رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

اظهارات عمران خان درباره سقوط دولت اشرف غنی و شکست ارتش افغانستان

نخست‌وزیر پاکستان گفت اسلام‌آباد مقصر سقوط ارتش مجهز افغانستان و دولت اشرف غنی نیست، بلکه عامل اساسی وضعیت پیش‌آمده ساختار دولت اشرف غنی بود که از نظر مردم عادی مشروعیت نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 28
کد خبر: ۱۰۳۷۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، نخست‌وزیر پاکستان در گفتگو با یک رسانه آمریکایی دولت اشرف غنی را «ناتوان و فاسد» خواند و گفت که برای وضعیت پیش‌آمده در افغانستان، نباید پاکستان مقصر دانسته شود.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، روز دوشنبه، پنجم مهر، در گفت‌وگوی ویژه با روزنامه واشنگتن پست گفت که پاکستان مقصر سقوط ارتش مجهز افغانستان و دولت اشرف غنی نیست، بلکه عامل اساسی وضعیت پیش‌آمده ساختار دولت اشرف غنی بود که از نظر مردم عادی مشروعیت نداشت.

در همین حال، خان دولت اشرف غنی را دولت «فاسد و ناتوان» خواند و افزود که پاکستان برای جلب رضایت کابل، مکانیسم کنترل مشترک مرزی از جمله کنترل بیومتریک و حصارکشی مرز‌ها را پیشنهاد کرد که از سوی دولت افغانستان رد شد و حکومت اشرف غنی بر طبل روایت «تقصیر پاکستان» کوبید.

خان همچنین مدعی شد، گروه‌هایی که برای پاکستان تهدید به حساب می‌آمدند و از دست پاکستان فرار کرده و وارد افغانستان شدند، توسط سازمان‌های اطلاعاتی هند و افغانستان حمایت و تأمین مالی شدند و حملات بیشتری را علیه پاکستان آغاز کردند.

به گفته او، پس از شکست اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده افغانستان را رها و پاکستان را تحریم کرد و به بیش از ۴ میلیون مهاجر افغان در پاکستان و جنگ داخلی خونین در افغانستان پشت کرده است.

خان افزود: «طالبان از این خلاء امنیتی بیرون آمدند و بسیاری از آن‌ها در اردوگاه‌های مهاجران افغان در پاکستان متولد شده و تحصیل کرده بودند.»

عمران خان در ادامه به واشنگتن پست گفت: «امروز که افغانستان در یک دوراهی دیگر قرار دارد، باید به آینده نگاه کنیم تا از ادامه درگیری خشونت‌آمیز در آن کشور جلوگیری کنیم.»

از سوی دیگر او گفته است که همکاری با حکومت طالبان برای جامعه بین‌المللی به منظور تامین صلح و ثبات در افغانستان، مناسب است.

عمران خان تصریح کرده است که افغانستان دیگر تهدیدی برای جهان نیست؛ جایی که افغان‌ها سرانجام می‌توانند پس از چهار دهه درگیری آرزوی صلح را داشته باشند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار