اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

سیگنال تصمیم جدید طالبان بر نفت ایران

طالبان در جدیدترین اقدام خود استفاده از ارزهای خارجی را ممنوع کرده است. گفتنی است که طالبان چند وقت پیش از ایران درخواست صادرات سوخت کرده‌اند. حالا این سوال پیش می‌آید که آیا مجبوریم با افغانستان هم تهاتر کنیم؟
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۷ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 03
کد خبر: ۱۰۸۱۲۸

به گزارش راهبرد معاصر پس از اعلام ممنوعیت استفاده از ارز خارجی در افغانستان، عده‌ای نگران مبادلات نفتی ما با این کشور شدند.

ابوالفضل ظهره‌وند، سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان و معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی این تصمیم جدید طالبان را چندان تاثیرگذار بر ایران نمی‌بیند. او در همین مورد به تجارت‌نیوز می‌گوید: موضع طالبان ارتباطی به رابطه با ما ندارد. مساله در معامله‌های داخلی افغانستان اعمال می‌شود و تجار داخلی باید با افغانی معامله کنند.

ظهره‌وند اظهار می‌کند: ما در معاملات با افغانستان، خارجی حساب می‌شویم و پرداخت پول ما می‌تواند به تمامی ارزها باشد.

 

با افغانستان هم وارد تهاتر می‌شویم؟

احتمالا، کاهش ارزش پول افغان‌ها باعث شده طالبان این تصمیم جدید را بگیرند.

اما اگر مجبور به تهاتر با طالبان شویم آیا افغانستان کالای با ارزشی برای دادوستد دارد؟ سیگنال تصمیم جدید طالبان بر بازار نفت ایران چیست؟ بنا بر گزارش، افغانستان، ۹۰ درصد از محصولات خود را با واردات تامین می‌کند.

سفیر سابق ایران در افغانستان و ایتالیا ادامه می‌دهد: افغان‌ها کالای با ارزشی برای تهاتر ندارند. مگر این که بخواهیم مواد معدنی و خاک از این کشور وارد کنیم.

او درباره جزئیات این دادوستد بیان می‌کند: شاید بتوان در بلند مدت مواد معدنی با ارزش افغانستان را با نفت تهاتر کرد. اما در کوتاه مدت چنین امکانی وجود ندارد.

او همچنین توضیح می‌دهد: اگر طالبان استفاده از ارز خارجی را به کلی ممنوع کرده باشد، احتمالا باید به وسیله ارزهای دیگر مانند افغانی، روپیه یا پول‌های دیگر و طلا با افغانستان تجارت کرد./ تجارت نیوز

ارسال نظر