بلینکن: طالبان باید بابت تروریسم، حساب پس دهد-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

بلینکن: طالبان باید بابت تروریسم، حساب پس دهد

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده شامگاه چهارشنبه نشستی را با وزرای خارجه کشورهای متحد واشنگتن، درخصوص افغانستان و بحرانی که فرار عجولانه آمریکا از این کشور ایجاد نمود،‌ برگزار کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 09
کد خبر: ۱۰۱۴۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر خارجه آمریکا طی نشستی با حضور نمایندگان کشورهای متحد واشنگتن، خواستار حساب‌کشی از طالبان بابت تروریسم و اطمینان از تبدیل‌نشدن افغانستان به پایگاه تروریست‌ها شد.

 

در این نشست، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان و نمایندگانی از کشورهای استرالیا، بحرین، کانادا، فرانسه، هند، ایتالیا، ژاپن، کویت، نروژ، پاکستان، قطر، کره جنوبی، عربستان سعودی، اسپانیا، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات عربی متحده، انگلیس، ازبکستان، اتحادیه اروپا، ناتو و سازمان ملل حضور داشتند.

 

طبق بیانیه منتشر شده توسط وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در این نشست از متحدان واشنگتن خواست که برای مقابله با بحران انسانی بالقوه در افغانستان متحد شوند و از طالبان به‌دلیل تروریسم حساب بکشند.

 

وزیر خارجه آمریکا همچنین خواستار تعهد طالبان به آزادی خروج افغان‌هایی که می‌خواهند این کشور را ترک کنند، تشکیل دولت فراگیر و همچنین احترام گذاشتن به حقوق اساسی مردم افغانستان شد.

 

بر اساس این بیانیه، شرکت‌کنندگان در این نشست بر سر اهمیت متحد ماندن جهت تداوم حمایت از مردم افغانستان، هم‌نظر بودند.

 

وزارت خارجه آمریکا در پایان افزود: «ایالات متحده به استفاده از ابزارهای سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک برای حمایت از حقوق مردم افغانستان، مخصوصا زنان و دختران، و همچنین مطمئن شدن از اینکه افغانستان به پایگاه تروریست‌ها تبدیل نشود، ادامه می‌دهد».

 

پیش از این، «ماروس سِفکوویچ» نایب رئیس کمیسیون اروپا با اعلام آمادگی این اتحادیه برای ارائه کمک به افغانستان، اما گفت دولت جدید کابل به ریاست طالبان را به‌دقت زیر نظر دارند. 

 

روز گذشته همچنین «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان با ابراز نگرانی درباره ترکیب کابینه طالبان در افغانستان، مدعی شد اگر دولت جدید کابل نتواند امور خود را اداره کند آنگاه با خطر فروپاشی سیاسی و اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

 

روز سه‌شنبه و پس از گذشت بیش از ۲۰ روز از تسلط طالبان بر کابل، «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در نشست خبری اعضای کابینه دولت جدید افغانستان را اعلام کرد. وی پس از اعلام افراد کابینه دولت جدید افغانستان گفت: در دولت آینده سعی می‌کنیم که افراد از اقوام مختلف به‌کار گرفته شوند و ما تلاش خواهیم کرد تا همه اقشار جامعه افغانستان در دولت بعدی نقش داشته باشند.

 

به گفته مجاهد، «ملاهبت‌الله آخوندزاده» همچنان به عنوان رهبر باقی می‌ماند و اسم رسمی دولت جدید، امارت اسلامی افغانستان خواهد بود. «محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره گفت که این گروه خواستار روابط خوب با تمامی کشورهاست.

 

با این حال، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز نگرانی درباره برخی اعضای دولت جدید طالبان در افغانستان، گفت واشنگتن این دولت را بر اساس عمل و نه با وعده، قضاوت می‌کند./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده