دستور ترامپ برای ازسرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای نتانیاهو: حماس را به زانو در می‌آوریم رایزنی سفیر اندونزی در تهران با سخنگوی وزارت امور خارجه ایران سازمان ملل: گزارش‌ها در مورد کشتار ۱۰۰ فلسطینی در غزه، وحشتناک است سرایا القدس: عملیات ما در کرانه باختری متوقف نخواهد شد جنجال در دادگاه عالی اسرائیل هنگام بررسی خدمت نظامی حریدی‌ها درخواست سازمان همکاری اسلامی برای برقراری آتش‌بس در سودان قطر: ایران حق دارد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد گروسی: تسریع غنی‌سازی اورانیوم را در ایران مشاهده نکردیم الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد معاون ترامپ: اقدام کنست اسرائیل در الحاق کرانه باختری، احمقانه بود حماس: از جانب ما هیچ نقض آتش‌بسی صورت نگرفت پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم غریب آبادی: چالشی نسبت به بازگشت اتباع افغانستانی گزارش نشده است پوتین: شهپاد‌های هسته‌ای ساخته‌ایم؛ بوروستنیک در چند ثانیه پرتاب می‌شود

پامپئو: قصد ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای برخلاف معیارهای بین‌المللی است

وزیر امور خارجه آمریکا در پیام‌هایی توئیتری با اشاره به یک سالگی خروج واشنگتن از برجام، مدعی شد که اعلام روز چهارشنبه ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود، برخلاف معیارهای بین‌المللی است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 09
کد خبر: ۱۰۶۴۹
به گزارش  راهبرد معاصر ، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه گفت که امروز  یک سال از تصمیم تاریخی رئیس جمهور دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران و اتخاذ استراتژی جدید مقابله با ایران می‌گذرد. فشار حداکثری ما تاکنون نیز موفقیت تاریخی بدست آورده است.

وی که این پیام‌ها را در صفحه شخصی خود در توئیتر منتشر کرد، در ادامه نوشت: امروز رئیس جمهور دستور اجرایی را امضا کرد که طی آن تجارت فلزات ایران را که سومین صادرات بزرگ این کشور است هدف قرار داد. ما مانع از منابع مالی می‌شویم که رژیم ایران برای تامین مالی ترور استفاده می‌شود.

پامپئو به تصمیم روز چهارشنبه ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود نیز اشاره کرد و نوشت: اعلام امروز ایران که قصد دارد برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد برخلاف معیارهای بین‌المللی بوده و تلاشی واضح برای به گروگان گرفتن جهان است. ما جامعه بین‌الملل را فرا می‌خوانیم که رژیم ایران را به دلیل تهدید برای توسعه برنامه هسته‌ای خود پاسخگو کند.

صبح روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ بود که شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای از توقف برخی اقدامات تهران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خبر داده و و به کشورهای باقیمانده در توافق ۶۰ روز فرصت داد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را اجرا کنند.(جزئیات بیشتر)

حدود یک سال پیش بود (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) که دولت آمریکا به دستور ترامپ، به بهانه‌های واهی و ادعاهای بی‌اساس علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.

البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریم‌ها یا محدودیت‌های جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. لازم به‌ذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است.

فارس
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار