رسانه اسرائیلی: طرح اردوغان را در سوریه خنثی کردیم رسانه عبری: موساد وارد فاز عملیات ترور در یمن شده است پزشکیان در گفت‌و‌گو با ولیعهد عربستان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم اخراج چندین عضو از شورای امنیت ملی دولت ترامپ جنگنده‌های اسرائیلی ریف دمشق را بمباران کردند موضع گیری مسکو درباره تهدیدات ترامپ علیه تاسیسات هسته‌ای ایران پزشکیان در گفتگو با مهدی المشاط: انسجام، مانع ظلم دشمنان به مسلمانان خواهد شد شنیده شدن صدای انفجار قوی در دمشق ۲۴ شهید در حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در شرق غزه بررسی آخرین همکاری‌های دو جانبه ایران و روسیه در دیدار تخت روانچی و رودنکو آغاز اخراج پناهجویان افغان فاقد مدارک قانونی از پاکستان ادعای یک خبرنگار آمریکایی درباره زمان آغاز مذاکرات ایران و آمریکا بیانیه حزب الله علیه حملات وحشیانه آمریکا و اسرائیل ترامپ پس از اعمال تعرفه علیه دیگر کشور‌ها: عمل تمام شد؛ بیمار در حال بهبود است موافقت حماس با پیشنهاد جدید آتش‌بس در غزه

واکنش واشنگتن به اخراج سفیر آمریکا

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که منتظر توضیح آنکارا درباره تصمیمش برای اخراج سفیر این کشور است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۹ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 24
کد خبر: ۱۰۶۶۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه آمریکا روز یکشنبه از آنکارا خواست تا درباره تصمیمش برای اخراج سفرای 10 کشور از جمله آمریکا توضیح دهد.

 

پیشتر «دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا نیز به تهدید اردوغان درباره اخراج سفرای 10 کشور از آنکارا واکنش نشان داده و در پیامی توییتری نوشت: «اخراج 10 سفیر نشانه حرکت مستبدانه دولت ترکیه است. ما مرعوب نخواهیم شد».

 

رئیس‌جمهور ترکیه شنبه اعلام کرد که سفرای ۱۰ کشور از جمله آلمان و ایالات متحده که خواستار آزادی «عثمان کاوالا» شده بودند، عنصر نامطلوب اعلام خواهند شد.

 

وی با اشاره به اصطلاحی که در دیپلماسی به کار می‌رود و به معنای اولین قدم قبل از اخراج است، گفت: من به وزیر خارجه کشورمان دستور داده‌ام که این ۱۰ سفیر را در اسرع وقت به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کند.

 

وزارت امور خارجه ترکیه شامگاه دوشنبه گذشته سفیران ۱۰ کشور را به دلیل بیانیه مشترک آنها که خواستار آزادی عثمان کاوالا تاجر ترکیه‌ای زندانی در این کشور شده بود احضار کرد.

 

سه‌شنبه هفته پیش بود که سفارتخانه‌های آمریکا، کانادا، فرانسه، فنلاند، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزلند، نروژ و سوئد خواستار آزادی کاوالا شدند که به دلیل نقش ادعایی در اعتراضات سال ۲۰۱۳ و تظاهرات‌های بعدی آن، چهار سال است در زندان به سر می‌برد.

 

اردوغان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «من به وزیران خارجه [این کشورها] گفتم که نمی‌توانم میزبانی‌شان را بپذیرم.»

 

رسانه‌های ترکیه روز یکشنبه خبر دادند که وزارت خارجه این کشور تلاش کرده تا رجب طیب اردوغان را درباره عدم اخراج سفرای 10 کشور خارجی متقاعد کند.

 

خبرگزاری ترکیه‌ای ANKA‌ با اشاره به این موضوع گفت که اردوغان روز 21 اکتبر دستوری صادر کرد که سفرای تعدادی از کشورها «عنصر نامطلوب» شناخته شوند. مسئولان وزارت خارجه ترکیه پس از آن، تلاش کردند تا اردوغان را از اتخاذ این موضع منصرف کنند اما تلاش‌های آنها با شکست همراه شد.

 

ارسال نظر