازهای اربعین دو طرفه یعنی رفت و برگشت، ۵ میلیون تومان و برای شهر مشهد به دلیل مسافت بیشتر، ۶ میلیون تومان پیش بینی شده است و شرکت‌های هواپیمایی موظف هستند که بلیت زائران اربعین را با قیمت مصوب عرضه کنند.

از روز گذشته مسؤولان هواپیمایی از آغاز فروش بلیت اربعین با نرخ مصوب خبر داده و در اطلاعیه‌ای اعلام کردند: «با توجه به اعلام سازمان حج و زیارت مبنی بر آغاز تحویل ویزا به زائران عتبات عالیات، مسافران می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت‌های هواپیمایی داخلی و دفتر خدمات مسافرت هوایی معتبر نسبت به تهیه بلیت پروازهای اربعین حسینی با قیمت مصوب اقدام کنند».

مشکلات زائران در تهیه بلیت اربعین/ از کجا بلیت پرواز بخریم؟

پس از انتشار این اطلاعیه به نظر می‌رسید که در سایت‌های فروش بلیت هم چنین هزینه بلیت پرواز اربعین قابل عرضه باشد. اما هیچ کدام از سایت‌های فروش بلیت هواپیما با چنین هزینه‌ای بلیت هواپیما ارائه نکردند؛ تا جایی که به گفته یکی از مسؤولان آژانس‌های مسافرتی ما هیچ پروازی با نرخ مصوب نداریم و هزینه پروازهای ما از ۶ میلیون و ۸۰۰ تومان برای یک طرف شروع می‌شود.

البته شب گذشته برخی از سایت‌‍‌های فروش بلیت پرواز اربعین با قیمت رفت و برگشت ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باز شده بود که مشکل در خرید این بلیت‌ها وجود داشت و حتما افراد باید به صورت حضوری به دفاتر مراجعه می‌کردند.

همچنین برخی دیگر از سایت‌های فروش بلیت پرواز اربعین با وجود مصوبه شرکت هواپیمایی از فروش بلیت دو طرفه اربعین خودداری کردند؛ تا جایی که با مراجعه به برخی از دفاتر فروش بلیت هواپیما، مسؤولان و کارکنان دفاتر مدعی بودند که فقط امکان ارائه بلیت یک طرفه را دارند و در حال حاضر بلیت دو طرفه اربعین موجود نیست.

این امر در حالی است که احمد محمدی‌فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی از زائران خواسته که در هنگام تهیه بلیت، بلیت پرواز دو طرفه رفت و برگشت را بگیرند تا به صورت هوایی به کشور بازگشته و از طرفی هم هزینه‌های سفر را کاهش دهند. چرا که بلیت یک طرفه به عراق برای زائران اربعین ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و بلیت دو طرفه ۵ میلیون تومان اعلام شده است. اما شرکت‌ها و آژانس‌های هواپیمایی از این دستورالعمل سرپیچی کرده و نه تنها بلیتی با نرخ مصوب عرضه نمی‌کنند، بلکه برخی از دفاتر برای سودجویی فقط بلیت رفت به زائران اربعین می‌فروشند تا زائران مجبور شوند مجدد برای خرید بلیت برگشت با نرخ بیشتر اقدام کنند.

علاوه بر این، با توجه به اینکه اسامی زائران اربعین از سوی کمیته اعزام در اختیار مسؤولان هواپیمایی قرار گرفته است، بسیاری از زائران در تهیه بلیت با مشکلاتی مواجه هستند و تاکنون موفق به خرید بلیت برای اعزام اربعین نشدند.

سردرگمی برخی دفاتر زیارتی و زائران برای خرید بلیت اربعین

یکی از مدیران دفاتر زیارتی که اقدام به فروش بلیت هم می‌کند، می‌گوید: ما هم در زمینه بلیت پروازهای اربعین سردرگم هستیم و نمی‌توانیم به زائران خدمات مناسبی ارائه دهیم. بهتر بود مسؤولان راه‌های تهیه بلیت پروازهای اربعین را هم اعلام می‌کردند. اکنون ما هم با قیمت مصوب بلیت پرواز اربعین نداریم و شرمنده زائران شدیم.

این امر در حالی است که امسال فقط ۶۰ هزار زائر از کشورمان در حماسه اربعین شرکت می‌کنند و با توافق صورت گرفته مرزهای زمینی هم باز نمی‌شود و فقط اعزام‌ها به صورت هوایی انجام می‌گیرد. با این وجود، بسیاری از زائران سردرگم بوده و هنوز نمی‌دانند که برای تهیه بلیت اربعین باید به کجا مراجعه کنند و کسی هم پاسخگوی آنها نیست.

به گزارش فارس، سهمیه ایران در اربعین امسال ۶۰ هزار زائر است که باید فقط به صورت هوایی به عراق سفر کنند. به گفته مسؤولان ستاد اربعین هم اعزام‌ها از ۲۸ شهریور تا ۱۰ ماه صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه بیشتر زائران علاقه‌مند به تشرف به عراق در ایام اربعین و قبل از روز اربعین هستند، بسیاری منتظرند تا ویزای آنها صادر شود و بتوانند بلیت پرواز تهیه کنند. اما با توجه به نابه سامانی موجود، زائران هنوز در بلاتکلیفی هستند و نمی‌دانند اصلا به اربعین امسال می‌رسند یا نه! این امر در حالی است که از روز گذشته فقط دو پرواز داخلی به عراق داشتیم که حتی اگر ظرفیت هر پرواز را ۲۰۰ نفر در نظر بگیریم، تنها ۴۰۰ نفر از سهمیه ۶۰ هزار نفری ایران به عراق اعزام شده است. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
0
0
از قدیم کار حج و زیارت فقط سخت تر کردن این سفر بوده.
هم اون زمانی که مسئولان به روی خودشان نمی آوردند که سفر اربعین وجود داره و هم چندسال اخیر که حجم مشتاقان بیشتر شد و حالت رسمی به خودش گرفت.
خدا لعنت کنه این مسئولان را که به اسم اسلام همه را از دین زده میکنند.