عوامل موثر بر سرمايه‌گذاری خارجی در اقتصاد ايران چیست؟-راهبرد معاصر
محمد واعظ، اقتصاددان در گفتگو با «راهبرد معاصر» بررسی می‌کند؛

عوامل موثر بر سرمايه‌گذاری خارجی در اقتصاد ايران چیست؟

محمد واعظ، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در اقتصاد کشور گفت: برای تسهیل سرمایه گذاری خارجی بسترها و پیش نیازهای لازم مثل حذف بروکراسی های اداری، حذف موانع متعددی که پیش روی تولید در کشور قرار گرفته و ترسیم دور‌نمای خوبی از آینده رشد اقتصادی کشور به سرمایه گذار در برنامه های کاری دولت گنجانده شود.
محمد واعظ؛ استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 06
کد خبر: ۱۰۴۳۸۷

 

عوامل موثر بر سرمايه گذاري خارجي در اقتصاد ايران چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ فرار سرمایه ها از کشور به یک معضل جدید تبدیل شده است این در حالی است که عموما کشورهای جهان علاوه بر حفظ سرمایه های داخلی خود به دنبال جذب سرمایه های خارجی برای رشد و توسعه اقتصاد خود هستند. از این منظر سرمایه گذاری داخلی و خارجی در رشد اقتصادی یک امر ثابت شده است.

 

 «محمد واعظ»، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در گفتگو با «راهبرد معاصر» به موضوع اهمیت سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد کشورها پرداخت و اظهار داشت: در ادبیات مربوط به اقتصاد بین الملل معمولا تاثیر سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی مثبت تلقی می شود اما این اثر باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد به این معنا که گونه های مختلف سرمایه گذاری مستقیم خارجی و مقادیر سرمایه گذاری مستقیم خارجی آثار مشابهی بر رشد اقتصادی کشور میزبان نمی گذارد، بنابراین با توجه به شرایط اقتصادی سیاسی اجتماعی کشور میزبان آثار سرمایه گذاری مستقیم خارجی مشابه یکدیگر نخواهد بود.

 

وی افزود: چنانچه سرمایه گذاری مستقیم خارجی برطرف کننده گلوگاه‌ها و تنگناهای رشد اقتصادی کشور میزبان شود، سرمایه گذاری خارجی در آن کشور حتما موجب جهش اقتصادی برای کشور میزبان خواهد شد. مثلا در کشور ما سرمایه گذاری مستقیم خارجی در عرصه فناوری اطلاعات، مربوط به خودروهای هیبریدی در عرصه سامانه هایی با فناورها، فولادها وآلیاژهای خاص بسیارمهم است چرا که خوشبختانه از این بابت در ایران غنی هستیم و چون بسترهای مربوطه کم و بیش در اقتصاد ایران فراهم است بخصوص از حیث نیروی انسانی فراوان ارزان و متخصص، لذا سرمایه گذاری مستقیم خارجی نه تنها در این عرصه ها پیش بینی می شود که تاثیر مثبتی بر رشد اقتصادی بگذارد بلکه باعث جهش رشد اقتصادی می شود. از این منظر می توان گفت سرمایه گذاری خارجی موضوع مهمی در رشد و شتاب دادن به توسعه صنعتی و اقتصادی کشورهای مختلف از کشور ما می شود که متاسفانه در سال های اخیر به دلیل تشدید تحریم ها نتوانسته ایم فناوری های مورد نیاز صنعت و تولید کشور را به صورت دلخواه و مورد نیاز کشورمان وارد کنیم.

 

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در خصوص بسترهای مورد نیاز سرمایه گذاری داخلی و خارجی نیز گفت: هر چند سرمایه گذاری خارجی و داخلی در اقتصاد یک شرط مهم برای رشد و توسعه اقتصاد هر کشوری است اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که «سرمایه گذار» برای افزایش سود خود در هر کشوری یا در کشورخود اقدام به سرمایه گذاری می کند، بنابراین قبل از هر گونه سرمایه گذاری نگاهی دارد به موانع کسب و کار و تولید و موانعی که می تواند کسب سود وی را تحت الشعاع قرار دهد. از این منظر برای تسهیل سرمایه گذاری خارجی بسترها وپیش نیازهای لازم مثل حذف بروکراسی های اداری، حذف موانع متعددی که پیش روی تولید در کشور قرار گرفته و ترسیم دور نمای خوبی از آینده رشد اقتصادی کشور به سرمایه گذار در برنامه های کاری دولت گنجانده شود. هر چه قدر نیروی انسانی متخصص و نیروی کار داشته باشیم اما بسترهای لازم برای سرمایه گذاری و افق‌های روشن پیش روی سرمایه گذار باز نباشد، قطعا دراین موضوع با مشکلات اساسی رو به رو می شویم.

 

محمد واعظ با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در راستای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: امیدواریم این مصوبه مجلس با برداشتن سایر موانع از پیش روی تولید، افق های تازه ای را در اقتصاد ایران باز کند تا سرمایه ها از سمت بازارهای دلالی و سوداگری به سمت تولید حرکت کنند. اینگونه می توان منتظر ورود سرمایه های خارجی و رشد و شتاب در توسعه اقتصاد کشور بود.

ارسال نظر
آخرین اخبار