افزایش 100 درصدی قیمت در انتظار روغن-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد
با حذف ارز ترجیحی،

افزایش 100 درصدی قیمت در انتظار روغن

دبیر انجمن روغن نباتی ایران خاطر نشان کرد: تردیدی نیست که با حذف ارز ترجیحی قیمت کالاهای اساسی از جمله روغن ۱۰۰ درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 18
کد خبر: ۱۰۵۸۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، دبیر انجمن روغن نباتی ایران خاطر نشان کرد: تردیدی نیست که با حذف ارز ترجیحی قیمت کالاهای اساسی از جمله روغن ۱۰۰ درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.

داریوش محمودی درباره پیامدهای حذف یارانه 4200 تومانی بر کالاهای اساسی و تاثیر آن بر قیمت روغن نباتی، گفت: دولت پیشین با هدف حمایت از مصرف کنندگان برای واردات کالاهای اساسی از جمله روغن، ارز ترجیحی در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه افراد خاصی توانستند از این ارز استفاده کنند، افزود: در عمل این یارانه به دست مصرف کننده واقعی نرسید. فساد و رانت ایجاد شده حاصل از ارز چند نرخی در نهایت تعادل بازار را برهم زد از این رو برای بازگشت آرامش به بازار نیازمند تک نرخی کردن ارز هستیم.

به گفته محمودی، تردیدی نیست که با حذف ارز ترجیحی قیمت کالاهای اساسی از جمله روغن 100 درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه ارز 4200 تومانی محل سوءاستفاده قرار گرفت، خاطر نشان کرد: حذف این ارز امکان واردات برای تاجران بیشتری را فراهم خواهد کرد و کارخانه داران بدون واسطه می توانند اقدام به واردات کنند و دیگر گرفتار تشریفات تخصیص ارز نخواهند شد.

محمودی با اشاره به اقدامات انجمن روغن نباتی برای حذف ارز 4200 تومانی، افزود: سال گذشته برای رییس جمهور پیشین تاثیرات ارز ترجیحی بر بازار روغن، را در یک گزارش جامع و کامل تشریح کردیم اما متاسفانه در آن برهه زمانی قدرت تصمیم گیری برای حذف ارز دولتی فراهم نبود.

وی با اشاره به تجربه کمبود روغن در کشور، خاطر نشان کرد: مردم برای تامین نیاز خود حاضر به خرید روغن گران بودند اگر گران شود باز هم مردم می خرند.

این فعال اقتصادی پیشنهاد داد: دولت برای حمایت از طبقه ضعیف جامعه بن خرید کالای اساسی در نظر بگیرد تا مردم بتواند از طریق این بن ها مابه التفاوت قیمت کالاها را پرداخت کنند. اعطای یارانه در همه جای دنیا از سوی دولت مرسوم و متداول است در کشورهای پیشرفته دنیا دولت هزینه درمان را متقبل می شود اما از سوی دیگر هزینه پزشک و دارو آزاد است.

وی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از نیاز ما در بخش روغن در کشور تهیه و تامین می شود، تصریح کرد: توان تولید ما در بخش روغن خام کمتر از 10 درصد است و برای تامین این نیاز ملزم به واردات هستیم.

به گفته دبیر انجمن روغن نباتی ایران، روغن پالم از مالزی، روغن آفتابگردان از اوکراین و روسیه و روغن سویا از کشورهای آمریکای جنوبی وارد می شود.

این فعال اقتصادی با اشاره به میزان مصرف سالیانه روغن در کشور، تصریح کرد: یک میلیون و 400 هزار تن روغن در سال مصرف می کنیم که از این میزان یک میلیون و 200 هزار تن وارد می شود.

محمودی با اشاره به لزوم واردات دانه روغنی به صورت آزاد، گفت: ما واردکننده دانه روغنی و روغن خام هستیم. کنجاله دانه روغنی بعد از استحصال قابلیت استفاده برای دام را دارد./ساعد نیوز

ارسال نظر