مادورو: مغز متفکر کودتای اخیر ونزوئلا از عوامل «سیا» بود-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

مادورو: مغز متفکر کودتای اخیر ونزوئلا از عوامل «سیا» بود

رئیس‌جمهور ونزوئلا تأکید کرد ژنرال سابق این کشور که مغز متفکر کودتای نافرجام اخیر بود، بیش از یک سال است به خدمت «سیا» درآمده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 11
کد خبر: ۱۰۸۵۳
به گزارش  راهبرد معاصر ، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا روز گذشته (جمعه) در یک سخنرانی تلویزیونی از ژنرال «مانوئل ریکاردو کریستوفر فیگوئه‌را» مدیرکل سابق سرویس اطلاعات ملی ونزوئلا بعنوان مغز متفکر توطئه اخیر کودتا در این کشور نام برد.

بنا به گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، مادورو تأکید کرد که «کاراکاس» شواهدی در اختیار دارد که نشان می‌دهد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) حدود یکسال پیش این ژنرال ونزوئلایی را به خدمت خود درآورده بود.

«خوان گوایدو» رئیس‌جمهور خودخوانده ونزوئلا در تاریخ 30 آوریل در یک نوار ویدئویی، مردم و ارتش ونزوئلا را به شورش دعوت کرد که به دنبال عدم حمایت ارتش از گوایدو، توطئه کودتا علیه دولت مادورو، ظرف چندین ساعت شکست خورد.

طبق این گزارش، فیگوئه‌را در پی کودتای ناکام 30 آوریل (10 اردیبهشت ماه)، مادورو را ترک کرد و به مخالفان وی پیوست.

مادورو در ادامه سخنان خود تصریح کرد که بازرسان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که فیگوئه‌را، نیروی محرک توطئه کودتا در ونزوئلا بوده است و به درخواست واشنگتن، چنین اقدامی را انجام داده است.

نیکلاس مادورو در خصوص خیانتی که این ژنرال سابق اهل ونزوئلا به کشور خود کرده است، گفت: «بازرسان در اثبات اینکه مانوئل ریکاردو کریستوفر فیگوئه‌را بیش از یکسال است که به خدمت سیا درآمده است، موفق شدند و خیلی زود عدالت برای این خائن اجرا خواهد شد».

پس از شکست کودتا در ونزوئلا، گوایدو در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» اعتراف کرد که وفاداری ارتش به مادورو، علت شکست کودتا بود.

مادورو تصریح کرد که «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع ونزوئلا، «مایکل مورنو» رئیس دیوان عالی ونزئلا و «ایوان هرناندز دالا» مدیر اداره کل مبارزه با اطلاعات نظامی درباره «رفتارهای عجیب» فیگوئه‌‌را قبل از توطئه کودتا هشدارهایی به وی داده بودند.

رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا ادامه داد که قرار بود فیگوئه‌را در ساعت 9:00 صبح روز 30 آوریل اخراج و دستگیر شود و ظاهراً همین امر وی را به آغاز این توطئه کودتا تحریک کرده است.

بنا به گزارش راشاتودی، فیگوئه‌را یکی از عالیرتبه ترین مقامات ونزوئلا بود که تغییر رویه داد و به ائتلاف مخالفان تحت رهبری گوایدو پیوست.

«مایک پنس» معاون «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به شدت از تغییر جهت فیگوئه‌را استقبال کرد و از او بعنوان نمونه‌ای برای ترغیب دیگر نظامیان ونزوئلا برای پیوستن به ائتلاف مخالفان مادورو نام برد و روز سه شنبه، شخصاً لغو تمامی تحریم‌های آمریکا علیه فیگوئه را اعلام کرد.

بهمن‌ماه سال گذشته، گوایدو که ریاست مجمع ملی این کشور را برعهده داشت، با حمایت‌های آمریکا ضمن به‌راه انداختن آشوب‌ و اعتراض علیه دولت مادورو، خود را رئیس‌جمهور موقت این کشور خواند و ترامپ نیز وی را بعنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت و در مقابل، مادورو را رئیس جمهور غیرقانونی خواند.

همزمان با حمایت برخی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از تلاش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند.

از سال ۲۰۱۷ و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیس‌جمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی (کنگره) که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل «مجلس موسسان قانون اساسی» در سال ۲۰۱۷ شد.

تلاش واشنگتن برای کنار زدن دولت قانونی کاراکاس در حالی صورت می‌گیرد که مردم ونزوئلا در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری، بار دیگر مادورو را به ریاست‌جمهوری این کشور انتخاب کردند.

فارس
ارسال نظر
آخرین اخبار