شرمن: از دولت ترامپ می‌پرسم که پس از خروج از برجام چه دستاوردی داشته است؟-راهبرد معاصر

شرمن: از دولت ترامپ می‌پرسم که پس از خروج از برجام چه دستاوردی داشته است؟

نماینده ارشد دولت سابق آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران با زیر سوال بردن اقدامات دولت آمریکا در خروج از توافق هسته‌ای، گفت که در صورت ریاست جمهوری یک فرد دموکرات، آمریکا به توافق باز می‌گردد ولی باید یک توافق تکمیلی حاصل شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 09
کد خبر: ۱۰۶۸۵
به گزارش راهبرد معاصر ، با گذشت یک سال از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران (برجام)، تهران از دیروز (چهارشنبه) اعلام کرد که اجرای برخی اقدامات هسته‌ای ذیل برجام را متوقف می‌کند.

«وندی شرمن» نماینده ارشد دولت سابق آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «پی.بی.اس» در این خصوص واکنش نشان داد. وی گفت: «خب، من امیدوارم که اقدام آمریکا، ایران را تحریک نکند تا از توافق (هسته‌ای) خارج شود یا اینکه این کشور را تحریک کند تا درگیر بحرانی منطقه‌ای شود».

شرمن توضیح داد: «البته من فکر می‌کنم که رئیس‌جمهور روحانی بسیار محتاطانه و متعادل رفتار کرد و از توافق خارج نشد بلکه گام نخست را با اعلام اینکه نگذارید شرایط بحرانی شود، آغاز کرد. من امیدوارم که دولت ترامپ هم در رویکرد خود همینطور حساب‌شده رفتار کند و من می‌خواهم به برایان هوک و دولت ترامپ بگویم که یک سال پس از خروج از توافق چه دستاوردی داشته‌اید؟ رفتار‌های شرورانه در خاورمیانه نه تنها کم نشده بلکه بیشتر شده است. آمریکایی‌ها همچنان در ایران زندانی و مفقود هستند. مردم ایران آزادی بیشتری ندارند. ضمن اینکه دولت (آمریکا) ایران را در مسیری قرار داد که احتمال دارد در راستای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای اقدام کند. همان چیزی که ما دقیقا رخ دادن آن را متوقف کردیم».

این شبکه خبری از شرمن پرسید که چرا ایران باید غنی‌سازی بیش از ۳.۶۷ درصد داشته باشد؟ شرمن گفت: «اگر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باقی بماند، ایران بسیار خرسند خواهد بود که در حد ۳.۶۷ درصد غنی‌سازی داشته باشد. » وی گفت که این محدودیت‌ها برای زمان مشخصی و مهم است.

شرمن در ادامه گفت: «بله من می‌دانم که آنها (منتقدان) می‌گویند که اینها (محدودیت‌ها) برای همیشه نیست. دست‌کم به مدت ۱۵ سال نمی‌توان از محدویت  ۳.۶۷ درصد فراتر رفت. اما حتی پس از آن هم محدودیت‌هایی در اقدام ایران وجود دارد و بیشترین بازرسی و نظارت از ایران صورت می‌گیرد که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است».

نماینده ارشد دولت سابق آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران درباره نقش اروپایی‌ها درباره ادامه پایبندی ایران به توافق هسته‌ای با ایران هم گفت: «من فکر می‌کنم که چنین کاری بسیار سخت است. به نظرم شما هم می‌دانید که تحریم‌های ثانویه آمریکا که طبق آن اگر شما با بانک مرکزی ایران کار کنید، نمی توانید با بانک‌های ایرانی کار کنید، بسیار قدرتمند هستند. صادقانه بگویم که تقریبا هر شرکتی در جهان یک بانک آمریکایی را در برابر بانک مرکزی ایران انتخاب می‌کند».

شرمن همچنین گفت که با توسل به تحریم‌های نفتی که دولت آمریکا می‌کوشد به وسیله آنها صادرات نفت را به صفر برساند، تحریم‌هایی بسیار قوی است و در ادامه گفت: «آمریکا باید مراقب آنچه انجام می‌دهد باشد. اگر ما زیاد از چنین تحریم‌هایی استفاده کنیم، مردم خواهند گفت که دیگر نباید دلار را به عنوان ذخیره ارزی داشته باشیم. موضوعی دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که از دید من تاکتیک‌ها وجود دارند و نه راهبرد و قطعا راهبرد سازگاری وجود ندارد. اگر به کره شمالی و ونزوئلا نگاه کنیم و به این توجه داشته باشیم که ما با چینی‌ها و اویغورها چطور رفتار می‌کنیم، می‌بینیم که استانداردهای بسیار متفاوتی داریم».

اعزام ناو گروه به منطقه خلیج فارس، سوال دیگر مسئله‌ای بود که این شبکه خبری درباره آن  و تغییر رفتار ایران از شرمن پرسید.که وی گفت: «ما هرگز نگفتیم که توافق هسته‌ای به بهبود رفتار ایران در منطقه منتهی می‌شود. آنچه ما گفتیم این است که باید گزینه بمب اتمی از روی میز برداشته شود و مانع از اقدام ما و شرکایمان و هم‌پیمانانمان در منطقه نخواهد شد و ما می توانستیم از همه تحریم‌هایی که علیه ایران داریم استفاده کنیم تا به رفتار شرورانه آنها بپردازیم؛ توقف حمایت از تروریسم، نقض حقوق‌بشر، نگه داشتن آمریکایی‌ها در زندان و اجازه ندادن به آمریکایی‌ها برای برگشتن به کشورشان».

در پایان از شرمن درباره امکان انتخاب یک فرد دموکرات به جای ترامپ  به عنوان رئیس جمهور آمریکا در انتخابات سال ۲۰۲۰ و آینده توافق هسته‌ای و راهبرد درباره ایران پرسیده شد که او در پاسخ گفت: «من فکر می کنم هر نامزد دموکراتی که من درباره‌اش شنیده‌ام، گفته که  آنها به سرعت به توافق خواهند پیوست اما مانند مذاکرات کنترل تسلیحاتی شما باید یک توافق تکمیلی داشته باشید.»

فارس
ارسال نظر