واکنش مقتدی صدر به توصیه نوری المالکی برای رسیدگی به اجحاف انتخاباتی-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

واکنش مقتدی صدر به توصیه نوری المالکی برای رسیدگی به اجحاف انتخاباتی

درخواست رئیس ائتلاف دولة القانون از کمیساریای عالی انتخابات عراق برای رسیدگی به «اجحاف»‌های انتخاباتی، با واکنش رهبر جریان صدر عراق همراه شد و از آن ابراز تعجب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 16
کد خبر: ۱۰۵۵۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، «نوری المالکی» نخست‌وزیر پیشین عراق و رئیس ائتلاف دوله القانون که پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات به همراه ائتلاف سنی تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی»، با ۳۷ کرسی در رده دوم پس از جریان صدر قرار گرفت، از کمیساریای عالی انتخابات خواست تا موارد «اجحاف و اختلال» در نتایج انتخابات رسیدگی کند.

به نوشته «العراق نت»، المالکی با انتشار بیانیه‌ای بر ضرورت اطمینان خاطر مردم عراق و گروه‌های سیاسی رقیب در انتخابات از آراء داده شده و احترام به انتخاب‌های رأی‌دهندگان تأکید کرد و گفت که مسیر درست تحقق اراده ملت و ایجاد سلطه، مسیر دموکراسی است که ملت عراق هزینه‌های بسیاری برای رسیدن به آن پرداخت کرده و همواره نیز از آن دفاع خواهد کرد.

وی در ادامه بر ضرورت «رسیدگی به اجحاف و اختلالی که با روند انتخاباتی همراه بود و واکنش‌های برخی با استفاده از شیوه‌های قانونی و مسالمت آمیز را برانگیخت و نیز ضرورت اعطای کامل حق هر صاحب حقی» تاکید کرد.

المالکی خطاب به کمیساریای عالی و مستقل انتخابات از این نهاد خواست تا به دور از هر کاستی یا جانبداری از یکی از طرف‌های رقیب، این موضوع را به صورت قانونی و طبق قانون اساسی، جدی بگیرد.

رئیس ائتلاف دولة القانون و نخست‌وزیر پیشیت عراق (۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴)، گفت: «ما به صراحت می‌گوییم که با خواسته‌ها برای اصلاح اختلال‌ها همراه هستیم و با هرج و مرجی که ممکن است در نتیجه عدم اطمینان خاطر رقبا از نیرو‌های سیاسی ملی ایجاد شود، همراه نیستیم».

پس از این موضع‌گیری، «صالح محمد العراقی»، چهره نزدیک به مقتدی صدر، با انتشار متنی و با تصریح به این امر که این سخنان از جانب شخص مقتدی الصدر است به این بیانیه نوری المالکی واکنش نشان داد.

وی نوشت: «در گذشته، یعنی پیش از سقوط دیکتاتور و ستمگر بزرگ در عراق، ما سخنان زیبایی درباره شجاعت، ایمان، عشق به میهن و فداکاری‌های حزب الدعوه می‌شنیدیم. ما امیدوار بودیم که آن تصوری که از این حزب بافته بودیم، ادامه یابد تا این‌که سقوط بت [صدام]نزدیک شد و ما دیدیم که حزب الدعوه با شیطان بزرگ [آمریکا]همکاری می‌کند و سپس بت سقوط کرد. از آن پس تصورات از این حزب به تدریج در قلوب انقلابی‌ها و میهن‌پرستان از هم پاشید».

در ادامه این پیام آمده است که هدف از بیان این امور، داستان‌سرایی نیست و تنها می‌خواهد بگوید که دیگر آن تصور قدیمی درباره حزب الدعوه وجود ندارد و امروز مقتدی الصدر تنها آرزو دارد که دستورات شهید محمد باقر الصدر که گفته می‌شود از موسسان حزب الدعوه است، در برنامه‌های این حزب اجرا شود.

مقتدی الصدر در ادامه توضیح داد: «از آن‌جا که خود را وارث فروتن این خاندان محترم می‌دانم و هر آن‌چه که از جانب این حزب علیه این خاندان باشد، علیه من نیز خواهد بود، وظیفه خود می‌دانم که نصیحت کنم. به ویژه که [شهید محمد باقر الصدر]شخصیتی انقلابی، میهن‌پرست، اصلاح‌طلب و وحدت‌طلب بود».

وی در ادامه از رهبران حزب الدعوه خواست که در مواضع خود تجدید‌نظر کنند و مدعیان دروغین و کسانی است که دستشان به فساد و خون ملت در موصل و دیگر استان‌ها آلوده شده را رسوا کنند.

در ادامه این پیام آمده است: «وقتی معصوم نیستیم، اشتباه و خطا، عیب نیست و اشکالی ندارد.. مشکل پافشاری بر اشتباه و عدم اعتراف به آن است.. همان‌طور که ما خطاکاران و ذی‌نفعان را رسوا می‌کنیم و به دنبال مجازات مفسدان هستیم. این تربیت خاندان صدر برای ماست. ما در مقام اتهام‌زنی به کسی نیستیم بلکه در جایگاه نصیحت هستیم. اعتراف و پذیرش خطا، فضیلت است. اعتراف به اشتباه، پاک‌کننده گناهان و موجب بازگشت تصور قدیمی می‌شود.. پس شجاع باشید همانند زمانی که در مبارزه با مرتدان و عفلقی‌های نجس بودید.. تا خورشید آزادی، بندگی و رضای خداوند، رسولش و اهل بیت (س) بر شما و بر ما بتابد. باشد که پیوند‌های محبت در درجه اول بین شما و خاندان صدر و سپس با مردم، همسایگان و تمام جهان بازگردد».

رهبر جریان صدر در ادامه در خصوص سخنان نوری المالکی درباره انتخابات گفت که از شنیدن این سخنان غافلگیر شده و به او توصیه می‌کند که پیش از آن‌که فرصت از دست بدهد، با شجاعت در عملکرد خود تجدید‌نظر کند.

نتایج اولیه اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق نشان می‌دهد هیچ یک از ائتلاف‌های سیاسی، میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکرده‌اند و ائتلاف میان گروه‌های سیاسی مختلف مانند دوره‌های پیشین، برای تشکیل کابینه ضروری است.

«مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق که در انتخابات اخیر پارلمانی عراق موفق به کسب ۷۲ کرسی شده روز پنجشنبه، از تشکیل کمیته ویژه برای مذاکره با طرف‌های سیاسی به منظور ایجاد ائتلاف‌های پارلمانی و زمینه‌سازی برای تشکیل دولت جدید در عراق خبر داد.

رهبر جریان صدر کمیته‌ای چهارنفره به ریاست «حسن العذاری» برای مذاکره با طرف‌های سیاسی مختلف پیروز در انتخاب با هدف ایجاد ائتلاف‌های پارلمانی تشکیل داده است. سه عضو دیگر این کمیته عبارتند از: «نصار الربیعی»، «نبیل الطرفی»، «حاکم الزاملی».

«عالیه نصیف» از رهبران ائتلاف دولة القانون نیز در روز پنجشنبه اعلام کردند که این ائتلاف موفق شده است تا کنون، یک ائتلاف بزرگتر با ۸۵ نماینده جدید پارلمانی تشکیل دهد. ائتلاف جدید و بزرگتر شامل ائتلاف الفتح، ائتلاف دوله القانون و سایر گروه‌های سیاسی است که این امر موجب بازگشت آن به عرصه مذاکره برای تشکیل دولت جدید عراق خواهد شد.

شمارش آراء انتخابات پارلمانی عراق که پس از پایان برگزاری آن در ساعت ۱۸:۰۰ یکشنبه پیش (۱۰ اکتبر)، آغاز شد، هنوز نهایی و رسمی اعلام نشده است، اما طبق جدیدترین آمار اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق از نحوه توزیع کرسی‌های پارلمانی میان ائتلاف‌ها و احزاب سیاسی مختلف، جریان صدر با ۷۲ کرسی در صدر قرار دارد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی» و ائتلاف دوله القانون به ریاست «نوری المالکی» هر یک با ۳۷ کرسی در رده‌های بعدی قرار دارند.

جریان صدر در این انتخابات موفق به کسب بیشترین کرسی در مقایسه با رقبای انتخاباتی‌اش شد، اما برای تشکیل دولت جدید، همچنان نیازمند همپیمانی با سایر گروه‌های پارلمانی است و به همین دلیل رایزنی‌ها و اقدامات اولیه برای این امر را آغاز کرده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر