المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد

مخالفت قانونگذاران آمریکا با فروش اف-۱۶ به ترکیه

مخالفت قانونگذاران آمریکا با فروش اف-۱۶ به ترکیه ۴۱ قانونگذار آمریکا مخالفت خود را با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه اعلام کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۲ - ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 02
کد خبر: ۱۰۸۰۱۳

به گزارش راهبرد معاصر  ۴۱ قانونگذار آمریکا به رهبری «کریس پاپاس» نماینده کنگره، در نامه‌ای به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه، مخالفت خود را با فروش جنگنده‌های «اف-۱۶» به ترکیه اعلام کردند.

به نوشته وبگاه «ترکیش مینت» در پی گزارش‌های اخیر مبنی بر درخواست ترکیه برای خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ و ده‌ها کیت مدرن‌سازی برای هواپیماهای جنگی موجود قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در خواستار دریافت اطلاعاتی در این زمینه از وزارت امور خارجه شدند.

«گاس بیلیراکیس» و «کارولین مالونی» از جمله قانونگذاران امضاکننده این نامه بودند. در ماه اکتبر گزارش شد که ترکیه درخواست خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» و نزدیک به ۸۰ کیت نوین سازی برای هواپیماهای جنگی موجود خود کرده است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در ۱۷ اکتبر به خبرنگاران گفت که ایالات متحده پیشنهاد فروش جنگنده اف-۱۶ را کرده است.

این نشریه نوشت، تلاش برای جلوگیری از فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه توسط شورای یونانی‌ها و ارمنستانی‌های آمریکا حمایت می‌شود.

«بیلیراکیس» قانونگذار آمریکا در این باره گفت: «اقدامات غیرقانونی و بدون محدودیت ترکیه نشان‌دهنده تبدیل ترکیه توسط اردوغان به یک کشورسرکش با فلسفه ناسیونالیستی جاه‌طلبی‌های نئوعثمانی و بی‌اعتنایی کامل به قوانین بین‌المللی است».

وی افزود: «اردوغان به نقض قوانین آمریکا (کاتسا) ادامه می‌دهد که ترکیه را واجد شرایط برای خرید جنگنده‌های جدید نمی‌داند. اما فراتر از نقض کانون کاتسا،او همچنین برخلاف منافع آمریکا عمل می‌کند و رفتار خطرناک اردوغان به بی‌ثباتی منطقه کمک می‌کند. به این دلایل، ما مطلقاً نباید اف-16 ترکیه بفروشیم.»

به نوشته این وبگاه، وزارت امور خارجه آمریکا باید فروش جنگنده‌های جدید اف-۱۶ را تایید کند و کنگره نیز می‌تواند جلوی آن را بگیرد.

«مولود چاوش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه به تازگی گفت، در صورتیکه آمریکایی‌ها جنگنده‌های اف-۳۵ که آنکارا سفارش داده تحویل ندهند، ممکن است کشورش به خرید جنگنده‌های پیشرفته روسیه روی آورد.

چاوش‌اوغلو گفت:‌ «اگر ایالات متحده نخواهد مسئله اف‌-۳۵ را حل کند یا کنگره بخواهد مانع‌تراشی کند، ترکیه گزینه‌های دیگر از جمله خرید سوخو-۳۵ یا سوخو-۵۷ را در نظر خواهد گرفت.»

رئیس‌جمهور ترکیه روز دوشنبه با بیان اینکه واشنگتن آماده همکاری با آنکارا است، گفت ترکیه و آمریکا مذاکرات مثبتی در مورد موضوعات مهم دوجانبه از جمله جنگنده «اف-۱۶» و مبارزه با گروه‌های مسلح در شمال سوریه از جمله شبه‌نظامیان کُرد داشتند.

اردوغان طی گفت‌وگویی با خبرنگاران در پرواز بازگشت به آنکارا از رم، توضیح داد: «بایدن گفت که در مورد موضوع اف-۱۶ هر کاری که از دستش بر بیاید انجام خواهد داد. وزرای دفاع و امور خارجه ما در این مورد بحث خواهند کرد، اما ممکن است به سرعت در مورد این موضوع حساس که مربوط به روابط دوجانبه است، نتیجه نگیریم، زیرا راه رسیدن به آن از مجالس نمایندگان و سنا می‌گذرد.»/فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار