درخواست برجامی مکرون از ایران-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

درخواست برجامی مکرون از ایران

طبق بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه، رئیس‌جمهور این کشور در گفت‌وگوی تلفنی با همتای چینی خود بدون اشاره به کم‌کاری‌های غرب از ایران خواست تا به مفاد برجام پایبند باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 27
کد خبر: ۱۰۷۰۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه اعلام کرد که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه روز گذشته (سه‌شنبه) طی یک تماس تلفنی با «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین در خصوص طیفی از موضوعات از جمله افغانستان و ایران و دسترسی به بازار چین گفتگو کردند.

بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در بخشی از بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه به گفت‌وگوی شی و ماکرون درباره بحث هسته‌ای ایران نیز اشاره شده است.

طبق این گزارش، امانوئل ماکرون در این گفتگو بدون اشاره به تعهدات اعضای برجام در قبال برنامه هسته‌ای ایران تنها به این نکته اشاره کرده است که ایران باید به فعالیت‌هایی که در تناقض با مفاد برجام است، پایان دهد.

بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده، اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه با صدور بیانیه‌ای درباره تماس تلفنی رؤسای جمهور فرانسه و چین همچنین گفت: «رؤسای جمهور دو کشور درباره اوضاع افغانستان گفتگو کردند».

در ادامه این بیانیه در این خصوص آمده بود که ماکرون تأکید کرده است که طالبان می‌بایست با تروریسم مقابله کند و به حقوق زنان به طور خاص احترام بگذارد.

رئیس‌جمهور فرانسه که در نیمه اول سال ۲۰۲۲، ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده خواهد گرفت، از چین خواست تا روابط اقتصادی اتحادیه اروپا و چین ار با روحیه متقابل مورد سنجش قرار دهد و به شرکت‌های اروپایی ضمانت بیشتری برای دسترسی به بازار چین بدهد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار