کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه

تمایل گروسی برای گفت‌وگو با امیرعبداللهیان

رافائل گروسی با اشاره به این که هنوز نتوانسته است با وزیر خارجه ایران صحبت کند، برای درک بهتر یکدیگر خواستار دیدار با امیر عبداللهیان شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 19
کد خبر: ۱۰۶۰۵۴

به گزارش راهبرد معاصر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» گفت وی فوراً نیاز دارد که با «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای بحث در خصوص آنچه وی پیشنهادات به منظور تقویت برنامه نظارت «شکننده» این نهاد در ایران خواند، دیدار و گفت‌وگو کند. 

گروسی گفت: من هنوز نتوانسته‌ام با وزیر خارجه [جدید] ایران صحبت کنم. باید در سطح سیاسی این تماس را داشته باشم. این امر ضروری است. بدون آن، ما نمی‌توانیم یکدیگر را درک کنیم. 

به نوشته فایننشال تایمز، وی در شرایطی که مذاکرات برای احیای برجام متوقف شده، کفت که اقدامات «موقتی» برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران دیگر «کامل» نیست. 

گروسی همچنین به‌رغم تایید صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران در گزارش‌های متعدد ارائه شده از سوی نهاد تحت نظارت وی، گفت ایران چند ماه با داشتن مواد کافی برای سلاح اتمی فاصله دارد، اما افزود که فکر نمی‌کند تهران به دنبال آن باشد. 

وی با این ادعا که زمان به اصطلاح گریز هسته‌ای به طور مداوم در حال کاهش است زیرا ایران اورانیوم بیشتری با سانتریفیوژهای کارآمدتری غنی می‌کند، افزود خواستار آن است که دوربین‌های فعال در تسا کرج مجدد نصب شوند. 

مدیرکل آژانس اتمی در ادامه ادعایش، گفت: این مسئله در خصوص کرج وجود دارد و من روی آن کار می‌کنم. (اقدامات) موقت ما  به طور جدی تحت تأثیر قرار گرفته بنابراین کامل نیست. اما بی‌ارزش هم نیست.

طبق این گزارش، مقام‌های غربی امیدوارند مذاکرات وین ماه آینده و پیش از نشست فصلی بعدی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ازسرگرفته شود.

گروسی که پس از دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در اوایل روز دوشنبه با فایننشال تایمز مصاحبه می‌کرد، در خصوص مذاکرات خود با دیپلمات ارشد آمریکا گفت: ما هر دو می‌خواهیم این کار (ازسرگیری مذاکرات وین) انجام شود و در حال حاضر قطعی نیست و مشخص نیست که انجام شود.

گروسی گفت تهران به او گفته که می‌تواند با حسین امیرابداللهیان وزیر امور خارجه ملاقات کند، اما مدعی شد آن‌ها در حال اتلاف وقت هستند. 

ادعاهای گروسی در خصوص مجمتمع تسا در حالی است که پیش‌تر، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش وی درباره سایت کرج را فراتر از توافقات دو طرف در بیانیه مشترک خوانده بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار