عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است
وزیر خارجه ترکیه در دیدار با امیر عبداللهیان:

تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود

تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود وزیر خارجه ترکیه در دیدار با امیرعبداللهیان با تأکید بر این‌که تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود، از آمادگی خود برای سفر به تهران در اولین فرصت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 23
کد خبر: ۱۰۳۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک حضور دارد شامگاه چهارشنبه (۳۱ شهریور ماه) به وقت محلی با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه دیدار و در خصوص موضوعات دوجانبه و منطقه به ویژه تحولات افغانستان و سوریه گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

 

* برگزاری کمیته راهبردی ایران و ترکیه/ برگزاری نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و ترکیه در تهران

در حوزه دوجانبه طرفین توافق کردند کمیته راهبردی دو کشور قبل از اجلاس سران با سفر وزیر خارجه ترکیه برگزار شده و دستورکار نشست کمیته عالی تنظیم شود.

 

همچنین دو طرف توافق کردند نشست سه جانبه ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در تهران برگزار شود.

 

در این دیدار امیرعبداللهیان با تأکید بر روابط راهبردی دو کشور، ضمن اعلام اینکه در دولت جدید، معاون اول رئیس جمهور رئیس کمیسیون مشترک خواهد بود، آن را ارتقای جدی در این زمینه خوانده و آمادگی ایران را برای برگزاری کمیسیون‌های مشترک که مدتی است به تعویق افتاده اعلام کرد.

 

در این دیدار وزیر خارجه کشورمان دعوت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی از رئیس جمهور ترکیه را نیز ابلاغ کرد.

 

در خصوص موضوعات منطقه‌ای، وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اینکه در منطقه تحولات جدیدی در حال شکل گیری است، بر ضرورت رایزنی‌های منظم بین دو کشور بیش از هر زمان دیگری تأکید کرد.

 

در رابطه با افغانستان نیز امیرعبداللهیان اظهار داشت: در این کشور با همه طرف‌ها در ارتباط هستیم، اما آن‌چه بسیار اهمیت دارد تأکید بر تشکیل دولت فراگیر به عنوان راه حل پایدار برای صلح و ثبات افغانستان است.

 

* تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود

وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار ضمن استقبال از ارتقای سطح ریاست کمیسیون مشترک دو کشور، اظهار داشت: از سوی ترکیه نیز معاون رئیس جمهور مسئول کمیسیون می‌شود.

 

چاووش اوغلو با انتقاد از تحریم‌ها بر علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود.

 

وزیر خارجه ترکیه ضمن اعلام آمادگی برای حضور در نشست سه جانبه در تهران، اظهار داشت در اولین فرصت آماده سفر به تهران است تا رایزنی‌ها از سر گرفته شود.

 

در خصوص موضوعات منطقه نیز وزیر خارجه ترکیه اظهار داشت: دو کشور با چالش‌های مشترک منطقه‌ای از جمله افغانستان روبرو هستند که ضرورت رایزنی‌های نزدیک‌تر را الزام آور می‌کند.

 

وی با تأکید بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر در افغانستان، از امکان جدی بالا گرفتن خشونت و افراطی گری در این کشور ابراز نگرانی کرد.

 

لازم به ذکر است دو طرف در خصوص سفر وزرای کشور و دادگستری ترکیه به ایران و همچنین تبادل مجرمان توافق کردند.

 

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که دوشنبه شب ۲۹ شهریور ماه در رأس هیأتی برای شرکت در نشست مجمع عمومی وارد نیویورک شد در مدت دو روز حضورش با مقامات و وزرای خارجه برخی از کشورها دیدار و گفت‌و‌گو کرده است. وی در این مدت با وزرای خارجه لوکزامبورگ، فنلاند، کرواسی، هند، سوریه، ونزوئلا، انگلیس، آلمان، اسپانیا، ایرلند، بلاروس و ... و همچنین جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و به رایزنی پرداخت.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار همتای سوری خواستار ایجاد بسترهای لازم برای حضور فعالان و تجار بخش خصوصی ایران در سوریه شد./فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار