بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر ادعای رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است سقوط هواپیما در مکزیک؛ ۷ نفر جان باختند آمریکا با معامله احتمالی ۳۵ میلیون دلاری با ارتش لبنان موافقت کرد واکنش مکزیک به تصمیم «ترامپ» درباره ماده مخدر «فنتانیل» مبادله ۶ زندانی میان ایران و ترکمنستان احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران عبدالفتاح البرهان: آماده همکاری با ترامپ برای پایان دادن به جنگ سودان هستیم گروسی: بدون توافق با ایران، سایه شمشیر داموکلس پابرجاست وزیر خارجه عراق: ایران به دنبال جنگ نیست / در امور داخلی سوریه مداخله نمی‌کنیم دیوان کیفری بین‌المللی درخواست تجدیدنظر تل‌آویو را رد کرد موافقت روسیه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا بشار اسد این روز‌ها به چه مشغول است؟

درخواست ریاض از تهران برای واسطه گری در زمینه پیشروی انصارالله

یک وبسایت یمنی به نقل از منابع عراقی نوشت که هیأت سعودی در تازه‌ترین گفت‌و‌گوی خود با طرف ایرانی، خواسته است تا تهران برای توقف پیشروی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن واسطه شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 17
کد خبر: ۱۰۵۷۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در یک ماه اخیر پیشروی سریع و قابل توجهی در استان مأرب داشتند و امروز (یکشنبه) نیز منطقه «العبدیه» در جنوب مأرب پس از چندین روز محاصره به طور کامل به دست دولت صنعاء افتاد.

در این میان وبسایت الخبر الیمنی به نقل از منابع عراقی نوشت که هیأت سعودی مقیم در بغداد برای مذاکره با هیأت ایرانی، از مقامات تهران خواسته است تا جهت توقف پیشروی نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن واسطه شوند و این در حالی است که هرچه زمان می‌گذرد احتمال آزادسازی شهر مأرب به عنوان اصلی‌ترین پایگاه دولت مستعفی یمن نیز قوت می‌گیرد.

این منابع همچنین گفتند که هیأت ایرانی نیز در پاسخ گفته است که درخواست ریاض را به اطلاع وزارت خارجه ایران و مقامات دیپلماتیک در تهران خواهد رساند.

موضوع یمن از عمده‌ترین مسائل مطروحه در نشست‌های میان ایران و عربستان است و اصلی‌ترین دغدغه سعودی‌ها است که تلاش دارند در مذاکرت با ایران بتوانند خود را از این مخمصه نجات دهند. به طوریکه مقامات و شخصیت‌های سعودی بیش از یک بار در اظهارنظر‌های خود از طرف ایرانی خواسته‌اند تا به حمایت از مقاومت یمن پایان دهد.

در این راستا ماه گذشته «ملک سلمان» پادشاه عربستان سعودی ابراز امیدواری کرده بود که گفتگو‌ها با ایران «به نتایج ملموسی برای اعتمادسازی» و احیای همکاری‌های دوجانبه منجر شود.

پادشاه سعودی با وجود این در ادامه تهران را به «حمایت از گروه‌های مسلح» متهم کرد و مدعی شد که تهران بایستی حمایتش از این گروه‌ها را متوقف کند. منظور ملک سلمان از «گروه‌های مسلح»، گروه انصارالله در یمن است.

هفته گذشته نیز «علی شیحابی»، یک مشاور عربستان سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حالی که فضای گفتگو‌ها مثبت است تهران بایستی اقداماتی ملموس به خصوص در خصوص یمن انجام دهد. بعد از آن، ریاض با اقداماتی مانند بازگشایی سفارتخانه‌ها موافقت خواهد کرد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار