ترکیه سفیر آمریکا و ۹ کشور دیگر را احضار کرد-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

ترکیه سفیر آمریکا و ۹ کشور دیگر را احضار کرد

وزارت خارجه ترکیه، سفیران ۱۰ کشور از جمله آمریکا، آلمان و فرانسه را که خواستار آزادی عثمان کاوالا، تاجر و فعال مدنی شده بودند، احضار کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 19
کد خبر: ۱۰۵۹۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری رویترز، در بیانیه‌ای که توسط برخی از این سفارتخانه‌ها به اشتراک گذاشته شد، ضمن درخواست برای یافتن راه حلی منصفانه و سریع برای پرونده کاوالا، نسبت به تاثیرات منفی آن پرونده بر رعایت دموکراسی در ترکیه ابراز نگرانی شده بود.

علیرغم درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا برای آزادی عثمان کاوالا، او بدون این که محکوم شود به مدت چهار سال زندانی بوده است.

کاوالا سال گذشته از اتهامات مربوط به اعتراضات سراسری در سال ۲۰۱۳ تبرئه شد، اما این حکم امسال لغو شد و با اتهامات دیگری در پرونده کودتا مربوط به سال ۲۰۱۶ همراه شد.


گروه‌های حقوق بشری محاکمات علیه کاوالا را نماد سرکوب مخالفان در زمان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، توصیف کرده اند.

سفارتخانه‌های کشور‌های مذکور در بیانیه‌ای اعلام کردند: تاخیر‌های مداوم در خصوص محاکمه کاوالا و ادغام پرونده‌های مختلف علیه وی بر مسئله احترام به دموکراسی و شفافیت قوانین در ترکیه سایه افکنده است.

در این بیانیه همچنین آمده است: با توجه به احکام دادگاه حقوق بشر اروپا در این مورد، ما از ترکیه می‌خواهیم تا آزادی فوری وی را تضمین کند.

سایر کشور‌ها از جمله کانادا، دانمارک، هلند، نروژ، سوئد، فنلاند و نیوزیلند خواستار آزادی کاوالا شده اند.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه در توییترش نوشت: ترکیه یک کشور دموکراتیک است. توصیه و پیشنهاد سفیران به قوه قضاییه در خصوص پرونده‌ای که در جریان است، غیرقابل قبول است. توصیه و پیشنهاد‌های اخیر شما بر درک و حقوق از دموکراسی سایه افکنده است.

عبدالحیمد گل، وزیر دادگستری ترکیه گفت که دیپلمات‌ها باید به قوانین احترام بگذارند و سفیران نمی‌توانند به قوه قضاییه هر پیشنهادی را مطرح کنند.

شورای اروپا همچنین گفته است که اگر کاوالا آزاد نشود، روند تخلف علیه ترکیه را آغاز خواهد کرد. جلسه بعدی رسیدگی به پرونده کاوالا، که همه اتهامات خود را رد کرده است، در تاریخ ۲۶ نوامبر برگزار می‌شود./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده