به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه پیشین اتریش درباره گفتوگوهای آشتی جویانه تهران و ریاض معتقد است، آشتی عربستان و ایران یک تغییر واقعی بازی است.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «راشا تودی» «کارین نیسل» وزیر امور خارجه پیشین اتریش در این باره معتقد است، جنگهای نیابتی بین عربستان سعودی و ایران، چه در لبنان یا یمن، ممکن است در مواجهه با آشتی احتمالی بین دو رقیب به پایان برسد و این پیامدهای مثبت گستردهای برای کل منطقه خواهد داشت. اما این به لطف سازمان ملل، ایالات متحده یا اتحادیه اروپا، علیرغم چندین فرستاده ویژه آنها در خاورمیانه نخواهد بود. این قدرتهای منطقه ی هستند که امور را به دست خود میگیرند و آخرین دیدار آنها در اواخر سپتامبر در بغداد برگزار شد.
*نقش روسیه و چین در روابط تهران و ریاض
به گفته وزیر خارجه اسبق اتریش، دیپلماسی موفق نیاز به احتیاط دارد. بدون توجه به مطبوعات واسطهها ، نمایندگان گزینههای جدیدی ایجاد می کنند. دیپلماسی روسیه که ارتباطات عالی با همه طرفها دارد، در اینجا نیز نقش دارد، زیرا منافع آنها به هم نزدیک میشود.
چین نیز یک شریک در این میز است. شباهتهایی هم با تامین کننده اصلی انرژی خود یعنی عربستان سعودی و ایران وجود دارد که چین میخواهد در یک دوره 50 ساله به عنوان بخشی از یک مشارکت راهبردی جامع با آنها همکاری کند.
*نگرانی تل آویو از آشتی ایران و عربستان
وزیر امور خارجه سابق اتریش معتقد است، اگر تهران و ریاض فصل جدیدی از روابط را باهم آغاز کنند، خیلی چیزها تغییر خواهد کرد. این امر موجب عصبی شدن عصبی اسرائیل میشود، زیرا سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» خاتمه مییابد.
گفتنی است، دولت عراق چندی قبل تلاش کرد تا در حاشیه اجلاس بغداد که سران عربستان، ایران، ترکیه، امارات، قطر، مصر و اردن به آن دعوت شدهاند، سران سعودی و ایران با هم دیدار کنند.
عراق با هدف گرد هم آوردن سران منطقه با هدف یافتن نقاط مشترک میان آنان برای حل مشکلات منطقه، اجلاسی در سطح سران در بغداد برگزار کرد تا بعد از چند دور گفتوگوی اعلام نشده نمایندگان ایران و عربستان در بغداد طی ماههای گذشته، به قطع روابط دو کشور پایان دهد./فارس