پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

تمایل گروسی برای گفت‌وگو با امیرعبداللهیان

رافائل گروسی با اشاره به این که هنوز نتوانسته است با وزیر خارجه ایران صحبت کند، برای درک بهتر یکدیگر خواستار دیدار با امیر عبداللهیان شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 19
کد خبر: ۱۰۶۰۵۴

به گزارش راهبرد معاصر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» گفت وی فوراً نیاز دارد که با «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای بحث در خصوص آنچه وی پیشنهادات به منظور تقویت برنامه نظارت «شکننده» این نهاد در ایران خواند، دیدار و گفت‌وگو کند. 

گروسی گفت: من هنوز نتوانسته‌ام با وزیر خارجه [جدید] ایران صحبت کنم. باید در سطح سیاسی این تماس را داشته باشم. این امر ضروری است. بدون آن، ما نمی‌توانیم یکدیگر را درک کنیم. 

به نوشته فایننشال تایمز، وی در شرایطی که مذاکرات برای احیای برجام متوقف شده، کفت که اقدامات «موقتی» برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران دیگر «کامل» نیست. 

گروسی همچنین به‌رغم تایید صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران در گزارش‌های متعدد ارائه شده از سوی نهاد تحت نظارت وی، گفت ایران چند ماه با داشتن مواد کافی برای سلاح اتمی فاصله دارد، اما افزود که فکر نمی‌کند تهران به دنبال آن باشد. 

وی با این ادعا که زمان به اصطلاح گریز هسته‌ای به طور مداوم در حال کاهش است زیرا ایران اورانیوم بیشتری با سانتریفیوژهای کارآمدتری غنی می‌کند، افزود خواستار آن است که دوربین‌های فعال در تسا کرج مجدد نصب شوند. 

مدیرکل آژانس اتمی در ادامه ادعایش، گفت: این مسئله در خصوص کرج وجود دارد و من روی آن کار می‌کنم. (اقدامات) موقت ما  به طور جدی تحت تأثیر قرار گرفته بنابراین کامل نیست. اما بی‌ارزش هم نیست.

طبق این گزارش، مقام‌های غربی امیدوارند مذاکرات وین ماه آینده و پیش از نشست فصلی بعدی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ازسرگرفته شود.

گروسی که پس از دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در اوایل روز دوشنبه با فایننشال تایمز مصاحبه می‌کرد، در خصوص مذاکرات خود با دیپلمات ارشد آمریکا گفت: ما هر دو می‌خواهیم این کار (ازسرگیری مذاکرات وین) انجام شود و در حال حاضر قطعی نیست و مشخص نیست که انجام شود.

گروسی گفت تهران به او گفته که می‌تواند با حسین امیرابداللهیان وزیر امور خارجه ملاقات کند، اما مدعی شد آن‌ها در حال اتلاف وقت هستند. 

ادعاهای گروسی در خصوص مجمتمع تسا در حالی است که پیش‌تر، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش وی درباره سایت کرج را فراتر از توافقات دو طرف در بیانیه مشترک خوانده بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار