به گزارش راهبرد معاصر؛ آیتالله رئیسی در آخرین گام از تکمیل کابینهی خویش «مسعود فیاضی» مدیر کل پیشین انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و مدیر مسئول اسبق مجله رشد وزارت آموزش و پرورش را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد.
اقبال شاکری، نماینده مجلس یازدهم در گفتوگو با راهبرد معاصر در آستانهی رایگیری مجلس درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در خصوص شاخصه های لازم برای تصدی این وزارتخانه کلیدی اظهار داشت: وزیر پیشنهادی در وهله اول بایستی از خانواده بزرگ آموزش و پرورش باشد، سابقه کار میدانی و عملی در لایه های مختلف آموزش و پرورش داشته باشد و حتی از مدیریت مدرسه تا منطقه و اداره کل استان و وزارت خانه را بشناسد.
این نماینده مجلس یازدهم ابراز کرد: از دیگر ویژگیهای وزیر آموزش و پرورش آن است که وی باید در کارنامه خود، سوابق کارهای کلان کشوری در حوزهی مرتبط را داشته باشد چرا که آموزش و پرورش یک وزارتخانه مادر در کشور محسوب می شود.
اقبال شاکری ادامه داد: متصدی وزارت آموزش و پرورش می بایست ضمن اینکه در زمینه تربیت فرزندان ما همراه با پیشرفت کشور و توسعه علمی که جمهوری اسلامی ارائه کرده، تلاش کند، برنامه های اجرایی در خور توجهی هم داشته و بتواند در ارتقای علم و سطح رفاه معلمان و پوشش نیازهای واقعی معلمی و ارتقای سطح دانش و مهارت و بینش علمی در میان معلمان کشور کار مثبتی انجام دهد.
شاکری با بیان اینکه متصدی وزارت آموزش و پرورش باید بتواند نظر مجلس و دولتمردان را در خصوص برنامه های اجرایی و چشم انداز آینده جلب کند، افزود: باید عنوان کند چنین برنامه های درست و کارسازی داریم و برای اجرای آن هم بودجه خوبی می خواهیم.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش وزارت فقیری نیست و دارایی های زیادی دارد و تبدیل کردن این دارایی ها به دارایی های مولد به ایده های نو و کارسازی نیاز دارد که وزیر آینده می تواند با استفاده از ظرفیت معلمان نخبه، توانمندی های نیروهای دلسوز آموزش و پرورش و اجازه بروز و ظهور دادن به توانمندی های نیروهای با استعداد سبب رشد و توسعه آموزش و پرورش در کشور شود؛ متصدی وزارت باید این شاخصه ها را داشته باشد.
شاکری در پاسخ به پیشنهاد آقای فیاضی به عنوان وزیر آموزش و پرورش و صلاحیت ایشان برای این تصدی و رد صلاحیت آقای باغگلی گفت: مجلس به این نتیجه رسیده بود که آقای باغگلی باید اندکی دوره کارورزی را برای این پست انجام دهد، هر چند مدیر ارزشی خوبی بودند اما توانایی های لازم و شاخصه های مدنظر برای وزارت آموزش و پرورش را نداشتند اما آقای فیاضی در صورت اخذ آرای لازم از مجلس باید از ظرفیت ایشان در وزارت استفاده کنند.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهاد آقای فیاضی به عنوان وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بنده خیلی به ریز سوابق آقای فیاضی آشنایی ندارم ولی در کلیاتی که از ایشان دیده ام، فرد قابل و توانایی هستند و امیدوارم بعد از ارائه برنامه هایشان در مجلس، نکاتی که عنوان شد را در آنجا ببینیم.
شاکری با بیان اینکه ورود وزیر آموزش و پرورش به خدمت در وهله اول باید با دو سه برنامه کلیدی و هدف اساسی شروع شود، ابراز کرد: وزیر می بایست قبل از اینکه خیلی وارد جزئیات شود، آنقدر کار کرده باشد که با طرح دو سه موضوع کلان به سراغ حل آنها برود و در مجلس هم برای ارائه برنامه هایش و وعده های اجرای آنها در خصوص همین دو سه موضوع کلان قول بدهد که آنها را به نتیجه می رساند و این همان امری است که همه از وزیر آموزش و پرورش انتظار دارند.
وی عنوان کرد: اینکه خیلی وسیع و حجیم و پراکنده وارد عرصه های مختلف در وزارت شود خیلی کار درستی نیست بلکه باید موضوعات اولویت دار و اصلی آموزش و پرورش که وزیر برنامه های کارساز و نتیجه بخشی برای بهبودی شان دارد مطرح کند و بگوید چه اهدافی دارد و آنها را چطور حل کرده و به کجا خواهد رساند؛ مثلا در ظرف این چهار سال برنامه دارد که وضعیت تعلیم و تربیت را به کجا برساند یا چه برنامه ای برای ارتقای سطح علمی معلمان دارد؟
این نماینده مجلس گفت: وزیر پیشنهادی باید مباحث کلیدی را به عنوان محور اصلی بیان کند، بقیه ضوابط به تبعیت از آنها انجام می شود و این هنر آقای فیاضی را می رساند که چطور شاخصه های لازم برای آموزش و پرورش را ارائه دهد.
وی با اشاره به ارتقای سطح رفاه معلمان به عنوان یکی از مولفه های مد نظر وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: آموزش و پرورش اکنون در شرایطی است که همه فکر می کنند نمی توان کاری برایش انجام داد در حالیکه بنده چنین اعتقادی ندارم و می گویم که اتفاقا وزارتخانه ای توانمند و دارای ارزش های بسیاری است و امکانات و ظرفیت های زیادی دارد که وزیر باید آنها را به روز کرده و توسعه داده و به فعلیت برساند.
شاکری با اشاره به ورود آقای قالیباف به نیروی انتظامی و تحولات توسعه ای بسیار در این نهاد نظامی با مدیریت ایشان، گفت: ببینید نیروی انتظامی دو دهه قبل در چه وضعی بود و اکنون درچه شرایطی قرار دارد که کسی حتی تصور آن را نمی کرد! وزیر آینده هم برای توسعه آموزش و پرورش باید به نوعی خط شکنی کند.