یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

اظهارات عمران خان درباره سقوط دولت اشرف غنی و شکست ارتش افغانستان

اظهارات عمران خان درباره سقوط دولت اشرف غنی و شکست ارتش افغانستان نخست‌وزیر پاکستان گفت اسلام‌آباد مقصر سقوط ارتش مجهز افغانستان و دولت اشرف غنی نیست، بلکه عامل اساسی وضعیت پیش‌آمده ساختار دولت اشرف غنی بود که از نظر مردم عادی مشروعیت نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 28
کد خبر: ۱۰۳۷۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، نخست‌وزیر پاکستان در گفتگو با یک رسانه آمریکایی دولت اشرف غنی را «ناتوان و فاسد» خواند و گفت که برای وضعیت پیش‌آمده در افغانستان، نباید پاکستان مقصر دانسته شود.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، روز دوشنبه، پنجم مهر، در گفت‌وگوی ویژه با روزنامه واشنگتن پست گفت که پاکستان مقصر سقوط ارتش مجهز افغانستان و دولت اشرف غنی نیست، بلکه عامل اساسی وضعیت پیش‌آمده ساختار دولت اشرف غنی بود که از نظر مردم عادی مشروعیت نداشت.

در همین حال، خان دولت اشرف غنی را دولت «فاسد و ناتوان» خواند و افزود که پاکستان برای جلب رضایت کابل، مکانیسم کنترل مشترک مرزی از جمله کنترل بیومتریک و حصارکشی مرز‌ها را پیشنهاد کرد که از سوی دولت افغانستان رد شد و حکومت اشرف غنی بر طبل روایت «تقصیر پاکستان» کوبید.

خان همچنین مدعی شد، گروه‌هایی که برای پاکستان تهدید به حساب می‌آمدند و از دست پاکستان فرار کرده و وارد افغانستان شدند، توسط سازمان‌های اطلاعاتی هند و افغانستان حمایت و تأمین مالی شدند و حملات بیشتری را علیه پاکستان آغاز کردند.

به گفته او، پس از شکست اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده افغانستان را رها و پاکستان را تحریم کرد و به بیش از ۴ میلیون مهاجر افغان در پاکستان و جنگ داخلی خونین در افغانستان پشت کرده است.

خان افزود: «طالبان از این خلاء امنیتی بیرون آمدند و بسیاری از آن‌ها در اردوگاه‌های مهاجران افغان در پاکستان متولد شده و تحصیل کرده بودند.»

عمران خان در ادامه به واشنگتن پست گفت: «امروز که افغانستان در یک دوراهی دیگر قرار دارد، باید به آینده نگاه کنیم تا از ادامه درگیری خشونت‌آمیز در آن کشور جلوگیری کنیم.»

از سوی دیگر او گفته است که همکاری با حکومت طالبان برای جامعه بین‌المللی به منظور تامین صلح و ثبات در افغانستان، مناسب است.

عمران خان تصریح کرده است که افغانستان دیگر تهدیدی برای جهان نیست؛ جایی که افغان‌ها سرانجام می‌توانند پس از چهار دهه درگیری آرزوی صلح را داشته باشند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار