به گزارش راهبرد معاصر احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون بارندگی ها ۲۳ درصد کمتر از دوره نرمال بلندمدت بوده است و بنابراین به کشاورزان توصیه می شود که از کشت محصولات آب بَر به سبب تنش های آبی امتناع کنند.
او گفت: استان های ایلام، کرمانشاه، کردستان، خوزستان از جمله استان هایی هستند که کم بارشی قابل ملاحظه ای دارند و بارش های ایلام ۴۰ درصد و کرمانشاه ۶۰ درصد کمتر از نرمال است. در استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل هم بارندگی ها کمتر از نرمال بوده است.
رئیس مرکز خشکسالی گفت: در حوزه فلات مرکزی شامل استان های اصفهان، قم، یزد، تهران، البرز و قزوین بارندگی ها در حد نرمال است یا اختلاف زیادی با نرمال ندارد، اما در استان های شمال کشور همچون مازندران و گیلان بارش ها نرمال و قدری فراتر از نرمال است.
وظیفه گفت: مدل ها نشان می دهد که در نیمه اول آذر، بارش ها به صورت قطعی کمتر از نرمال و دما گرم تر از نرمال خواهد بود که با این وجود طی ۱۵ روز آینده بی هنجاری مثبت دمایی ( بالاتر از نرمال) و بارش های کمتر از نرمال انتظار می رود. طی ۲ هفته آتی در غرب و نوار شمالی بارش پراکنده پیش بینی می شود، اما به میزان بارش های نرمال بلندمدت نخواهد بود.
این مقام مسئول گفت: در مناطق سردسیر به دلیل اّفت دما کشت توصیه نمی شود و تنها در جنوب غرب به سبب شرایط بارش برای کشت مناسب است و امیدواریم در زمستان شرایط بارش بهتر باشد. گرچه پاییز با خشکسالی شدید به پایان می رسد، اما در سه ماهه زمستان بارندگی در اغلب نقاط درحد نرمال است. اغلب مدل های عددی نشان می دهد که تا اردیبهشت در شرایط نرمال به سر می بریم و احتمال ترسالی تا پایان سال آبی ( اردیبهشت) بعید است؛ چرا که عمده بارش ها تا این فصل انجام شده و بارندگی چندانی از اردیبهشت به بعد نداریم.
رئیس مرکز خشکسالی در پایان گفت: بنابر مدل های اقلیمی طی ۲ هفته آینده دما با اطمینان بالاتر از نرمال خواهد بود که گرمایش در این فصل غیرعادی است و در زمستان احتمال دمای بالای نرمال وجود دارد که با این وجود زمستان سردی نخواهیم داشت./باشگاه خبرنگاران