آخرین جزییات از تیراندازی به دو نیروی گارد ملی آمریکا/ کاخ سفید موقتا تعطیل شد انتقاد عراقچی از اقدامات تروئیکای اروپایی در دیدار با همتای فرانسوی تیراندازی به ۲ عضو گارد ملی آمریکا در واشنگتن فرانسه: درباره موضوع هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک پایبندیم ارتش اسرائیل: عملیات نظامی در شمال کرانه باختری آغاز شده است وزارت دفاع عراق منشأ صدای هواپیما‌های جنگی در مرز با ایران را اعلام کرد پاپ لئو چهاردهم به ترکیه می‌رود ادعای اوکراین درباره هدف قرار دادن تأسیسات دفاعی روسیه عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد  لاریجانی: برای برقراری صلح میان پاکستان با هند و افغانستان، حاضر هستیم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم تا هر زمان نیاز بود، از آن استفاده کنند ریابکوف: روابط روسیه و آمریکا در اولین مراحل عادی‌سازی قرار دارد ترامپ: به توافق درباره اوکراین نزدیک شده‌ایم ضرب الاجل ۴۸ ساعته ونزوئلا به شرکت‌های هواپیمایی لاریجانی: به ملت شریف پاکستان سلام رهبر معظم انقلاب را ابلاغ می‌کنم/ ملت پاکستان در جنگ ظالمانه اسرائیل، مسئولیت‌شناسانه از ایران دفاع کردند جهاد اسلامی شهادت ۲ رزمنده سرایا القدس را تایید کرد

ترکیه سفیر آمریکا و ۹ کشور دیگر را احضار کرد

وزارت خارجه ترکیه، سفیران ۱۰ کشور از جمله آمریکا، آلمان و فرانسه را که خواستار آزادی عثمان کاوالا، تاجر و فعال مدنی شده بودند، احضار کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 19
کد خبر: ۱۰۵۹۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری رویترز، در بیانیه‌ای که توسط برخی از این سفارتخانه‌ها به اشتراک گذاشته شد، ضمن درخواست برای یافتن راه حلی منصفانه و سریع برای پرونده کاوالا، نسبت به تاثیرات منفی آن پرونده بر رعایت دموکراسی در ترکیه ابراز نگرانی شده بود.

علیرغم درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا برای آزادی عثمان کاوالا، او بدون این که محکوم شود به مدت چهار سال زندانی بوده است.

کاوالا سال گذشته از اتهامات مربوط به اعتراضات سراسری در سال ۲۰۱۳ تبرئه شد، اما این حکم امسال لغو شد و با اتهامات دیگری در پرونده کودتا مربوط به سال ۲۰۱۶ همراه شد.


گروه‌های حقوق بشری محاکمات علیه کاوالا را نماد سرکوب مخالفان در زمان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، توصیف کرده اند.

سفارتخانه‌های کشور‌های مذکور در بیانیه‌ای اعلام کردند: تاخیر‌های مداوم در خصوص محاکمه کاوالا و ادغام پرونده‌های مختلف علیه وی بر مسئله احترام به دموکراسی و شفافیت قوانین در ترکیه سایه افکنده است.

در این بیانیه همچنین آمده است: با توجه به احکام دادگاه حقوق بشر اروپا در این مورد، ما از ترکیه می‌خواهیم تا آزادی فوری وی را تضمین کند.

سایر کشور‌ها از جمله کانادا، دانمارک، هلند، نروژ، سوئد، فنلاند و نیوزیلند خواستار آزادی کاوالا شده اند.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه در توییترش نوشت: ترکیه یک کشور دموکراتیک است. توصیه و پیشنهاد سفیران به قوه قضاییه در خصوص پرونده‌ای که در جریان است، غیرقابل قبول است. توصیه و پیشنهاد‌های اخیر شما بر درک و حقوق از دموکراسی سایه افکنده است.

عبدالحیمد گل، وزیر دادگستری ترکیه گفت که دیپلمات‌ها باید به قوانین احترام بگذارند و سفیران نمی‌توانند به قوه قضاییه هر پیشنهادی را مطرح کنند.

شورای اروپا همچنین گفته است که اگر کاوالا آزاد نشود، روند تخلف علیه ترکیه را آغاز خواهد کرد. جلسه بعدی رسیدگی به پرونده کاوالا، که همه اتهامات خود را رد کرده است، در تاریخ ۲۶ نوامبر برگزار می‌شود./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار